16 år idag !

Idag fyller jag 16 år! Blev väckt imorse (tjugo över nio) av familjen och fick många presenter, bl.a ett par nya ridbyxor, en ny ridhjälm och en islandshästbok, signerad av Magnús Skúlason!
På förmiddagen plockade jag och mamma hallon till tårtan, vi plockade inte så länge, ändå fick vi ihop två fyllda skålar! När man tror att man har plockat de flesta och sedan går ett nytt varv, finns det minst lika många kvar!
Runt klockan två kom släkten på födelsedagsfika. Av Benny och Marita fick jag en egen fotoskrivare! Av mormor fick jag en vojlock och ett schabrak och av de andra fick jag örhängen och pengar!
Sent på eftermiddagen åkte vi ut till stallet, vi red "lilla vändan". Vi galopperade och töltade mycket.
På kvällen åt vi pappas goooda köttfärssoppa och sedan packade vi. Imorgon kväll åker vi till Gotland! Vad skönt det ska bli! Men jag kommer att sakna Garpur (och självklart lilla Elviz). Kim har lovat att ta hand om Garpur när vi är borta, det känns bra!
Nu ska jag ladda kameran och sedan gå och lägga mig, vi ska upp rätt tidigt imorgon för att hinna med allt. Få se om vi får tag på internet på Gotland, annars får jag väl blogga en "resespecial" när vi kommer hem.


Vädret växlar...

(21/7)
Vaknade till en mulen himmel.
Vi åkte ut till stallet efter att jag hade ätit frukost, vi kom dit före klockan 12! Det mullrade borta i söder, typ ovanför hallsta. Jag och Vickan hämtade Garpur och Jarpur medan mamma och pappa mockade. Hästarna blev nog lite förvånade över att vi skulle rida så tidigt på dagen, vi brukar ju vanligtvis alltid rida på eftermiddagen. När vi hade sadlat och precis hoppat upp åskade det närmare än tidigare. Vi hade tänkt att rida runt hagarna, men när det började smälla ordentligt ändrade vi oss, istället red vi i storhästarnas vinterhage. Vi skrittade runt och gjorde lite volter, det var det enda vi hann. Det small till rejält några gånger och sedan blixtrade det, så då var det säkrast att inte rida mer. Vi skrittade till stallet och sadlade av. Hästarna fick direkt gå ut i hagen, när det kom en jätteblixt sprang de bort till resten av flocken. Under tiden jag plockade undan alla grejer åskade och blixtrade det som bara den, jag har aldrig varit med om något liknande. Vi var nog i mitten av ovädret, för när blixtarna lyste upp stallbacken kom ljudet nästan direkt. Det var inte mer än någon minut mellan blixtarna! Blixtar och dunder om vartannat, det var riktigt häftigt! Det small så att man nästan fick lock för öronen. (Det visade sig senare att en blixt hade slagit ner i Hallsta). Vi åkte hem och bytte kläder, sedan åkte vi till Erikslund för att slippa ovädret. Mormor fick följa med oss, Daisy fick vara hos en av mormors grannar, hon är åskrädd och det är inte kul för henne att vara ensam hemma då.
Jag och mormor gick åt ett håll och mamma, pappa och Vickan åt ett annat. Jag fick inte veta vad de skulle köpa, jag fyller ju väldigt snart år... Jag fick iallafall köpa ett par tennisskor, gröna.
Sedan bar det av ut till Hälla. Vi var bland annat i Glada Hästen, där blev jag jättekär i en jacka... 66° North såklart...
När vi kom hem till Sura igen spöregnade det! Hela kvällen... Så jag passade på att städa lite i mitt rum. Det ska vara snyggt när vi åker till Gotland (på torsdag, Jippi!).

