Tre händelserika dagar.

28/6, Lördag.
Idag gick vi upp tidigt för att komma i tid till Edda-Forsens vårtävling på Stora Fors Gård i Riddarhyttan!
Första start var klockan 9.00 och vi kom nästan precis. Vi kom iallafall samtidigt som Inger, Kim, Lotta, Johan och hunden Tyke. Senare mot lunch kom även Anna och Birgitta. Tóti och Frida red på några riktigt snygga hästar, Tóti red på Sedill, en silversvart hingst som ägs av Fridas mamma (alla blev nog kära i den hästen!). Han red också på Grani, en musblack femårig hingst med jättefin teckning i ansiktet (den hästen gillar jag!). Och inte helt oväntat vann Tóti och Gandalf speedpassen! Frida red på Gneisti, en nybedömd isabellhingst. Tess red på sin Efni och på Dimmalimm och Vildur.
Det regnade när vi kom dit, men vi klarade oss undan regnet resten av dagen! Det fanns ganska mycket att köpa, men jag sparade på mina pengar! Istället köpte vi några lotter. Dragningen var inne i magazinet, jag och Vickan gick dit. Vickan hade tur och vann en mockagrep, av stål! Jag var nära att kasta mina lotter, jag tittade flera gånger och tappade bort mig lite, men jag hade en svag känsla av att jag borde kolla en gång till för säkerhets skull och då visade det sig att jag hade vunnit första pris, en privatlektion för Frida! Tjohoo vad glad jag blev!
Tess visade oss Garpurs uppfödare, som var där och tävlade, sedan pratade vi lite med henne och jag gav henne min e-mailadress. Hon ska skicka bäbisbilder på Garpur!
Vi tittade på några ekipage innan vi åkte hem.
Mamma och Vickan åkte ut till stallet, jag tog ledigt för första gången!
Pappa bakade pizza på kvällen, mums!


29/6, Söndag.
Idag var det veteranmarknad i sura. (I helgen har det varit Suradagarna, enda gången det händer något i sura...).
Det regnade när vi skulle cykla ner, så vi väntade en stund. Sedan tog vi bilen ner och på parkeringen var det hyggliga personer som gav oss deras P-biljett, så vi slapp betala!
Det var ganska mycket folk på marknaden. Jag hittade inget men min shopping-galna syster Vickan köpte en rosa väska...
Runt klockan halv fyra på eftermiddagen åkte vi ut till stallet. När vi hade mockat kom Anna, vi skulle ha en sits-lektion idag!
Hon hade med sig två Balimo-pallar. Först hade vi teori på Pesas och Lottas altan. Vi gjorde många uppvärmnings- och stretchövningar. Det var jättekul. Sedan fick alla prova Balimopallarna.
Därefter blev det praktik! Alla gick och hämtade sina hästar, sedan red vi samtidigt på banan. Vi gjorde många roliga övningar (både på och brevid hästarna) och allas sitser förbättrades på ett eller annat sätt. Det var en jätterolig lektion!
När vi kom hem var jag helt slut och somnade direkt!

30/6, Måndag.
När jag vaknade i morse hörde jag att det regnade, så jag vände på mig och somnade om.
Efter frukosten när pappa hade kommit från jobbet åkte vi till Peter, Helena och Sigge (och hunden Malva). Vi fick varsin glass.
När vi kom hem igen matade jag Elviz. Han fick syrsor och zophobaslarver som han knaprade i sig! Sedan klippte jag hans klor, och då upptäckte jag att han hade tappat en klo! Han måste ha fastnat någonstans och dragit till med foten. Han hade lite ont när jag klämde försiktigt. Vi får hålla koll så att det inte blir infekterat eller så... Stackarn.
På eftermiddagen åkte vi (pappa, jag och Vickan) ut till stallet. Nu får våra hästar gå i sommarbeteshagen! De blev jätteglada imorse sade Lotta, de hade galopperat runt och busat jättemycket! Garpur kom och mötte oss vid grinden.
När vi hade sadlat och var på väg att hoppa upp kom Inger och sade att vi skulle rida ut i skogen! Hon ville ut och gå, så då drog hon med oss också! Vi red mellanvändan (torpet). Jag och Vickan töltade och travade mycket, Garpur och Jarpur var jätteglada att komma ut i skogen! Vi skulle trava upp för en backe, men hästarna ville galoppera så då fick de det!
Pappa, Inger och Lotta & Frasse gick med bakom oss.
På vägen mot skogen fick hästarna varsina äpplen av Jenny, Garpur stod länge och tuggade och släbbade och blev alldeles löddrig runt munnen!
Det var jättehärligt att äntligen rida ut!
När vi kom tillbaka efter "långturen" stod både Garpur och Jarpur och gäspade länge!
Vickan och jag bestämde att vi ska rida ut imorgon med!

Vilken rubrik ska jag ha...?

Det här med rubriker på varje inlägg är svårt tycker jag. Ibland finns det ingen rubrik som passar inläggen...

