Shopping.

Idag vid lunchtid åkte vi in till Västerås och shoppade. Hela familjen plus mormor. Vi åkte till Hälla och gick in i många av affärerna där. Jag köpte nya gympadojjor till skolgympan, och ett par andra skitsnygga skor som jag är jätteglad över! Jag köpte även lite andra kläder för en gångs skull! När mamma, Vickan och mormor gick in på Kappahl (den trååååkigaste av alla) köpte jag och pappa varsin mjukglass istället! Mmmm.
Innan vi åkte hem svängde vi förbi Hööks och köpte lite prylar där.
När vi hade skjutsat hem mormor och hälsat på Daisy som alltid blir så glad när vi kommer, åkte vi ut till stallet. Jag och Garpur tränade vidare från igår, tölten går som en klocka och traven blir lugnare för varje gång! Det gick jättebra, förutom att Garpur inte kan skritta på korta tyglar, han bara trippar... Det får vi träna mer på! Vickan och Jarpur tränar stenhårt inför tävlingen på lördag och det både ser och går jättebra för dem!
Oj, oj, oj, imorgon ska jag rida storhäst... Undrar hur det kommer att gå...!?!

Här får ni ett smakprov på mina nya skor !


♥ Riðum Riðum ♥

Ríðum, ríðum og rekum yfir sandinn,
rennur sól á bak við Arnarfell.
Hér á reiki er margur óhreinn andinn,
úr því fer að skyggja á jökulsvell.
Drottinn leiði drösulinn minn,
drjúgur verður síðasti áfanginn.


Þei, þei! þei, þei! þaut í holti tófa,
þurran vill hún blóði væta góm,
eða líka einhver var að hóa
undarlega digrum karlaróm.
Útilegumenn í Ódaðahraun
eru kannskí að smala fé á laun.

Ríðum, ríðum, rekum yfir sandinn,
rökkrið er að síga á Herðubreið.
Álfadrotting er að beisla gandinn,
ekki er gott að verða á hennar leið.
Vænsta klárinn vildi ég gefa til
að vera kominn ofan í Kiðagil.

Vænsta klárinn vildi ég gefa til
að vera kominn ofan í Kiðagil.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Föstudagur, Laugardagur.

Tjohoo, helg!
I fredags var det ganska lätt att gå upp på morgonen. Vi hade Samhällskunskap och Svenska hela dagen, utom sista lektionen som var Datakunskap. Vi fick egna inloggningar och nya mailadresser.
Vi slutade klockan 14.00, det var skönt att komma hem tidigt.
Jag och pappa åkte ut till stallet. Efter mockningen red jag på Garpur. Vi red runt hagarna fram och tillbaka några gånger och sedan red vi på banan. Han var sprallig när vi red runt, så när vi ridit en stund på banan fick han galoppera av sig, flera, flera varv åt båda hållen. Det tyckte han var roligt!
När vi kom hem hade Vickan åkt med morbror Benny, Marita, Ida och två andra till Västerås. De skulle på konsert i Västeråshallen, det var Takida och Backyard Babies! Jag hade också fått följa med, men jag kände mig helt slut efter skolveckan så jag skippade det. När Vickan kom hem hade jag redan somnat!


Det var jätteskönt att sova idag! Hela dagen tog vi det lungt, till lunch åt vi hamburgare med strips.
Klockan tre åkte vi ut till stallet och mockade och grejade innan vi hämtade hästarna. Klockan fyra kom Anna. Det var jag & Garpur, Vickan & Jarpur, Kim & Fjalar och Sandra och Idunn som red.
Idag var det tävlings-träning, vi red mycket tölt (T8) och avslutade med fyrgång! Garpur var JÄTTEDUKTIG och hängde på de andra i tölten! Kim fick tyvärr avbryta eftersom Fjalar markerade på ett av bakbenen... Hoppas det bara var något tillfälligt så att hon kan vara men på tävlingen nästa helg!
Det gick som vanligt bra för Vickan och Jarpur och det tickade på för Sandra och Idunn.
Efter dagens lektion >>som jag är helnöjd med>> fick en svettig Garpur och Jarpur gå ut och rulla sig ordentligt i hagen!

Helgen närmar sig.