Rubriken är ju "Vädret växlar", idag (22/7) så vaknade jag till strålande solsken, hela dagen har det varit varmt och klarblå himmel! På förmiddagen-middagen gjorde vi absolut inget speiellt, jag, Vickan och mamma solade, pappa sågade kakel och kaklade i köket. Det blev skitsnyggt.
På eftermiddagen red vi ut. Det blev en KANONTUR. Garpur töltade klockrent, han höll både tempo och takt! Vickan&Jarpur och Jag&Garpur töltade länge på en grusväg, det gick som sagt var skitbra! Vi travade oh Galopperade också. Mamma och Pappa gick med, de tog lite kort. Vi red "Torpvändan", fast när vi kom fram till torpet skapade vi en ny stig eftersom man inte får rida på ett visst område! Vi var ute i lite mer än en och en halv timme! När vi kom tillbaka till Ståltorp provade vi om vi kunde rida ner i Pliggviken, men hästarna ville inte gå ner i vattnet, det var nog för sank mark före. Istället svabbade vi av dem innan vi släppte ut dem i hagen. Pesa och Lotta "möblerar" om lite i stallet, det blir nog bra när det blir klart. (Det kanske ser helt annorlunda när vi kommer hem från Gotland om typ en vecka!). När vi åkte hem skulle de andra rida. När vi kom hem smorde jag in Garpurs träns. På kvällen tittade vi på Morden i Midsumer. Imorgon fyller jag år... Det känns inte så. Det känns som vanligt. Undrar vad jag får...?

Regn och åska, två dagar i rad...

(19/7).
På förmiddagen sken solen och det var varmt (men lite blåsigt). Självklart började det att regna när vi skulle åka ut till stallet... Det blev ingen ridning, istället sopade jag i hela "storstallet". Lagom när vi var på väg hem kikade solen fram bakom molnen...


(20/7)

Idag har det åskat nästan hela dagen... Åskan var ganska långt borta, men ändå...

På fömiddagen plockade vi hallon, det är så mycket hallon på hallonbusken även fast vi plockar varje dag! På eftermiddagen åkte vi hem till Ingbritt och Hans-Ove på födelsedagsfika. Benny och Marita kom i nya stora bilen! Den är såå fin.

Framåt kvällen (runt klockan 18) kom vi ut till stallet. Jag och Vickan red på Garpur och Jarpur. Vi värmde upp runt hagarna, sedan tränade vi på banan. Inger red på Fála och Kim tittade på. Hon hade ridit i morse.

Vi skrittade av runt hagarna när åskmolnen kom mot oss, de small rejält. När vi inte alls var beredda kastade sig både Garpur och Jarpur framåt (precis samtidigt!). De såg säkert en blixt. Det blev som tur var ingen tårta, "halvstegringen" hade varit snygg på kort...!
Hästana fick gå in och käka när vi var klara.


Ons, Tor, Fre.

I onsdags sken solen hela förmiddagen. Jag och mamma låg och solade ett tag och sedan hämtade jag ut Elviz. Han sprang kors och tvärs över gräsmattan och tog en humla.
Innan vi åkte ut till stallet grillade vi hamburgare. Därefter kom Benny och Marita förbi och visade sin nya bil, en Dodge Durango. Den var jättehäftig, jag gillar Dodge-ar! Fast jag vill ha en Ram (pickis)...
Väl ute i stallet red jag och Vickan runt hagarna på Garpur och Jarpur. Sedan red vi på banan och idag gick Garpur bra. Vi skrittade och han skötte sig utmärkt, utan dumheter!


I torsdags åkte vi och hälsade på Benny, Marita och Ceasar i Maritas sommarstuga i Sörsylta utanför Strömsholm. Mormor och Daisy följde med. Vi hade lite svårt att hitta dit (Benny hade inte sagt vart vi skulle svänga av från vägen!).
Stugan var jättefin och låg mysigt i skogen med utsikt över stora vetefält mot en sjö.
Allihopa (även hundarna) gick ut på bryggan (den var lång), Ceasar ville bada och hoppade i vattnet. Sedan följde han med mig ut på en flytbrygga och hjälpte mig att plocka näckrosor. Eller tittade på iallafall.
Sedan gick vi tillbaka till stugan och fikade, vi fick hallontårta! Mums! När vi satt på altanen började det självklart att regna, men det drog snabbt förbi. Eftersom det var blött ute åkte vi sedan med i Dodgen på en liten rundtur. Vi åkte bl.a förbi en gård där det gick ankor och höns, i en inhängnad fanns det massor av kalkoner (de lät så roligt!). Det fanns även tre (stora) hästar, en brun och en skimmel, och en jättefin Tinker med ett blått och ett brunt öga!
Sent på eftermiddagen åkte vi hemåt, vi släppte av mormor och sedan bar det ut till stallet. Vickan red på Jarpur med barbackagjord, jag red inte, men jag hämtade och borstade Garpur. Han var skitig, jättelerig över hela kroppen! Det måste iallafall ha tagit runt en timme att få honom ren! Under tiden jag borstade lekte Garpur med ryktlådan, han tog några borstar och kastade runt dem! Ryktlådan välte han omkull!
När vi senare kom hem hade vi filmkväll med chips och godis!
En bild från bryggan.