I går och idag har varit ungefär lika dagar; efter frukosten har jag städat i mitt rum, flyttat på fler möbler och så, fått ett nytt skrivbord och alla saker från alla lådor ligger utspridna på golvet... men idag börjar jag se att jag kommer framåt! Flera av högarna på golvet är borta och det är hyfsad ordning i skåpen/lådorna.
Igår var Garpur inte på jobbhumör, han sköt ut bogen i vänster varv (på volten) och han ville inte skritta lungt på långsidorna, det blev mest trippning där... Jag lät honom sedan galoppera några varv och då blev han gladare!
Idag galopperade jag mycket, Garpur vill nog springa fort ibland också och inte bara jobba sakta i tölt och trav...! Jag saknar ovalbanan... Efter galoppen travade han på fint!
Efter ridpassen rullar han sig ordentligt i hagen och springer sedan bort till kompisarna.

Hejdå Tígur...!

De senaste tre dagarna har jag och Vickan möblerat om i våra rum. Vickan har fått några möbler av mig och i mitt rum har jag flyttat om alla grejer. Det är lite kaos i rummen just nu...
Hästarna har vi också hunnit med (självklart), i måndags red jag på Garpur, det gick bra. Vi travade mycket.
Igår (tisdag) hade vi lektion för Anna. Vi tränade på tölten och det gick jättebra. Jag & Garpur, Vickan & Jarpur och Sandra & Idunn red i samma grupp.
Efter lektionen plockade jag ihop Tigges saker, för vi bestämde i helgen att han skulle åka tillbaka till Susanne idag (onsdag) igen...
Innan vi åkte hem för kvällen stod jag länge och klappade och borstade Tígur. Han stod alldeles lungt och stilla, precis som om han kände att jag var ledsen...


Imorse ville jag helst inte gå upp...
Runt klockan ett åkte vi till Hööks och köpte nya stigbyglar, stigläder och en ny sadelgjord till Garpur. Vi köpte även mat till Elviz.
När vi kom hem matade jag Elviz utomhus, solen sken och det var varmt ute. När Elviz hade ätit klart sprang han ut på gräset och fångade (och åt upp) en humla! Årets första.
Klockan tre åkte jag, pappa och Vickan ut till stallet. När vi kom dit plockade jag fram Tígurs saker, sadeln och tränset vi fick låna med.
Sedan gick jag och Vickan ut i hagen och hämtade Tigge. Han stod med Garpur vid träddungen och åt. När vi gick mot grinden stannade han flera gånger och vände sig om, undrar om han kände på sig att det var sista gången han såg sina kompisar...?
Vi stod och borstade honom tills Susanne kom, strax efter klockan 16. Vi stod och pratade lite, sedan gick han hur lungt som helst in i transporten. När de hade åkt kändes det inte så konstigt, visst var det tråkigt, men det var inte så jobbigt ändå. Vi mockade åt de andra och skyfflade ur allt spån ur Tígurs box, sedan gick vi ner och kelade med Garpur innan vi åkte hem.

Jag kommer inte att glömma Tígur, "min första" häst. Han hade den vackraste färgen en häst kan ha, musblack. Ljust grå med svarta ben och huvud, snygga zebraränder på benen och vid skuldrorna, en kolsvart ål och trefärgad man och svans; svart, mörkbrun och ljust beige. Tungan stack jämt ut ur mulen, och när han var osäker på något lät han lite som en kamel (grymt-frustade).
Det var stor skillnad på honom från när han kom till när han åkte. Han var jätteosäker på det mesta, men tack vare NH-träningen blev han mycket lugnare och han fick ett starkt förtroende mig.
Man vet inte hur starka band är förrän de går av.
Jag har haft jättekul och jag har lärt mig så mycket under de här tre månaderna. Jag är tacksam för att vi fått chansen att ha honom på prov. Och läxan vi fick av veterinären i mars klarade vi; att Tígur ska trava brevid på vet.besiktningar!
Tack Tígur för den här tiden! <3

Midsommarafton/dagen.

(Fredag)
Vi åkte ut till stallet runt middagstid, mamma och pappa mockade medan jag red på Garpur... Det gick bra, vi travade och skrittade på volten. När jag var klar och precis hade kommit in i stallet för att sadla av kom det en störtskur!
Istället för att svabba av honom fick han gå ut i regnet, han galopperade direkt bort till sina kompisar.
När vi kom hem var Elviz heltokig i terrariet, han hoppar och klättrar och springer fram och tillbaka... Jag tog ut honom och lät han springa runt på golvet i köket. Han sprang runt köksbordet och sprang längs bänkarna innan han stannade. När jag lyfte upp honom och lade han där han hade börjat, blev han sur och blev kolsvart under hakan! Sedan fick han klättra i soffan en stund innan han fick gå in i terrariet igen.
Mot kvällen grillade vi med fam. Sivén/Johansson. Vi satt ute länge, klockan ett gick jag in och lade mig!