Idag har vi haft Häst- och Stallskötsel hela förmiddagen. Först gick vi igenom några papper med olika regler för hästskötseln och stallet, många av dem är riktigt löjliga, men men... Det är typiskt storhästar...
Vi fick smörja varsina träns och sadlar och hjälpa till att ta in hästarna från hagen (då klockan var 11...). Efter lunch (vi fick pannkakor med sylt och grädde) hade vi Egen tid, då fick man göra färdigt "gamla" arbetsuppgifter. Jag skrev klart min engelska uppsats. Sista lektionen var Idrott, då fick vi åka privatbuss till Bellevuehallen. Vi fick fylla i några papper och sedan gå en 2 km lång sväng...
På eftermiddagen när jag hade kommit hem åkte jag, pappa och Vickan ut till stallet. Inger och Malin var där och Malin hade varit så gullig och mockat åt oss, så vi behövde bara rida! Det gick bra för mig och Garpur på banan, Vickan red runt hagarna och på banan med Jarpur. Kim kom ut till stallet och red på Fjalar.
Bara Fredag kvar (då slutar jag 14.00!), sedan får man sova ut på Lördag...!

Gymnasiestart.

Då har man börjat gymnasiet. Sommarlovet gick ovanligt fort, FÖR fort...
Västerås ridgymnasium, Hamre. Där ska jag gå i tre år!
I måndags skulle vi träffas i scoutvillan (vårat klassrum) för upprop. Sedan gick vi runt och kollade på anläggningen och i stallen på alla hästar. Allt kändes bra och för första gången på lääänge känns det bra att börja skolan igen efter sommarlovet!
På eftermiddagen åkte jag och pappa ut till stallet, jag red ut på Garpur och pappa gick med. Det gick bra, men han kändes lite hård i munnen. Han undrade säkert vart Jarpur var!
I går (tisdag) började vi klockan 8.00 och slutade klockan 16.30. Vi hade samma lärare hela dagen, och dagen bestod av matte och naturkunskap... Men dagen gick rätt fort ändå. På lunchen tittade jag, Bea och Evve på när de tog in hästarna för dagen (OBS! klockan var halv tolv på f.m.OBS!). Det var jättemånga hästar i samma hage och det gjorde mig väldigt förvånad. En del av dem slogs hela tiden... De fick springa in själva några stycken åt gången, vi tre som stod och tittade erbjöd oss att hjälpa till och binda fast dem i spiltorna, jag gick in till en av shettisarna...! De stora hästarna är verkligen STORA, jag vet inte om jag kan (eller vågar) sitta upp och rida på en sådan...
Idag började vi lika som igår och slutade också lika som igår... Imorse var jag trött... Idag hade vi Arbetsmiljö och Säkerhet på förmiddagen (från kl. 8.00 till kl. 12.00 men självklart med några små raster). Efter lunchen hade vi Engelska (fr. kl. 12.40 till 16.30). Även fast lektionerna är långa så går det ganska fort ändå!
Jag får väl lägga in lite bilder från skolan senare.

Nu ska jag i allafall kolla på Simpsons!


Många händelser.

