Globen !

Igår (torsdag) tittade vi på hoppclinic med Piet Raymaker igen, vi var i ridhuset hela dagen, bortsett från att vi hade idrott på eftermiddagen och då spelade vi badminton, tennis och pingis!

Idag klockan 8.30 gick bussen till den kungliga huvudstaden Stockholm, till Globen och International Horse Show !
När vi kom fram letade vi upp våra sittplatser, jag satt på sektion B23 plats 21 om det säger er något? Vi såg bra ut över arenan.
Den första uppvisningen var någon slags uppvärmnings-träning med dressyrekipage, den enda "kändis" jag kände igen var Jan Brink och hästen Briar, men de var inte alls så speciellt speciella...
Därefter var det en dressyrtävling för unghästar, då gick jag och Linnea till mässan i annexet. Det var jättemånga utställare och massor av prylar!
Klockan ett började dressyrclinicen som vi var tvugna att se på, vi skulle även anteckna eftersom vi har fått en skrivuppgift i skolan, något nytt lärde jag mig väl iallafall...
Clinicen var snabbt över och efter den gick vi till annexet igen och då var vi minsann inte ensamma. Hela globens besökare måste ha gått dit, det var SMOCKAT med folk. Man kom knappt fram och det var till och med köer till köerna! När vi trängde oss fram till Börjes var det avspärrat för att det inte skulle välla in folk, vi fick vänta en stund innan vi kom in i montern... Jag köpte nästan inget, en pälsskrapa till i vår när Garpur fäller vinterpälsen och en jul-grimma som Vickan vill att Garpur ska ha.
Det blev jättevarmt inne i annexet, sista halvtimmen innan vi åkte hem gick vi ut i den sköna, svala luften utanför Globen.

Det var kul att åka till Globen, men det var tråååkigt med dressyren, jag ville 1.000.000 gånger hellre se islandshästarna, men tyvärr hade jag inget val... Nästa år måste vi åka och se isisarna! (Och skippa de stora fjanthästarna!)

Studiedag, temadag och clinic.

I måndags hade vi studiedag och då var vi lediga från skolan. Jag sov lika länge som jag brukar (vaknar automatiskt 9.23). Mamma slutade tidigt och när hon kom hem från jobbet åkte vi ut till stallet.
Det var lite av en snöstorm, det blåste massor och snön vräkte ner, men det hindrade inte mig från att rida inte! Jag sadlade och tränsade på Garpur och så red vi lite på banan. Det var mycket snö på ridbanan, halva var täckt av några centimeter snö medan andra halvan nästan var två decimeter djup. Garpur var iallafall pigg, vi skrittade och gjorde lite volter. Det märks att Garpur varit ledig, han har inte så stor lust att lägga ner allt för mycket energi på att jobba... Det går nog över när vi börjar med lite mera snabbjobb !
Vi var även lediga halva tisdagen, vi började klockan ett med temadagen: Säker Hästgård. Det kom två personer (en från Agria och en från Länsförsäkringar) och de föreläste om hur man får sin gård märkt som "Säker Hästgård".
Vi fick sluta lite tidigare, men jag kom inte hem tidigare för det. Klockan fem hade jag utvecklingssamtal. Det var bara positivt !

Idag hade vi Arbetsmiljö och Säkerhet och Djurkunskap Grund på förmiddagen, efter lunch spenderade vi resten av skoldagen i ridhuset. Någon känd hoppryttare, Piet Raymakers, (har aldrig hört talas om honom), hade kommit till Hamre för att ha clinic och vi fick titta när han hade lektioner för några privatryttare på som har sina hästar på Hamre. Det blev ganska långtråkigt efter ett tag (vi satt ju och lyssnade på engelska med brytning i tre timmar), en del av hästarna var riktigt knäppa, de flängde runt i ridhuset och bockade och stegrade och...ja... Ni vet väl vad jag tycker om storhästar ändå... Men det är iallafall kul att få omväxling mot vanliga lektioner !

Shopping.