Idag (lördag) vaknade jag först av alla, och det händer sällan! 
Elviz var lika tossig idag med, så jag tog ut honom en stund.
Vi åt hos mormor idag. Hon bjöd på en sorts taco-gratäng med färskpotatis och ris, gott! Det satt en hare på hennes bakgård. När vi kom hem åkte jag, mamma och Vickan ut till stallet. Efter en stund kom fam. Sivén/Johansson, de skulle titta på Garpur och de tyckte att han var jättefin (som han ju är!). Jag och Vickan red på Garpur och Jarpur och visade lite vad vi kunde, det gick rätt så bra med Garpur, men han var okoncentrerad idag. Det berodde nog lite på att det åskade. Vi blev klara när det började regna, så hästarna fick gå in och äta. Efter regnet gick vi och hämtade de andra hästarna. När jag skulle ta Tígur sprang han och Fjalar iväg och larvade sig, men när jag ropade på Tigge vände han och gick till mig! Duktig pålle! Fjalar däremot ville inte bli fångad, så han sprang med själv ända till grinden.
När det regnade sken solen, bakom stallet såg vi två regnbågar! 

 

Mammas födelsedag!

Grattis mamma !
Vi firade henne när pappa kom ifrån jobbet, hon fick bl.a en badenbaden-säng!
På middagen kom mormor och Daisy och åt med oss och firade mamma, senare kom Benny, Marita och Ceasar på fika.
Innan vi åkte till stallet kom Carita och Emmy ner och grattade mamma.
När vi kom till stallet och hade börjat mocka, sladdade Pesa ridbanan. Det blev jättefint på ridbanan.
Vickan och Jarpur och Jag och Garpur red runt hagarna. På ena långsidan travade vi och på sista kortsidan tog vi galopp. Garpur har en jätteskön galopp! Sedan red vi på den nysladdade ridbanan, hästarna gillade nog underlaget! Tölten blir bättre varje gång och Garpur orkar tölta längre och längre.
När vi var klara  fick de gå in i boxarna. Jag borstade Garpur noga och sprayade på lite pälsglans i manen!
Sedan gick vi och hämtade in de sista hästarna, jag tog Tigge och ställde honom i gången och borstade noga igenom honom också.
Idag kom Hästmagazinet och Islandshästen, så nu blir det läsning.
Lolo i Bastmora skickade mms till mamma med en bild på hennes nya häst Árgeisli, jättefin treåring! Vi måste åka och titta på honom någon dag.

Tisdag och Onsdag.

I tisdags åkte vi till Västerås när pappa kom från jobbet, vi skulle köpa presenter till mamma. När vi gick till den sista affären spöregnade det och åskan bullrade. Sedan åt vi på McDonalds och åkte hem.
När mamma kom från jobbet åkte vi till stallet. Vickan red barbacka på Jarpur och jag och pappa gick med med Tígur och Garpur (runt hagarna).
Och jag kom ihåg att skicka bilderna till Tess! 

I går fick jag och Vickan vara med på Midsommarfirande hos mammas dagis. Alla småungar blev glada att se oss och tyckte det var såå roligt att leka med oss...
Mamma slutade tidigt, så efter dagiset åkte vi med mormor till Erikslund. Vi gick i ungefär samma affärer som igår!
Sedan åkte vi ut till stallet. Vi gick ner i hagen och hälsade på hästarna. De fick godis! När vi gick upp till stallet igen följde Garpur med oss hela vägen! Han var såå söt! Han fick gå in och då borstade Vickan honom tills de andra hästarna också skulle gå in.
När vi åkte hem svängde vi förbi hem till Inger. Hon skulle precis ta in Fála och Nös när vi kom. (De är på sommarbete hos Inger och står i hennes stall på nätterna). Stallet är så gulligt, fast det är hela Ingers gård också! När Fála hade ätit upp sin mat stod hon och tittade ut över stalldörren.
När vi kom hem var det fotbolls EM, sverige-ryssland. Sverige fick storstryk på grund av fegspel! 

Ovädersdag!

Idag har det åskat hela dagen!
Det började i morse när jag och Vickan åt frukost, det var mulet och rätt som det var började det att hagla! Gatan utanför blev alldeles vit och på gräsmattan studsade hagelkulorna decimeterhögt! Haglet övergick i regn och åska. åskan kom närmare och närmare. Vickan och jag såg minst fem blixtar! En lyste upp hela sura, och åskknallen som följde gjorde att hela huset skakade. 
När vi trodde att åskan var över lånade Vickan min dator och spelade spel. Efter en stund slogs den av (och startade om) och lamporna slocknade några sekunder. Åskan var alltså inte över!
Jag, mamma och Vickan åkte ut till stallet strax före klockan fyra. Anna skulle komma och ha lektion. När vi hade mockat och alla "Ståltorpare" hade kommit ut såg vi hur svarta moln hopade sig bortom trädtopparna. Vi såg många blixtar och åskan hördes över åkrarna. Lotta ringde till Anna och Anna sade att det inte blev någon lektion, men hon skulle komma och fika i allafall. När hon kom började det att regna, då gick vi in i Ståltorpsbutiken. Jag köpte ett nytt grimskaft till Tígur och vi köpte myggspray. Vickan köpte en pälsskrapa.
Mormor och Annica kom och tittade på hästarna när vi tog in dem, sedan åkte de igen. De skulle komma tillbaka någon dag när det var fint väder.
Vi gick in till Pesa och Lotta och fikade. Kim hade med sig en god blåbärstårta (hon hade ju ramlat av förut). Sedan tittade vi på film från tävlingarna i helgen.
Innan vi åkte hem borstade och kelade jag med Garpur och Tígur.
Imorgon måste jag komma ihåg att skicka bilder till Tess från tävlingen!