Jag kommer inte ihåg datumen, men...
Förra veckan red jag och Vickan ut i skogen två dagar, och en dag red jag ut själv med pappa. Garpur töltar på lika rent som klockan tickar! Jag är såå glad åt min lilla pålle!
I lördags var det tävling på Járnhesturbanan i Norberg. Inger åkte med oss upp. Vi hade tur med vädret hela dagen! Sandra var med med Idunn i Tölt T8, hon slutade på en 11:e plats! Linn och Hildingur (min gamla favorit hos Lolo, numera privathäst) var med i femgång och Tölt T8, i femgången kom de tvåa (av två deltagare!) och i T8 gick de vidare till B-final och slutade som femma (totalt på 10 plats)! Martin Eriksson var med i öppen fyrgång med en skitsnygg häst som hette Birkir från Frötuna. Han var albino, med blåa ögon! Waow.
I måndags började Vickan på "storskolan" Skogslund! Det tycker hon är roligt, mycket roligare än "gamla Tuppen"! Hela första veckan har gått bra.
I tisdags fyllde pappa år, GRATTIS !! <3
I onsdags var det en stor dag för mej. Vi som kommit in på Västerås ridgymnasium skulle åka iväg på lägerskola i Kloten (utanför Skinnskatteberg) och vara borta i tre dagar! På onsdagmorgonen var jag jättenervös... Pappa skjutsade dit mej, vi skulle vara i skolan klockan 9.00. På bussen satt jag med en tjej som hette Amanda som höll på med westernridning, och konstigt nog visste hon vilka Jane och Jannicke i Elingbo var... När vi kom fram till lägret fick vi välja rum och börja lära känna varandra lite. Efter lunch gick vi ut i skogen och gjorde olika samarbetsövningar och löste olika problem. Det var kul, bortsett från att det spöregnade och allt blev blött... På eftermiddagen var det sumobrottning. Man fick ha på sig roliga dräkter och sedan skulle man puckla på varandra tills den ena ramlade. Det var jätteroligt och man såg för rolig ut i dräkterna! Senare på kvällen var det karaoke-party, men det var knappt några som sjöng... Inte jag, hihi. Dagen hade gått jättesakta, när vi i mitt rum gick och lade oss var klockan bara halv nio! Alla var jättetrötta... Jag, Beatrice och Evelina blev bra kompisar, och när vi hade släckt lamporna på kvällen låg vi tre och pratade länge och höll de andra vakna, hihi.
Dag två var det frukost klockan åtta, efter det gick vi ut i skogen och då väntade tre Höghöjdsövningar! Den första var en slags gunga (man hängde i några linor i ett sele). Man blev upphissad så högt man vågade, och sedan fick man själv dra i ett spänne så att en lina släppte och så gungade man fort bakåt och sedan framåt igen, den var jätterolig! Den andra (och värsta, som jag tyckte var SKITROLIG) var den s.k. Apstolpen. En smal, 10 meter hög stolpe (som dessutom var hal av allt regn), skulle man klättra upp för (självklart fastspänd i säkerhetslinor), sedan sklulle man ställa sig och balansera högst upp på toppen, vända sig helt om (180 grader), och sedan slänga sig ut och ta tag i en trapets två meter längre bort/upp. Jag tyckte den var jätterolig och jag var faktiskt inte alls rädd, benen skakade bara när man skulle försöka ställa sig upp på toppen av stolpen...! HAHAHAHA... Det var bara jag och två till som vågade hoppa, de andra tre som klättrade upp vågade inte klättra hela vägen upp utan blev nerhissade istället. Den sista (gjorde inte jag för den såg inte så rolig ut...) var tvärlagda stockar några meter upp i luften som man skulle klättra på...
Vid lunch kom tvåorna från gymnasiet. Vi i ettan fick varsin fadder. På middagen-eftermiddagen blandades fyra lag med ettor och tvåor och då blev det mångkamp! Bland annat var det olika stafetter, bungeerunning och en gren var bowling på ett Nintendo Wii. Det hela slutade med att lag 1( mitt lag ! ) vann med 527 poäng! Vi fick varsina godismedaljer!
På eftermiddagen var det OS i hästhoppning, och ALLA (utom jag) blev helt hysteriska när svensken hoppade och senare tog silver... Jag tyckte inte att det var något speciellt med det...? På kvällen var det korvgrilning vid sjön, och presentationer av sina faddrar och fadderbarn som hade varit en läxa under dagen. När det hade blivit mörkt (och kallt) var det några tvåor som skulle bada...Hihi, de tyckte det var KALLT! Idag hann klockan bli 0.02 innan vi släckte för natten.
Sista dagen städade vi ut stugorna och åkte hem. De här dagarna har varit jätteroliga och jag har äntligen fått kompisar. Jag känner mig MYCKET gladare nu än vad jag har känt mig förut! :-D
Bussen stannade vi OKQ8 i sura och pappa kom och hämtade mig. När Vickan kom från skolan åkte vi ut till stallet. Då fick jag äntligen träffa min lilla lortiga Garpur igen! Han fick äpplen av mig och pappa. Vickan tränade på med Jarpur på banan.
Idag sov jag länge, det var jätteskönt att sova i sin egen säng igen! På eftermiddagen skulle pappa på fest och bowla. Jag, mamma och Vickan åkte ut till stallet. Malin, Kim  och Vickan red, jag tränade lite NH med Garpur. Klockan 16.00 var det stallmöte. Alla som håller till i stallet var med. Om själva mötet då, eehmm...? Ja.
Efteråt tömkörde Malin Grim, det såg roligt ut.
När vi kom hem åt vi Tacos!

Stormur.