Fredag igen! Veckorna flyger fram.
Jag har faktiskt blivit rätt morgonpigg, jag vaknar av mig själv (alltså, jag ställer ingen klocka på ringning) runt 9.30! Det känns bra, för jag vill faktiskt vara morgonpigg.
Twelve o'clock åkte vi in till Erikslund. Mormor fick följa med. Vi gick in på MediaMarkt, Nisses och Hööks. Det finns ett par skitsnygga ridbyxor som jag vill ha... Kanske ska köpa dem någon gång...
Vi svängde förbi McDonalds innan vi åkte hem. Där var det en liten kille (som satt vid bordet brevid vårat) som plötsligt vände sig om och ropade "VICKAN". Vi blev välding förvånade, men vi såg sedan att det var hans syster han ropade åt! Haha.
Vi åkte (när vi hade skjutsat hem mormor) nästan direkt ut till stallet. Vi red ut i skogen idag, Jag & Garpur, Vickan & Jarpur och mamma och pappa. Vi tog Brinkenrundan och förlängde den med lilla vändan. Vi töltade och travade, och galoppen gick fort! Jag älskar att rida i skogen...! Vi var ute i över en timme. När vi kom tillbaka till stallet släppte vi ut hästarna, som drog järnet till kompisarna. Pappa och Vickan åkte sedan iväg med hästtransporten och hämtade nytt (skit-)spån till Jarpur.
Vi hjälpte till att ta in hästarna. Pappa tog Fjalar i täcket fram till grinden och Fjalar gick snällt med. Sedan var det bara Jarpur och Hervar kvar, när de kom över krönet på backen fick Hervar tokspel och galopperade fram och tillbaka och bockade och hoppade och höll på! Han såg för rolig ut...!

Lugnet efter SM.

Då var man tillbaka hos sina egna mulle-pållar igen, det är lite skillnad på dem och SM hästarna... Det är bara att träna, målet är väl att kvala in på SM/Elit ! Hihi.

Idag (14/7) slapp man gå upp tidigt, men en dag till på tävlingarna hade inte gjort något alls...!
Hela förmiddagen/middagen gick åt till att plocka hallon! Våran hallonbuske ger så många hallon att man inte hinner med att plocka alla, dessutom är den några veckor för tidig, hallonen brukar alltid mogna till min födelsedag! (23 Juli om någon av någon anledning skulle undra...Hihi!).
Innan vi åkte ut till stallet bakade jag och Vickan hallonmuffins, jättegoda blev de!
Mormor fick följa med oss ut till stallet, hon ville titta när jag och Vickan red. Garpur fick ha den nya nosgrimman och vojlocken, det passade bra på honom! Garpur var pigg efter vilan på fyra dagar,  han har även kommit in i trotsåldern nu... Nu testar han gränserna. Men det gick bra för det. Vi travade/töltade/galoppade runt på banan som vi brukar. Vickan red på Jarpur. Hon hittar fler och fler "knappar" nu. Hon fick honom på tygel i tölten och Jarpur gick jättefint. 
Jag skrittade av Garpur runt hagarna. Sedan fick han gå ut och rulla sig i dammet i hagen. Måste bara påpeka att han blev skitsnygg i sin nya grimma med Islands flaggas färger på! (Köpt på SM såklart!). 

Idag (15/7) var det sommar när jag vaknade. Åt hallon med mjölk till frukost. Mmmm!
Mamma plockade mer hallon idag, mormor kom förbi och hjälpte till. Vi gick även upp till grannarna och "snodde" deras hallon!
Elviz fick komma ut i solen en stund, han sprang rakt över hela gräsmattan och ville gömma sig under granen. Som tur var hann jag få tag i honom!
När vi åkte ut till stallet försvann solen...
Vi fick en repgrimma av Inger igår (hon är bara FÖR snäll!), så idag tränade jag NH med Garpur. Det gick bra, vi gjorde några enkla ledövningar och så longerade jag honom lite. Vickan fortsatte träna på Jarpur, det gick lika fint idag med. Senare red Malin på Fála och Kim longerade Fjalar.
När vi var klara med ridningen/träningen blåste det upp till storm! Det blåste kalla, starka vindar...
Vi hjälpte till att ta in hästarna för natten.