Regnig tävlingsdag!

I lördags var vi på Járnhesturs lätta vårtävling i Norberg. På vägen upp körde vi igenom flera regnmoln, både framför och bakom oss såg vi kolsvart himmel. Men det fanns några ljusa fläckar som kunde betyda bättre väder. Strax före Norberg blev vi omkörda av Ståltorparna Inger, Kim och Lotta.
När vi kom fram till Járnhesturbanan vräkte regnet ner, men vi trotsade vädret (hela dagen!). Anna och Starri var där och senare träffade vi på Tess och Efni!
Först ut på tävlingen var Nettan och hästen Binni, som tidigare har ägts av Lolo i Bastmora. Det åskade och spöregnade.
Efter första tävlingsgrenen var alla genomblöta och iskalla, så vi gick och satte oss i bilarna och fikade. När det sedan var Annas och Tess' tur gick vi ut och tittade. De var duktiga (de var inte med i samma grenar), båda kom till A-finaler!
När de hade ridit sina finaler åkte vi hem och mockade.
(På tävlingen hade Vickan köpt rosa tyglar till Jarpur...)

I går sov jag till klockan halv tolv! På förmiddagen gjorde vi inget speciellt, tog det lungt.
På eftermiddagen åkte pappa och Vickan ut till stallet före mig och mamma, de hade mockat och hämtat Jarpur och Garpur när vi kom. Jag sadlade och tränsade, sedan red vi på banan. (Vickan hade sina rosa tyglar). När vi hade ridit en stund vände jag mej om och såg att Vickan hade ramlat av Jarpur! Hon gjorde inte illa sig som tur var. Nu blir det tårta.
Hon hoppade upp igen och vi fortsatte rida. Efteråt skrittade vi av hästarna ett varv runt hagarna, vi tog en genväg efter halva och red i gången mellan hagarna. Sedan fick hästarna gå ut i hagen och rulla sig.
När vi skulle åka hem kom pappas kompis Leif och hans fru för att titta på hästarna.
Vi gick ut i hagen och hälsade på Garpur och Jarpur. Då kom det en regnskur från ingenstans och när vi gick till stallet för att värma oss slutade det att regna... Vi hjälpte till att ta in hästarna, sedan åkte vi hem. Mormor lurade oss till henne för att hon hade en stor fjäril på gården. När vi kom dit var den borta, den var nog uppäten av något annat djur. Istället såg vi en liten igelkotte på granngården, vi tror att det var den som ätit upp fjärilen. 

Friday

Fredagen den trettonde, vad är det med det? Det är bara skrock...
Filmen igår var bra, men första är alltid bättre än andra, och så förstörde Iprenmannen allt... Jo, han var faktiskt med, men inte som Ipren utan som Leonardo Da Vinci... Hehe.
Vi åkte ut till stallet klockan tolv, Vickans kompis Ida följde med. I stallet var det lungt, bara Malin som mockade när vi red.
Vickan och jag red runt hagarna, vi travade lite. Ida gick efter. Sedan red vi på banan, Garpur var jättepigg och vi töltade några varv! 
När vi hade släppt ut hästarna (som rullade sig) satte vi oss utanför stallet och jag smörjde Garpurs träns. Det kom kolsvarta moln från Hallsta-hållet, vi trodde att det skulle komma en störtskur med åska, så vi gick in och satte oss i fikarummet istället! (Det blev inget oväder på hela dagen...)
När vi kom hem åt vi våfflor, sedan åkte Vickan och Ida på skolparty, "sista natten med gänget".
På sen-eftermiddagen kom Emmy ner till mig, vi hoppade studsmatta och senare när Julia kom byggde vi upp en hinderbana som vi sprang en och en och tog tid på varje. Sedan hoppade jag och Julia "höjdhopp" (vanliga hopp, inte som på TV när de kastar sig bakåt!). Jag klarade 1 m 20 cm ! Det är ganska bra va!

Grattis Vickan!

