Ridning.

Idag åkte vi inte ut till stallet förrän efter tre. Dels för att både mamma och pappa jobbade och dels för att gamla Thokki fick somna in. De tog bort honom i morse, så vi ville inte vara där och störa. Han var en riktigt superbra häst, 29 blev han. Han fick somna in för att slippa sitt eksem, annars var han piggast i hagen och busade mest av alla.
Tack Malin för att jag fick prova att rida honom, den tölten glömmer man inte!

Sedan var det dags för premiärridturen på Tígur! Han var riktigt snygg i sitt nya träns och camo-schabrak!
Innan jag ledde ut honom på ridbanan kom Susanne och hälsade på. Hon kikade runt lite i stallet och tittade en stund när jag red.
Vi började lite lätt med skritt, den är väldigt passtaktig. Här måste det mjukas upp mycket. Traven var det inga som helst problem med idag, det gick lika bra i båda varven. Även galoppen gick lätt, både höger och vänster. 
Tölten däremot, var (nästan) bara passgång! Det ska vi hårdträna på, vi får testa med viktboots och se om det hjälper. Annars är han jätteduktig. Konditionen är inte den bästa, Tígur var genomblöt av svett efter cirka en timmes ridning.
Efteråt var det skönt att få rulla sig i hagen, länge rullade han runt och därefter gnäggade han efter sina kompisar som kom i full fart. Han trivs nog väldigt bra i Ståltorp!

image9

image10

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0