Vad fin Garpur är!

SM 2008


SM Dag 4.
A-finaler!
De allra bästa ekipagen >>finaste hästarna>> gör upp om förstaplatsen!
Vi gick upp tidigt och åkte snabbt iväg för att få bra platser. Samma som de senaste dagarna alltså...! Inger, Kim och Co var redan där och höll platser åt oss.
Det var mulet på förmiddagen, men efter lunch sken solen som aldrig förr! En riktig toppendag!
I lunchpausen gick Vickan och jag till SIFtältet för att samla autografer från storfräsarna! Idag satt Helene Blóm, Gudmundur Einarsson, Denni Hauksson och Alexandra Montan Gray utanför! (Igår fick vi från Johan Häggberg, Gabie Holgermann, Hjalti Gudmundsson och Julia Lindmark!). Jag tog även mod till mig och gick själv (med Vickan som släptåg) fram till Johanna Elgholm och frågade efter hennes autograf!
Idag var sista dagen för shopping. Jag köpte efter en viss betänketid en ny nosgrimma till Garpur, en jättefin flätad från Ástund! Det var halva priset så det var nog ett fynd! Vi köpte även ett fleecetäcke från Boett som man fick med en mössa till!
De bästa finalerna var självklart de sista; fyrgången och tölt T1!
I fyrgången vann Vignir Jónasson och Berserkur frá Stykkishólmi (som jag hejade på!).
Den allra sista A-finalen, tölt T1, var riktigt spännande. De 6 bästa hästarna och ryttarna var alla lika jämna, men till slut vanns T1 av Hjalti Gudmundsson och Reynir frá Hólshúsum med poängen 8,44. När de red ärevarvet ställde sig publiken upp och jublade (tack vare Inger!). Sist av allt utnämndes Svenska Islandshäst Landslaget 2008. De bästa från helgens tävlingar får representera Sverige i NM i Norge i augusti, det vore något att se...!
Helgen har varit superkul med alla go'a vänner i hörnet på läktaren! Det enda negativa som får ett minus i kanten var valen av MUSIK. Det var bara skitlåtar! Hoppas de fixar en bättre skiva till nästa gång...!
 T1 vinnarna! Hjalti och Reynir.
 Vinnarna av V1 J, Matilda Rolf och Leiknir (skitsöt häst)!
 Gudmundur Einarsson och Sproti frá Sjávarborg vann de flesta (om inte alla !) av passgrenarna!

SM-2008


SM dag 3.
I morse gick vi upp extra tidigt. Vi hade nämligen lovat att ta ut hästarna. Det gick bra, hästarna var glada att få komma ut i solen. Vi passade även på att mocka våra boxar och fylla på vatten i hagarna. Efter "stalljouren" åkte vi hem och åt frukost! Sedan bar det åter av till Strömsholm, Utnäslöt.
Solen sken och det var varmt, musiken var sådär...
Idag var det mycket mer folk än de tidigare två dagarna. Det var trängre på läktarna och det var fler människor i marknadstälten. Det var även flera marknadsstånd.
Idag var det alla B-finaler. På förmiddagen var det  fyr- och femgång, både Seniorer och JR/YR. 
I lunchpausen satt Gabie Holgermann, Julia Lindmark, Johan Häggberg och Hjálti Gudmundsson och skrev autografer. Jag tog en idolbild från alla!
Plötsligt kom det moln från ingenstans och så började det att hellregna, regndropparna kom så hårt att man nästan kunde tro att det var hagel! Det var pausunderhållning (hon ställde upp trots renget!), en tjej som longerade sin häst och hennes hund red! De var jätteduktiga!
Lika fort som det kom försvann regnet och solen värmde upp! Det blev riktigt varmt! Hela eftermiddagen fortsatte tävlingarna i solskenet. Det är så många fina hästar (ekipage!) !
I sladdpauserna gick jag och Vickan på marknadsgatan, vi köpte ett fleecetäcke från Boett, Vickan köpte ett schabrak med påsydda sadelväskor och jag köpte islandshästörhängen i silver, jättefina!
A-finaler imorgon!
 Mer folk på läktarna idag!
 Duktig pausunderhållning!  