Tack för era schyssta kommentarer, de värmer ! <3

Idag var första dagen på sommarlovet! Min lillasyster Vickan fyllde 12 år!
I morse fick hon mina presenter, sedan gjorde vi varma mackor till frukost! När pappa kom från jobbet (ungefär klockan 12.00) åkte vi ut till stallet. Pappa mockade medans jag och Vickan hämtade Garpur och Jarpur. Jarpur stod längst bort i hagen, så jag följde med Vickan en bit och stannade och kelade lite med Tígur. (Vi har inte bestämt när han åker tillbaka, men det blir nog snart...). När jag sedan skulle hämta Garpur gick han iväg efter Fála, som blev tjurig och sparkade efter honom. Då stannade han och följde med mig istället.
Jag och Vickan red runt hagarna, vi töltade lite efter ena sidan. Hervar sprang med vid andra sidan stängslet och Tigge gick en bit bort. Sedan fortsatte jag och Vickan ridningen på banan. Det gick lika bra som igår, han töltade på med böjd nacke, och sedan travade vi, då längde han på halsen så att mulen nuddade vid marken (i trav!). Han är duktig, Garpurpojken!
När jag hade ridit klart tränade vi på att "rida från marken". Han tyckte det var konstigt, men lärde sig snabbt!
Efteråt svabbade vi av hästarna och släppte ut dem i hagen. De rullade sig och gick sedan iväg till kompisarna!
När vi kom hem hade mamma kommit hem, då firade vi Vickan! Hon fick många rosa saker.
På eftermiddagen kom våran släkt på födelsedagsfika, även grannarna kom ner en sväng. 
Senare hade vi hundhoppning med Daisy och Ceasar, jag tog många roliga bilder på dem!
På kvällen åt vi pizza, och Julia och Emmy här och spelade tv-spel med Vickan.
Nu är det 7 minuter kvar till Korpens Skugga, uppföljaren till Korpen Flyger! Äntligen får jag se den! 


Skolavslutning och sommarlov!

Äntligen! Nu har jag gått nio år i grundskolan, äntligen är jag fri! Nu behöver jag ALDRIG MER gå dit, till helvetet på jorden! När jag börjar på gymnasiet i höst slipper jag det som har varit så jävligt, nämligen utanförskapet... I hela nian har jag varit utfryst från alla klasskompisar, på grund av att de två kompisar jag hade blev emo-n och inte längre ville vara med mig av den enda jävla anledningen att vi inte hade samma intressen! Och de andra tjejerna i klassen släppte inte in mig i deras grupp därför att jag varit med emo-na sedan sexan. De tyckte väl att jag var så annorlunda än dem (bara för att jag vågar vara mig själv och inte sminkar mig!)...Fy fan vad dåligt jag har mått emellanåt, men jag har kämpat på själv och fått bra betyg trots omständigheterna... Så idag släpptes en stor tyngd från mina axlar, nu kan jag äntligen slappna av och senare i höst börja om med nya kompisar! 
Skolavslutningen var som följande; först samlades alla nior i aulan och lyssnade på kören som sjön sommarsånger. Därefter höll rektorn ett tal, och sedan fick vi nior, en och en, gå fram till scenen och hämta betygen från klassföreståndarna och rektorn som stod där. Efterråt samlades vi klassvis i våra hemklassrum där våra klassföreståndare pratade lite, sedan var grundskolan slut! Jag gick rakt ut utan att se mig om, gav skolan en hatspark och gick sedan lättad hem!
På eftermiddagen kom mormor och morbror och firade oss. Hundarna Ceasar och Daisy fick också följa med. Mamma och pappa hade bakat tårtor, en till Vickan med jordgubbar på och en med NonStop till mig! Mmmmm!
Senare mot kvällen åkte vi ut till islänningarna. Jag red på Garpur (min examenspresent!!!!!) och idag gick det SKITBRA!
Vi tränade på det som vi tränade på i måndags, att gå på tygeln i tölten. Det gjorde han idag och vi töltade så i små sträckor så att han förstod hur han skulle göra. De sista gångerna kunde vi tölta på tygel en hel långsida på ridbanan!
Vi galopperade och travade också, vi gick igenom alla fyra gångarter och nu kan han böja på nacken i alla (bitvis)!
Vickan red på Jarpur, Kim red på Fála och Lotta red på Strokkur.
Kvällen firade vi med Jacsonpotatis!
Här är en bild på examenstårtorna;

Och en bild på mig och Snygga Garpur ! :

Snart sommarlov.

Imorgon är det skolavslutning!
Imorse skulle alla nior plocka blommor till pyntningen av Skogslundsskolans aula. Jag var nog den som plockat mest...
Alla hjälptes åt att göra girlanger av björkris och siffror (2-0-0-8) av blommorna. Blommorna som blev över ställdes i hinkar framför scenen. Sedan släpades det in stora björkar som ställdes vid varje pelare i aulan. Det blev ganska fint, det såg ut som alla andra gånger vid skolavslutningen på vårterminen... Klockan halv elva var det lunch, sedan slutade vi för dagen. Klockan elva cyklade jag till mormor och Daisy, jag klarade mig precis undan en störtregnskur! När Vickan kom fick vi plättar och hallon, jättegott! 
Runt klockan två hämtade pappa oss och då åkte vi ut till stallet och mockade. Mårten var där och skodde två av hästarna, och rätt som det var kom det en störtregnskur! Sedan åkte vi tillbaka till mormor. Vi gick ut med Daisy på en lagom lång promenad, när vi kom tillbaka tittade vi på AFV. Sedan kom det en störtregnskur till...!
På kvällen åskade det, två jätteknallar. Och en störtregnskur... Blåst har det gjort hela dagen, och de senaste tre dagarna..., idag var det första gången på länge jag frös... Konstigt väder det är...! 


