Andra dagen.

Första natten gick bra. Tígur hade stått snällt i boxen hela natten.
Klockan nio i morse kom hovslagaren Janne och slog i Tígurs tappsko. Det gick bättre än jag trodde, för när Susanne (Tígurs ägare) hade köpt honom var han jätterädd för hovslagare. Nu stod han bara där som om han inte gjort så mycket annat.
Därefter kom det en veterinär som skulle besikta honom. Chipscannern var lite läskigt tyckte Tígur, han var inte beredd på att den skulle låta (pipa). Allt var okej med "Tigge", men böjprovet var en annan sak. Det är meningen att man ska trava, men för Tígurs del blev det bara passgång. Då blev det svårt för veterinären att se om han hade någon hälta, men han travade på böjt spår så det är nog okej det med också. Vi fick bakläxa att träna trav på rakt spår.
Sedan bar det av till Odals, (Lantmännen, Granngården, eller kalla det vad ni vill!). Vi köpte foder och fodertunnor.
Efter det åkte vi till Glada Hästen I Spiltan. Där köpte jag ett nytt träns till Tígur och så köpte vi två snygga schabrak och lite andra grejor.
Väl hemma igen matade jag min ödla Elviz med levande syrsor och zophobas-larver. Smarrigt!
Sedan åkte vi ut till stallet igen med alla nya saker. Jag smorde in det nya tränset med glycerintvål och pusslade ihop alla remmar.
Efter det red jag Grim på banan, vi tränar inför istölten på söndag, som är i Surahammars ishall. Han är en häftig pålle med supertölt! Hoppas bara hästarna är friska, för det kan vara en förkylning på gång... Vi får väl se.
Imorgon ska jag äntligen rida på Tígur, premiärtur i Sura. Jag längtar!

image8


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0