Garpur har kommit till Ståltorp!

Välkommen till min nya blogg, det är en fortsättning från min förra!

Idag åkte vi och hämtade hem Garpur från Stora Fors Gård i Riddarhyttan!
Vi lånade Pesas stora transport och begav oss iväg. När vi kom fram till Fors Gård stod Garpur i en box inne i stallet. Tess kom ut strax efter oss. Vi pratade lite och sedan gick hon in med honom i transporten. Han gick snällt in. Tess sade att de brukar last-träna sina hästar. Vi tackade så mycket för allt och hon sade att hon skulle komma och hälsa på någon dag!
Resan hem gick jättebra, utan några som helst problem. När vi kom till Ståltorp släppte jag ut Garpur direkt i hagen. Tígur, Fála och Hervar var nyfiknast. När Garpur kom in sprang han och Tígur iväg, de travade sida vid sida, precis som om Tigge visade Garpur runt i hagen. Det blev inga sparkar alls, det hela gick lungt till. Den enda som blev lite tjurig och sade ifrån var Fála, men då flyttade Garpur på sig direkt och undvek bråk. Resten av eftermiddagen gick Garpur, Tígur och Jarpur tillsammans. Hästarna i hagen brevid var nyfikna och sprang runt och larvade sig mer än i hagen där allt hände!
Senare åkte pappa och köpte pizza som vi åt i skuggan bakom hinderförrådet. Det smakade bra med tanke på att jag inte kunde äta någon frukost imorse! Sedan åkte pappa iväg en sväng, då satt jag och Vickan och hittade på en massa roliga historier!
Sedan kom mamma och mormor ut och hälsade på Garpur. Mormor tyckte att han var fin.
När hästarna kommit in för kvällen (det gick bra för Garpur det också) såg vi mörk rök på himlen. Vi gick ner till sommarstugeområdet och tittade över sjön bort mot surahammar. Där bolmade röken från återvinningsstationen! Det brann som fan och röken var kolsvart! Jag tog några bilder som jag (när vi kom hem) skickade in till VLT. Mina bilder kanske kommer i tidningen imorgon! Läs artikeln här och kolla in läsarnas bilder:
http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=769761. Min bild är på första sidan av läsarnas egna bilder! HAHA.

En sån dag! Jag har fått en egen häst och det har brunnit i surahammar, soligt och varmt, och fotbad i sjön. Fattas bara ett dopp i Långsjön, med det får vänta några dagar!
Ingen är så glad som jag!


Bild på Garpur hos sina nya kompisar:


RSS 2.0