SM-2008


SM dag 2.
Musiken var bättre idag, i allafall på förmiddagen!
Alla vi satt på samma platser idag med! Det är mysigt att sitta på läktaren och äta matsäcken och titta på alla fina hästar!
Vi såg mycket flygande pass, det var både F1 JR/YR S och flera passlöp. Tóti och Frida var med där, såsom många andra duktiga ryttare (och självklart hästar!).
Vädret var dessvärre väldigt dåligt... På förmiddagen sken solen, men efter lunchen öppnade sig himlen och regnet vräkte ner! Jag och Vickan köpte varsin regnponcho, de var helt klart värda de tio kronorna de kostade! Orangea var de!
Sista tävlingen vi såg innan vi skulle åka hem skens upp av solen! Då blev det varmt och skönt igen!
Vi åkte sedan till stallet och mockade och hjälpte till att ta in hästarna.
 Marknadsgatan med alla glada Islandshästvänner!
 Gisli Omarsson och snygghästen Sibelius vom Eichenhof 2 fick rida i det värsta av regnet! 

SM-2008


SM Dag 1.
Nu börjar SM-helgen!
Solen sken när vi åkte mot strömsholm. När vi kom fram såg vi de nyuppbyggda läktarna runt Utnäslöts ovalbana. De var tyvärr mycket mindre folk än jag hade väntat mig...
Det var jättemånga fina hästar, bland annat Sóldan frá Hvitanesi, Taktur från Örvik, Gódi frá Audholtshjáleigu och Oddur från Mörtö. Tóti och Frida var där med Bangsi och Gandalf och vi träffade Tess.
Vid sidan om ovalbanan är det en marknadsgata. Det är många marknadsstånd som säljer hästgrejer. Det finns mycket fint... Vi köpte en svart vojlock med limegrönt kantband, en almanacka från DilleGård och Vickan köpte ett rosa ridspö.
Vi satt högst upp i ena hörnet av södra läktaren och såg bra, vi satt vid Inger, Kim, Anna och Birgitta.
Idag (torsdag) såg vi T2 senior, T1 senior och Stilpass PP1. 
Musiken idag var inget vidare... Hoppas på bättre imorgon. 
 Vignir Jónasson och Berserkur frá Stykkishólmi
 Martin Eriksson och Gódi frá Audholtshjáleigu

Laddar inför SM.

När jag vaknade i morse sken solen och så var det varmt ute. Efter frukosten kom mormor förbi en stund.
Elviz fick springa runt på gräsmattan i solskenet, ett maskrosblad, en klöverblomma och sju humlor hann han knapra i sig innan han fick gå in igen!
Jag red på Garpur idag, han var inte på sitt bästa humör... Jag vet inte vad det var med honom? Vi (jag, Vickan, Malin och Kim) hade tänkt att ta en runda runt hagarna, men när jag hade hoppat upp på Garpur stod han och trampade runt på stället och kastade med huvudet, och så tänkte han resa sig. De fick rida runt utan mig, jag red in på banan direkt istället. Där lugnade han ner sig, tills de andra kom tillbaka och vällde in på banan. Garpur kunde inte koncentrera sig riktigt, han ville bara efter de andra. Lite tölt fick vi i allafall till, och traven gick rätt bra (bortsett från att han skjuter ut bogen i vänster varv ibland...). Nu får han iallafall ledigt i fyra dagar, för vi ska på Islandshäst SM i Strömsholm hela helgen! Vi kom fram till att Garpur kanske är trött, då är det bra med lite vila. Fast han testar mig säkert också nu när vi "känner varandra" bättre... Typiskt unghästar.

SM imorgon, tjohoo!

Lite från veckan.

Hästarna fick ledigt både i söndags och måndags, för igår ösregnade det HELA dagen... Jag är så trött på regnet...!
Jag har städat i mitt rum, så nu syns hela golvet och skrivbordet!
Idag var jag till frissan och klippte håret. Inte snagg, bara topparna, hihi. Det blev bra, nu blir det mycket lättare att borsta håret på mornarna. Pappa klippte sig också och Vickan putsade luggen.
Pappa håller på att städa ur garaget, så när vi kom hem från frissan körde jag lite på min moppe, den gick fint. Jag hade glömt hur roligt det var att köra (den har ju stått inne i garaget hela vintern). Vickan provkörde också lite på gräsmattan.
Mot eftermiddagen åkte vi ut till stallet. Då började solen att skina och det blev riktigt varmt. Jag hade glömt Garpurs träns hemma (på förmiddagen hade jag smort in det) så pappa kom ut med det. 
Jag och Vickan red lilla vändan idag, mamma och pappa gick med. Sandvägarna var skitdåliga, de var nyskrapade och stora stenar låg överallt och efter regnet igår var vägarna mjuka och geggiga.