Lektion för Anna.

OBS! Ändring från igår, Frida och Bangsi kom tvåa i speedpassen, INTE fyra...!
Idag tömde vi våra skåp i skolan och lämnade in nyckeln. Innan vi slutade fick vi varsin mapp med sparade läxor, prov och uppsatser.
När jag kom hem (runt klockan 10.20, vi började 9.00...) hade jag inte så mycket att göra, så jag slappade i hängmattan.
Sent på efterrmiddagen åkte vi ut till stallet, Anna skulle komma och ha lektion.
När jag och Vickan värmde upp på banan kom Pesa på Grim, han ville rida i våran grupp (första gruppen). Anna tyckte att det dammade för mycket på ridbanan, så vi flyttade oss till hagen brevid. Det tyckte hästarna nog var roligare än paddocken.
Vi tränade mycket på "volten", och även tölt på ena "långsidan". Det gick ganska bra för mej och Garpur, det gick bra för Vickan och Pesa också. Jag måste köpa nya tyglar till Garpur, och så ska jag använda handskar i fortsättningen, jag flådde nämligen nästan händerna...
Efter oss red Inger och Lotta.
Lektion i hagen:

Mera Elit!

Idag åkte vi till Strömsholm igen, vi skulle titta på finalerna från helgens islandstävlingar. Vi åkte dit till klockan 9.45 och vi kom fram samtidigt som Inger och Kim!
Vi satte oss på samma plats som i fredags, alla tyckte att det var en bra plats. Efter en stund kom Anna och Mike och tvillingarna och satte sig brevid oss. Vi trodde att dagens finaler börjat tidigare, men det var B-finalerna från igår...? Därför att igår hade en kille ridit omkull med sin häst i en kurva i passgång, och då hade de brytit tävlingarna. Killen klarade sig med ett brutet nyckelben och bruten underarm, hästen var blåslagen men annars oskadd...Tur det!
Vi fick alltså se fler tävlingar än vi räknat med!
A-finalen i femgång vanns av Jaqueline Walström och Hrekkur, Toti Arnarson och Ymir kom tvåa och Frida och Bangsi (Bamse) kom femma, Grattis alla igen!
I Speedpassen kom Frida och Bamse tvåa! Toti var också med där med Gandalf, men det blev tyvärr galopp...
Tess och några andra fick låna micken och de sjöng roliga hejaramsor till Frida och Toti!
Alla storfräsare från helgen var med dagens A-finaler, det är kul att se hur det "ska se ut"! Hihi, snart kommer Garpur och jag, vänta bara...Haha!
Vi åkte hem innan T1 A-finalen (den vanns av Heléné Blóm och Sóldan!). Vi åkte direkt ut till stallet och mockade. Det har varit supervarmt hela dagen, men när vi kom till sura blåste det mycket. När vi sedan hade kommit hem blev det nästan storm! Det mulnade på och blåste jättemycket...
Vi åt Tacos, som jag och Vickan gjorde iordning!
På kvällen kom grannarna hem från Göteborg, de hade bl.a varit på Liseberg!
Fr.o.m imorgon är det bara TRE dagar kvar till sommarlovet, åååh vad härligt...

Lördag.

Det åskade inatt, men jag hörde inget... Jag sov som en klubbad säl och vaknade klockan 11.36 !
Värmen och den långa tävlingsdagen igår utmattade mig...
Till frukost åt jag jordgubbar, vi hade några kvar. Sedan undvek jag solen ett tag, jag städade lite i mitt rum.
Efter lunch gick Vickan upp till grannarna och hämtade ner deras kanin Skutt (de är inte hemma så Vickan är kaninvakt). Då tog jag ut ödlan Elviz i solen också, han tyckte det var jätteskönt! Han käkade lite klöverblommor och maskrosblad. Senare fick han även syrsor och zophobaslarver att knapra på.
På eftermiddagen åkte vi ut till stallet, efter mockningen red jag och Vickan runt hagarna på Garpur och Jarpur. Det gick bra, de är så duktiga båda två.
När vi kom tillbaka red jag på banan, mycket trav. Tölten blev sisådär eftersom Garpur var inställd på att trava... Men vi hittade takten några gånger!
När vi kom hem grillade vi ute på altanen.
En solig bild på mej och Garpur och Vickan och Jarpur:
När vi red runt hagarna med sjön i bakgrunden.

Nationaldagen firades med Elit.