Idag har det varit riktigt Islands-väder. Mulet och regn hela dagen. Jag, Vickan och pappa åkte ut till stallet runt klockan kvart i fyra. Vi hade bestämt oss för att rida ut, det duggade bara. Inger och Kim var där, vi frågade om Kim ville med ut. Det ville hon, så hon skjutsade hem Tyke.
När vi hade gjort iordning hästarna och hoppat upp blåste det upp till storm och regnet började falla mer och mer. Vi tänkte bara ta lilla svängen, men när vi skulle gå iväg vred Fjalar huvudet på något konstigt sätt, de tror att han fick någon låsning i nacken eller något... Kim vände och jag och Vickan red runt hagarna istället. Det var inget roligt ridväder, det blåste jättemycket och det var kallt och det regnade. Vinden gjorde att det prasslade högt i min regnjacka, det tyckte Garpur inte om, han blev lite rädd och studsade runt åt alla håll innan jag fick stopp på honom. Resten (ungefär halva) av vägen gick jag med honom istället. Jarpur brydde sig iallafall inte om något. Han och Vickan red på ridbanan en stund när vi kom tillbaka (det såg/ser jättebra ut!), Garpur fick springa till kompisarna i hagen. Malin var hemma och hon tränade lite med lille Hervar.
Senare på kvällen kom solen fram på den klarblåa himlen... Kunde inte ha kommit lite tidigare !?!

Igår natt kom grannarna hem från Gotland. Fram mot middagen kom Julia ner och hälsade på oss. Vädret hade inte varit så vidare sedan vi åkte hem... Vickan (och jag) skulle cykla till Jenny och hämta Jarpurs pass (så att Vickan kan tävla). Julia följde med och när vi kom fram fick vi ett, eeh?... Lite oväntat välkomnande...
Sedan skulle Vickan och mamma till frissan, så Julia och Emmy var hos mig en stund. Sedan ville de att jag skulle följa med dem hem en stund.
På eftermiddagen åkte jag och pappa till Hallsta fram och tillbaka. Sedan åkte vi ut till stallet före Vickan och mamma. Jag red ut på Garpur och pappa gick med. Strålande sol och Garpur gick jättebra. På hemvägen töltade vi en låång sträcka, klockren tölt dessutom! Det var en härlig liten tur!
Mamma och Vickan hade mockat när vi kom tillbaka, så vi behövde inte göra så mycket innan vi åkte hem. Väl hemma började det åska och renget stod som spön i backen hela kvällen...

Lunch hos mormor.

Igår när vi hade åkt hem från stallet, läste vi i Ingers blogg att hon hade ramlat av Fála! Ingen av dem gjorde sig illa, men Inger hade lite ont i axeln idag. Då får vi snart tårta...!
Idag var jag trött, sov ända till klockan elva. När pappa kom från jobbet cyklade jag och Vickan till mormor, vi två skulle äta där. Vi fick stek med ris och potatis, som vanligt är mormors mat jättegod! Hundarna Daisy och Ceasar blev glada att vi kom på besök.
Det var soligt det mesta dagen, men när vi cyklade hem från mormor mulnade det på...
Mamma och pappa var hemma, så vi åkte till stallet nästan direkt. Garpur fick ledigt idag, han har inte vilat på länge och han gick jättebra igår och i förrgår. Vickan red på Jarpur, det går jättebra för dem. De passar jättebra tillsammans! Kim red lite på Fjalar, vi andra (jag, mamma, pappa, Inger, Johan och Lotta P) satt och pratade lite.
När vi åkte hem svängde vi förbi släggans (pappa skulle hämta ett paket), när han kom tillbaka såg vi en som gick med några pizzakartonger. Gissa om vi blev sugna...?
På kvällen tittade vi på en film som vi lånade av Inger; Hästträning med Benedikt Líndal. Då blev man inspirerad, problemet är bara att det är "lite" svårare än det ser ut...

Stabletwice.