Vi mötte en som var ute och körde med sulky.
När vi kom tillbaka (lilla vändan går jättefort att rida) satt vi utanför stallet och pratade. Malin, Inger, Pesa och Lotta var där.
Nu är det Morden i Midsomer, bästa deckaren!


Uteritt!

Idag red vi ut på "långtur" i skogen!
När vi åkte ut till stallet hämtade Vickan och jag Garpur och Jarpur från hagen under tiden som mamma mockade. Garpur kommer när jag visslar och ropar på honom!
Vi messade lite med Inger och hon ville med och gå ut i skogen. Vi tänkte först ta "lilla-vändan", men vi red längre och längre... Mamma och Inger gick medan jag och Vickan red. Det var jättemysigt i skogen, vi red både på vägar och stigar. Efter ungefär halva tiden tog vi en liten paus. Det var svalt och mulet men vi klarade oss från regn, det duggade knappt... Fast mycket flugor var det...
Vi både töltade, travade och galopperade, hästarna tyckte det var jättekul att komma ut! Vi red förbi två hagar som det var hästar i, i båda blev de hästarna nyfikna och halvtokiga, de travade och larvade sig på andra sidan staketet. Garpur och Jarpur brydde sig inte så mycket. Garpur blev nyfiken på en postlåda, han gick fram och nosade och när han öppnade locket gnisslade lådan och Garpur blev lite rädd. Strax därefter gick han fram och gjorde om samma sak igen! Sedan vände han och gick därifrån...
Sista biten töltade vi snabbt hem till Inger, Garpur tickar på riktigt bra i tölten!
Vi sade tack och hej till Inger och sedan skrittade vi tillbaka till Ståltorp. Vi red förbi en grupp människor, och jag tror att de tog kort på oss! Hehe... Vi var sammanlagt ute i två timmar!
Hästarna fick gå ut i hagen en stund medan vi plockade ihop alla grejer. Vi hörde åska när vi satt och pratade utanför stallet, jag kelade med katten Sotis i knäet. Sedan hjälpte vi Lotta att ta in hästarna för kvällen.

☼Sommaren är tillbaka!☼

Nu har sommaren och solen kommit tillbaka!

Igår (torsdag) gjorde jag mycket. Vickan var uppe hos Lolo och hjälpte till idag med och mamma och pappa jobbade, så efter frukosten gick jag ut i solen till mitt blomsterställe och plockade ogräs. Det var mycket oönskade växter, undrar om man kan sälja ogräs? Skulle bli rik isåfall...!
Efter det tog jag ut Elviz på gräsmattan. Han älskar att sitta och sola på min axel, men efter en stund vill han springa fritt (under min uppsikt!). Rätt som det var tog han en humla, jag hann knappt se den. Elviz är väldingt snabb när det väl gäller, annars tar han några steg åt gången och stannar sedan och tittar sig omkring. Han skulle nog aldrig sticka. Vi har en klättergren på gården som jag visade honom, först satt han längst ner och kikade sig omkring och efter en stund klättrade han ända upp till toppen! Där satt han lääänge och solade.  
Före lunch gjorde jag en till lerhäst och smörjde in Tígurs gamla träns, det blev som nytt! Sedan åt jag och pappa pannkakor med sylt, grädde och äppelmos!
Strax efter klockan tre cyklade jag och pappa ut till stallet! Det var inte alls så jobbigt (det var värre på vägen hem, hihi!). När vi cyklade förbi östersjön luktade vindarna sjö, all natur var så mycket finare från cykeln än vad den är från bilen!
När vi nästan var framme tog vi av på en stig som leder till bakom sommarhagen. Fjalar blev rädd när han fick syn på oss, "människorna brukar väl aldrig komma från det hållet". Garpur var raka motsatsen, han kom nyfiket fram och hälsade på oss! Pållarna hade inget vatten idag heller... När vi kom fram till stallet gick jag direkt ner och hämtade Garpur. Sedan red jag fram och tillbaka runt hagarna i alla gångarter; skritt, trav, tölt och galopp. När vi var klara var Garpur rejält svettig, så jag svabbade av honom innan han fick gå ut i hagen och rulla sig. När han rullat klart galopperade han bort till kompisarna!
När jag och pappa senare cyklade hem hade vi motvind hela vägen... Det var skönt att duscha av sig efterråt!