Elit Island på Strömsholmstävlingarna, så firade vi 6 juni 2008!
Vi gick upp tidigt i morse och åkte iväg runt klockan åtta, vi kom till Löten ungefär halv nio, vi missade bara de två första ekipagen. Vi hade med oss några stolar och en picknickfilt att sitta på, plus fika och mackor. Solen sken och det var jättevarmt, vi hade tur att det blåste lite där vi satt, utan vinden hade det varit outhärdligt varmt.
Vi såg många bra hästar och ryttare, som Heléne Blóm på Sóldan, Johan Häggberg på Bersekur, Johanna Elgholm på Oddur, Martin Eriksson på Ófsi, Denni Hauksson på Dísa, Gabie Holgermann på Taktur och så vidare. Toti och Frida (ägarna på Stora Fors Gård!) var också med på sina hästar Ymir, Bangsi och Funi. De var jätteduktiga, båda gick till A-final i F1 på söndag! Grattis! Vi träffade Tess, hon var glad att se oss och vi berättade hur det gick med Garpur. I lunchpausen fick Tess sjunga nationalsången till häst för att Johanna Elgholm backade ur! Tess var jätteduktig!
Inger och Kim kom någon timme efter oss, vi satt och tittade på tävlingarna hela dagen. I lunchpausen gick jag och pappa en sväng genom terrängbanan för att komma till vattnet, men det gick inte för att det var elstängsel ivägen.
När det bara var en gren kvar åkte Inger och Kim hem medan vi tog en "Shuttlebil" till de "stora" tävlingarna. Vi tittade inte på de stora bruna, utan vi gick och tittade i marknaden. Där var det ångade hetta, så vi gick snabbt igenom (vi köpte inget) och åkte sedan tillbaka till Löten och hämtade bilen, och så åkte vi hem. (På Löten köpte jag en bok).
Väl hemma duschade vi av oss i svalt vatten...
Sedan åkte jag, mamma och Vickan till stallet. Malin var hemma, så vi satt och pratade lite med henne efter mockningen. Kul att hon är hemma igen så att det blir livat i stallet!
När vi kom hem hade pappa gjort mat, vi satt ute på altanen och som efterrätt fick vi jordgubbar. Nu är det sommar!


Västerås och stallet.

I onsdags hade vi en temadag i skolan, vi skulle cykla till Skantzöbadet i Hallstahammar. Det slapp jag! Istället åkte jag och pappa ut tidigt till stallet och mockade (klockan halv 12, det är tidigt för mej!). När mamma och Vickan kom hem från jobbet / skolan åkte vi in till Västerås. Vi släppte av mamma, Vickan och mormor vid punkt, sedan åkte jag och pappa till Lantmännen och köpte mat till våra hästar, Grund. Det gick fort och därefter åkte vi tillbaka in till stan och mötte de andra. De gick bara i tråkiga klädaffärer, så jag och pappa gick några andra ärenden under tiden. Sedan åkte vi (alla) till Erikslund och gick in på Hööks, där köpte jag en gelpad till Garpur och en Himalayasaltsten till Tigge.
När vi åkte hem fastnade vi i världens bilkö på 66:an, strax före Långsjön. De gör ju sådana där fina "bandyklubbor" efter vägen och när vi satt fast i bilkön skrapade de i mitten där de ska göra räcken...
När vi till slut kom hem åkte jag, mamma och Vickan till stallet och fixade mat till hästarna.

Idag hade jag sovmorgon till kl. 10.00. Då skulle vi (som inte var med) gå och titta på 9:ornas Soaré. Den var faktiskt bra, den bästa skol-soaré jag har sett under mina fyra år på Skogslundsskolan... De sjöng och dansade och stojade.
Efteråt (vet inte om vi skulle ha samlats utanför!) gick jag och köpte fågelmat till våra undulater. Vickan gick också på soarén med sin klass och hon kom hem strax efter mig.
När pappa kom hem från jobbet följde vi med honom, ner till Hoj-klubben och tvättade av huset inför ommålning. Jag och Vickan kastade även pil... Sedan åkte vi och handlade och därefter, gissa? Till stallet!
Jag red på Garpur och Vickan red på Jarpur. Vi red runt hagarna, första gången jag red "ut" på Garpur! Det gick jättebra, han var hur cool som helst. Han brydde sig inte om hästarna i hagen som kom springande.
Sedan kom mamma ut när vi precis var klara med ridningen, hon hjälpte till att ta in hästarna. Jag tog in Strokkur, och när vi gått ett par metrar drog han omkull mig och stack iväg i full galopp mot stallet. Jag gjorde inte illa mig som tur var... Sedan gick vi och hämtade "våra" hästar, när vi hade tagit Garpur, Tígur och Jarpur i grimmorna kom Pesa ner med fyrhjulingen och vallade upp de andra. Då blev våra hästar alldeles till sig, så vi släppte dem också. De drog iväg i världens galopp med flocken! När vi kom upp till grinden och skulle ta hästarna igen blev Tigge full i bus och drog iväg i skitsnygg trav med Jarpur klumsande efter sig! Tígur ville inte alls gå in utan han och Jarpur började leka istället! Men när Pesa kom med fyrhjulingen igen stannade de och följde snällt med in i stallet. Jag hann tyvärr inte ta några bilder...
Inger och Lotta åkte till Östersund för att hämta hem Malin! De åkte tidigt i morse och kom nog hem sent. Kul att Malin är hemma igen!
Imorgon är det Strömsholmstävlingarna. Vi ska gå upp tidigt för att åka och se på Elit Island, jippi vad roligt det ska bli!