Som rubriken antyder, så var vi i stallet två gånger idag.
Hovslagaren Janne skulle sko många av hästarna idag (däribland Garpur), jag ville se på lite så pappa skjutsade ut mig och Vickan runt klockan 10. När vi kom ut hade Janne två hästar kvar att sko före Garpur, så jag och Vickan mockade under tiden. Det kom en snabb störtskur, sedan var det soligt hela dagen! Pappa hann komma ut igen innan Garpur skulle skos, så vi gick och hämtade in och borstade honom.
Garpur var duktig och stod still för det mesta, men när det bara var en hov kvar blev han rastlös och trampade runt lite... Sedan fick han "äntligen" gå ut i hagen och äta igen! Då åkte vi hem och åt och väntade på att mamma skulle sluta, sedan åkte vi ut till stallet igen! Då red jag och Vickan. Jag tränade på de övningar jag fick från Anna igår och det gick bra! Vickan tränar på med Jarpur inför Sleipnirs KM som hon vill vara med i. Som avslutning idag red jag runt hagen och lät Garpur galoppera fort upp för backen mot stallet, det tyckte han var kul!
När vi kom hem rengjorde jag Garpurs gamla skor som jag senare ska måla i guld!

Lektion i regnet.

Idag har det varit mulet hela dagen. På förmiddagen/middagen tog vi det bara lungt.
Innan vi åkte ut till stallet åt vi curry-kycklinggryta, den var supergod! Mormor ville följa med och titta när vi red, Anna kom och höll lektion. Kim & Fjalar och Sandra & Idunn red först. Det gick nog bra för dem, Fjalar töltade på. Sedan var det min och Vickans tur. Det gick bra för Vickan och Jarpur, de tränade på galoppfattningar. Anna hade en "diskussion" med Garpur från marken innan jag satt upp. Han vill inte ha någon vid sin vänsterbog, så Anna gick brevid honom tills han gav sig. Sedan fick jag sitta upp och Anna hjälpte mig. Jag skrittade på åttvolten och efter en stund lyssnade Garpur jättebra på mig! TACK Anna för hjälpen idag, nu har vi fått rätsida på problemet! Jag är JÄTTENÖJD med dagens lektion!
Efteråt fikade vi en stund inne hos Pesa och Lotta.
När vi kom hem började det att ösregna så man kan säga att vi hade tur med vädret under lektionen trors att det duggade lite då!

Lite från veckan...

Jag har inte orkat skriva den här veckan, jag har varit SÅ trött... Det måste vara vädrets fel... Mulet nästan varje dag och så är det ganska mörkt när jag vaknar...
I alla fall har jag ridit på Garpur, både på banan och ute. Ute i skogen går det för det mesta bra, men på banan har han blivit dryg... Det är i vänster varv som det inte går bra i, på volten när han tycker så skjuter han ut bogen och springer ut på spåret igen? I andra varvet går det bättre. De senaste dagarna har jag ridit över bommar i trav, och idag hoppade jag ett litet hinder både i trav och galopp. Det tycker Garpur är kul! Benny kom ut och tittade på oss en liten stund. Självklart regnade det när vi hämtade hästarna från hagen, och under hela tiden vi red (jag och Vickan på Garpur och Jarpur) och det åskade med, fast en bit bort.
Igår åkte jag, Vickan, mamma, Inger och Kim och hälsade på Malin (och Jessica) hos Jöklahästar utanför Västerfärnebo. Det regnade lite när vi åkte från Sura, men när vi kom fram sken solen upp bakom molnen och vi fick fint väder hela kvällen.
Jökull och Bri är på NM i Norge (de kommer hem på söndag) så Malin och hennes kompis Jessica tar hand om gården själva. Det är en fin gård med många hästar. Vi gick runt och kikade på nästan alla, i en hage stod Jóra med andra ston, och längre bort stod en ung musblack-hingst som hette Garpur! Påminde om Tígur men hette Garpur, det var lite roligt tyckte jag!
Vi fikade (inne hos Jökull!) innan Malin och Jessica skulle rida. Malin red på en liten 6 åring som hette Hrönn, hon var jättesöt och Malin och hon passade jättebra tillsammans! Jessica red på sin egen häst, Gimstein, han var väldigt fin!
Sedan gick vi genom skogen till en liten stuga där Malin brukar bo, och utanför var det en hage med ston och föl i! Vi gick in och klappade dem, de var jättegulliga! Två av stona hade jättelånga manar! Hoppas Garpur får det!
En av eksemhästarna som står inne på natten hade (också) jättelång man, och lugg! Det syntes verkligen inte att han hade eksem!

Få se om jag skriver mer imorgon eller om en vecka igen...!

