Lördagsresa.

Imorse gick vi upp (ganska) tidigt, för vi skulle till Stockholm och titta på en häst!
Inger följde också med. När vi tankade bilen i Västerås började det att småregna, men det gick över när vi närmade oss sthlm.
Efter två timmar kom vi fram till Genas Islandshästar. Bliki som hästen hette stod redan inne i en box. Hon som tog emot oss hette Anna (det måste vara ett vanligt namn i hästvärlden!). Hon berättade om Bliki medans hon sadlade och tränsade, sedan gick vi alla iväg till ridbanan. Där var det nybörjarlektion, så vi fick hålla till på ovalbanan runt om istället. Anna red Bliki i alla gångarter och visade lite vad han kunde. Sedan fick jag prova honom. Han var stor och bekväm att sitta på. Skritten och traven var bra, galoppen var lite flack men annars väldigt fin och bekväm. Tölten var ganska passaktig, men när jag red honom andra gången hittade vi takten några steg på slutet. Både mamma, pappa och Vickan provade honom också, det gick bra.
Bliki var jättefin och bra i hanteringen, men jag tyckte att det var något som fattades hos honom. Det sade inte "klick" när jag mötte och provred honom, han hade inte glimten i ögat som så många hästar har. Nej tyvärr så blir det inte Bliki, vi får leta vidare. Nästa vecka kan vi ha något på gång...!
På vägen hem åt vi på McDonalds (inte Mk Daniels som vi såg efter vägen, haha).
När vi kom till Västerås spöregnade det, hela vägen hem till sura. Där var det stora vattenpölar. Vi skjutsade hem Inger innan vi själva åkte hem en stund. Pappa skulle iväg på party så det blev bara jag, mamma och Vickan som åkte ut till stallet. Inger var redan där när vi kom!
Jag mockade medan Vickan hämtade och borstade och sadlade och red Jarpur. Det gick bra. Sedan provade jag honom också, han var mycket bättre än jag trodde! Faktiskt jättemysig! Och han är jätteduktig, han kan mest i hela stallet. Samtidigt tränade Lotta NH med Nös.
När vi var klara och tog in hästarna red Inger på Fála. Nu kan hon tölta och det ser jättefint ut! De är så duktiga så!
Innan vi åkte hem härjade vi lite i stallet så att hästarna vänjer sig vid oljud. Tigge var lite misstänksam men brydde sig inte så mycket ändå.

Bliki.
image25

image26
På McDonalds.
image27
Vickan och Jarpur.
image28

Kommentarer
Postat av: Ann-ki (FASTER )

Hej ELLE! Jätteskoj att läsa din blogg, och titta på alla fina bilder, Nu kan jag följa lite hur det går för dig med Tigur. Jag kommer och tittar på honom lite längre fram. Kramar Ann-ki.
p.s
Jag tycker inte heller om måndagar,men ett bra sätt
att få dom inte fullt så tråkiga,är att göra något man tycker extra mycket om just på måndagen, så man har något att se fram emot.Må så GOTT.

2008-04-13 @ 16:40:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0