 Busarna.

Sommarvärme som heter duga!

Då är man inne på juni månad, idag var det sista dagen i skolan som vi hade lektioner. De sista fem kommande dagarna har vi bara s.k. Temadagar... Usch vad tråkigt, då kan skolan lika gärna sluta nu, istället för att dryga ut en vecka till...
Varmt och soligt är det, hästarna har släppts på grönbete och de gör inget annan än att äta. När de kommer in för kvällen står de och sover i boxarna, de är så utmattade av allt gräs och av värmen, höet de får när de kommer in rör de knappt! Annars är maten det enda de bryr sig om när de kommer in.
I måndags red jag på Garpur för första gången i Ståltorp (om man inte räknar med i lördags på tävlingen). Det gick bra för att vara första gången, vi tränade på volten runt koralen i skritt och trav.
I dag provade jag en ny sadel på Garpur (innan har jag lånat Ingers bomfria). Det var en Bennis Harmony, och den kändes jättebra. Garpur tycktes också gilla den. Jag ska ha den imorgon när Anna kommer och se vad hon tycker, om det är bra kanske vi köper den.
Mormor och Ing-Britt kom ut och tittade när vi red. Jag visade Garpurs tölt och trav (de kändes mjuka och bra!), de tycker att han är jättefin, och det är han! Vickan red på Jarpur.
När vi var klara svabbade vi av dem med vatten och tvättsvamp. Sedan rullade de sig i hagen och sprang iväg till de andra pållarna. (Garpur galopperade i full fart och Jarpur travade lungt efter!).
Sedan hämtade jag Tigge och gick trailbanan, han var duktig men ville inte trava i höger varv... Efteråt fick han gå in och vi hämtade in de andra.
Just nu tittar jag på Hrafnin Flýgur (Korpen Flyger), den är bra och det är många hästar med!

Vilken härlig dag!

(Lördag).
Jag sov lääänge imorse. Jag var trött efter igår!
Hela förmiddagen-middagen satt vi ute i solen, Emmy och Carita kom ner. Jag målade en boxskylt till Garpur, men den är inte klar än.
På eftermiddagen åkte vi ut till stallet. Det var Ståltorps SM idag! Vi började med att fira Garpur med tårta, han fyller faktiskt fem år idag! I hans krubba lade vi morötter och äppelbitar.
Det var soligt och jättevarmt, så tävlingen fick vänta tills det blev lite svalare. Under tiden mockade vi i boxarna.
Sedan blev det dags för tävlingen, det var en trailbana som man skulle rida: I början var det två koner som man skulle stanna mellan. Sedan gick man in i en trail där man skulle stanna och flytta undan bakdelen. Därefter skulle man stanna mellan två andra koner. Sedan var det slalom mellan koner längs långsidan, runt koralen fick man rida i varfritt tempo och i slutet fick man om man ville hoppa över ett litet hinder. 
Innan man startade fick man träna på banan några gånger.
Pappa och Pesa fick börja, pappa fick rida på Nös och Pesa red på Grim.
Pesa startade, det gick bra, men Grim ville inte hoppa över hindret! Sedan var det pappas tur. Det gick också jättebra Nös och pappa passade bra tillsammans.
Efter varje start fick vi som inte red döma och ge poäng.
Sedan var det mammas och Ingers tur. Mamma fick också rida på Nös och Inger red på Grim. Inger började och sedan red mamma. När de var klara böt de hästar med varandra och provade banan igen, fast då var det ingen bedömning.
När de var klara red Lotta på Nös. Då gick jag och hämtade Garpur och gjorde iordning honom. När vi kom ut på banan blev han lite stressad, så jag ledde runt honom en stund så att han fick se hur allt såg ut. Under tiden red Vickan på Jarpur. Därefter hoppade jag upp och red banan jag också, det gick jättebra, Garpur var jätteduktig.
Sist tog jag Tígur och Inger tog Fála och så gick vi banan med dem. Det gick också bra.
När vi var klara fick hästarna gå in. Då hämtade Pesa grillen.
Innan vi åt var det prisutdelning:

1. Vickan och Jarpur, 35p.
2. Elle och Garpur, 28p.
3. Mamma och Nös, 27p.
4. Lotta och Nös, 26p.
5. Inger och Grim, 26p.
6. Pappa och Nös, 20p.
7. Pesa och Grim, 17p.
Jag och Tígur fick 18 p.
Det var bra gjort av alla!
Domarna gav poäng från 1-10 och de dömde: Sits&Balans, Framförande, Inverkan, Ekipaget.

Grillkvällen var jättemysig och det var en god stämning. Vi satt utanför stallet hela kvällen och åkte inte hem förrän solen gått ner!

Jag och Garpur på premiärturen/tävlingen:

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN GARPUR !!!


RSS 2.0