Jóras hage:

Malin och Jessica rider (på den vattendränkta banan):

Fölisarna:

Snygghingsten Garpur:

Eksemhästen:

Lååång man (och mitt hår!):

Gotland-Fårö 2008

Då har en härlig semestervecka på Fårö kommit och gått.
Båtresan dit gick hur lugnt som helst, solen sken och havet låg lugnt. Det tog tre timmar att åka över, jag och Vickan satt längst fram i fören! Vi hade bästa sikten av alla. När vi precis skulle svänga in i Visbys hamn, trängde sig en idiot i en segelbåt före Gotlandsfärjan. Hur mycket färjan än tutade väjde inte segelbåten, så färjan var tvungen att tvärbromsa. Bara för att färjan bromsade så häftigt började det att gunga! Det gungade så mycket att man såg havet-land-himmel om vartannat! Hihi, det var kul.
Det kändes så skönt att vara på Gotland igen! Färden fortsatte mot Fårö, och när vi kom till Fårösund behövde vi inte vänta på "lillfärjan".
Klockan elva på kvällen kom vi fram till Rosas stuga i Butleks. Allt var sig likt och hela familjen Sivén-Johansson var vakna och väntade på oss.
Nästa morgon (efter frukosten) cyklade vi ner till stranden Bohaka. Det var nästan bara vi där (som vanligt!). Jag doppade mig först av alla! Vattnet var varmt och det är långgrunt, så man får gå ut en bit för att kunna bada!
Hela dagen låg vi på stranden, jag, Vickan, Julia och Emmy var i vattnet fyra gånger!

Hela veckan har varit fylld av sol och bad (och lite shopping på bl.a Ebbes), vi har snudd på varit ensamma på stranden varje dag! Det är skönt! Vi har grillat och spelat kubb och haft roligt med alla nere i hagen.
En kväll åkte vi till raukarna och grillade. Det var mysigt och vi åkte inte hem förrän i solnedgången! Det är kul att klättra på raukarna.
Näst sista dagen åkte jag, pappa och mamma till Stenstuge i Alskog. Där hade vi stämt träff med ägaren till Gustur frá Stykkishólmi, Garpurs pappa! Hon visade oss runt på gården och vi fick följa med henne och hämta in några islänningar från en hage. Det var två fina åringar i den flocken, men båda var tyvärr tingade till Borlänge... Sedan fick vi gå in och klappa gamle Gustur! Han var jättefin, han hade en kraftig hals och kraftiga ben, men han var inte så hög. Det syntes att han är gammal, han är alldeles grå i ansiktet! I hagen gick det även tre ston med varsina föl. Fölen var JÄTTESÖTA, speciellt Prins! De var nyfikna och keliga när de väl vågade sig fram! Det var kul att träffa Garpurs pappa!
Sista dagen städade vi ur vårat rum och cyklade ner till Bohaka och tog ett sista (iskallt) bad, sade hejdå till Rosa och de andra och åkte till Visby. Julia, Emmy, Carita och Matti följde med. Vi gick i de små butikerna som vi brukar, min favorit är Solkristallen. Sedan sade vi hejdå till grannarna, det är alltid tråkigt.
Två timmar innan båten hem gick åt vi på Lilla Elefanten, de har supergod pizza. Vi åkte även förbi farfars gamla stuga, som ligger >>låg>> alldeles intill Kneippbyn.
Båtresan hem gick lungt, vi hade en hytt. Jag och Vickan spelade kort.
När vi kom ut på fastlandet tre timmar senare såg vi att det hade regnat. När vi kom till Kvicksund var det broöppning.
Vi kom hem till huset klockan ett på natten, jag somnade på en gång.
TACK TILL ER I HAGEN FÖR EN UNDERBAR VECKA!!!
Vackra Bohaka:

Raukarna vid Digerhuvud:

Jag, gamle Gustur och lilla Prins:Hemma igen.
Jag sov till halv elva, det var skönt att sova i sin egen säng.
Hela dagen har det regnat... Det har varit en riktig slappardag idag.
Innan vi åkte ut till stallet svängde vi förbi mormor och fick hallonpaj.
Det blev tyvärr ingen ridning för att det regnade, istället plockade jag och Vickan med våra grejer. De har fått in allt hö (stora rundbalar), och då har de möblerat om lite i stallet. Vi fick även ett skåp att ha våra saker i!
Innan vi åkte hem gick jag och Vickan ner i hagen till hästarna och hälsade på Garpur och Jarpur. Jag tror att Garpur blev glad att se oss, det blev iallafall jag! (Att se honom).
Mot kvällen grillade vi kyckling och tittade på TV.

RSS 2.0