Idag sken solen mer än igår! Efter frukosten satt jag på altanen och gjorde ytterligare en lerhäst (jag ska ta kort på dem när de blir klara och visa här i bloggen!).
Både mamma och pappa slutade tidigt idag och båda gick på semester!
Vi cyklade till mormor och åt köttfärssås och jag busade lite med Daisy.
På eftermiddagen åkte vi ut till stallet. Jag red på Garpur på ridbanan. Han fick en liten fläta i manen med glitter på och med en blomma i, han blev så söt så! I detta härliga väder var jag riktigt sugen på att rida ut... Det ska vi nog göra imorgon, det skulle visst komma in en kallfront... Bhu...
På kvällen grillade vi, sedan spelade jag och Vickan kubb med grannungarna Julia och Emmy. Jag och Emmy vann!

Tisdag och onsdag.

Tisdag.
När jag vaknade imorse såg jag genom fönstret att det regnade, så jag orkade inte gå upp utan somnade om istället!
När pappa kom från jobbet åkte vi till mormor och hjälpte henne att rensa i hennes garage. Mycket skräp blev det, som jag och pappa åkte till soptippen med. När vi väl stod där och kastade prylar kom det en störtskur och vi blev rätt blöta...
På eftermiddagen (när mamma kommit från jobbet) åkte vi ut till stallet. Vi red över till skogen idag med! Jag och Vickan på Garpur och Jarpur, mamma, pappa och Inger gick efter oss. Malin följde med på Fála och Lotta på Nös. Vi red inte samma sväng som igår, utan vi snirklade omkring i skogen och på vägarna. Vi red över två broar. Vi töltade rätt så mycket, Garpur hänger på bra!
Vi klarade oss med vädret idag med, solen sken och det var varmt.
När vi kom tillbaka till stallet fick Garpur och Jarpur gå ut och rulla sig i vinterhagen medan de andra hästarna hämtades in.

Onsdag.
Idag sov jag till halv tolv!
Pappa kom hem strax efter att jag hade vaknat, och mamma kom strax efter honom. Vickan var i Bastmora och hjälpte Lolo med ett ridläger-gäng.
På middagen gjorde jag en häst av modellera, den blev fin men blir ännu finare när jag målar den!
På eftermiddagen åkte jag och mamma ut till stallet. Garpur fick ledigt idag, det var en sådan tryckande värme så det hade nog blivit jobbigt att rida. Istället gick jag och mamma ner till sommarhagen och kelade med hästarna. Då upptäckte vi att häststackarna inte hade något vatten! De stod vid vattenhinkarna när vi kom ner...
Det var ingen hemma, så jag och mamma tog ett par dunkar som vi fyllde med vatten och sedan skjutsade ner till hagen på en skottkärra. Garpur stoppade ner huvudet i hinken under tiden jag fyllde på, så undrar hur länge de varit utan vatten eftersom de var så törstiga...? När vi kom upp till stallet igen hade Malin och hennes kompis Tove från Östersund kommit på moppen. Vi pratade med dem en stund och när vi sedan åkte hem skulle Malin ta fyrhjulingen och fylla på mer vatten till pållarna.
Mamma och jag åkte och hämtade Vickan nästan på en gång. När vi kom till Bastmora gick vi och hälsade på Lolos nya häst, treårige Árgeisli "Lill-Jór". Han var gulbrun och jättefin!
Lolo och Vickan var i en av hagarna med ridlägertjejerna och hade "Grimjakten". Det var kul att träffa Lolo och hästarna igen, jag kände då att jag saknar Bastmora väldigt mycket!
När Grimjakten var slut fick jag gå och hämta in Leira, som skulle få slippa knotten en stund.
Lolo och tjejerna skulle rida till "BergochDalbanan", då åkte vi andra hem.

RSS 2.0