Idag vaknade vi till lätt snöfall! Det var mysigt att äta frukost samtidigt som det singlade ner fjäderlätta flingor från den ljusblåa himlen.
Efter frukosten åkte vi direkt ut till stallet, så tidigt har vi nog inte varit där ute någon gång. Under tiden vi mockade och donade ökade snöfallet och det blev grått ute, men lagom till vi blev klara sken solen upp och det blev klarblå himmel! Jättemysigt väder! Garpur var lika glad som alltid och han och Fjalar stod och kliade varandra en stund! Innan vi åkte hem var vi tvungna att knacka ut jättestora is-styltor ur hovarna på Garpur, de är inte roliga...
Efter stallet åkte vi in till Västerås och shoppade. Det var så lugnt och stilla inne i stan, jag har aldrig varit med om det förut! Jätteskönt faktiskt, inget stressande alls, bara lugn och ro överallt!
Vi gick in i måga olika affärer, som News Design där både jag och Vickan köpte varsina par Cheap Monday jeans och jag köpte en snygg stickad tröja inne på New Yorker. Sedan gick "vi" (Vickan, mamma och mormor) till nästan bara tråkiga klädbutiker, (om ni inte visste det så hatar jag att shoppa kläder...). Jag och pappa väntade mest utanför.
Vi åkte vidare till Erikslund och gick in på Hööks, vi fick tidiga julklappar av mormor, hon är världens snällaste! Jag köpte nya tyglar till Garpur, de vi har nu vet jag inte hur länge de håller...? Innan vi åkte hem åt vi på McDonalds som vi brukar när vi varit/är i Västerås.
Inatt ska det visst bli snöstorm, hoppas det kommer lite snö här hos oss iallafall!

Härliga vinterbilder från imorse! :
 Gulle-Garpur!
 Kompisar!

Ridning i snön!

Nu har det äntligen kommit mycket snö! Det började i onsdags, med kyla och stora snöflingor! Det snöade hela kvällen och på torsdagsmorgonen var det vitt ute! Sedan snöade det hela fredagsnatten och både igår och idag har det varit jättefint soligt väder!
Igår satte jag igång Garpur igen, det har jag längtat efter sedan han började sin vila! Jag broddade honom innan vi red iväg, det var riktigt halt utanför stallet. Garpur är så underbart fin i sin tjocka vinterpäls och han är alltid så himla glad! Jag tror han tyckte det var kul att komma ut från hagen och röra lite på sig! Vi skrittade runt hagarna, hade först tänkt att rida ut men det hann börja skymma på innan vi kom iväg och vi hade inga reflexer med oss...
Garpur var pigg men ändå lugn, jag trodde han skulle vara trippig, men han lunkade på som vanligt!
Idag sken solen lika fint som igår, efter lunchtid åkte jag och mamma ut till stallet. Idag red vi över vägen till skogen, mamma gick med och Kim följde med med Fjalar. Alltid lika kul med sällskap! Garpur tyckte det var spännande att se skogen täckt av snö, han gick och kikade åt höger och vänster om vartannat. Det knastrade så mysigt i snön under hästarnas hovar och i skogen var det alldeles tyst. Det är så härligt att "få" rida på Garpur igen, min älskade islänning! <3
När vi kom tillbaka fick Garpur gå ut i hagen en snabbis innan vi hjälpte till att ta in alla hästarna...
**JAG ÄLSKAR SNÖ!**


Studiebesök!

Då har ytterligare en vecka börjat, eller nu är den halvvägs!
I måndags och tisdags hade vi som vanligt ridning. I måndags var det hoppning och då fick jag en lugn och "snäll" häst som hette Norna. Det gick bra för mej, Norna var bra som nybörjar-hopphäst då jag egentligen aldrig har hoppat förut... Den stora gymnasiehästen Belsebub stegrade jättehögt när hon inte fick rusa över hindren, ååh vad knäppa storhästar är, det kommer jag aldrig sluta gnälla om!
I tisdags hade vi dressyr, då fick jag gymnasiehästen Sonja (jag har ridit henne förut). Henne tycker jag ganska mycket om, hon är bra i dressyren men i hoppningen är hon nästan lika tokig som Belsebub... Jag får iallafall som tur är hålla mig till lunga hästar i hoppningen...
Idag åkte vi på studiebesök. Bussen gick 8.30 från stallbacken. Vi skulle besöka en gård med kor och en grisgård!
Korna var jättefina, de gick på lösdrift (observera ordet LÖSDRIFT...). Inne i stallet (ladan) stod det två skitstora, kraftiga tjurar, deras huvuden var jättestora och pannorna jättebreda. De som vågade fick klappa dem och det gjorde såklart jag. De var snälla för att vara så stora, det tror man inte när man ser dem... Vi fick även gå ut till korna, men de var lite rädda och backade undan så dem kunde man inte klappa...
Sedan åkte vi iväg till grisarna. Vi fick gå rundvandring och fick gå in och titta hos grisar i olika åldrar. Först fick vi gå in i en avdelning med suggor och nästan nyfödda kultingar, de var så små och söta! Bonden bar upp en kulting som vi fick klappa och kela lite med, den tyckte det var skönt i början, men efter en stund tröttnade den och började skrika tills den blev nedsläppt igen! Vi gick vidare in på andra avdelningar och tittade på grisar i olika åldrar. Jag måste påpeka att det inte luktade speciellt gott hos grisarna, det stank verkligen skit! Lukten satte sig i kläderna, som vi slängde i tvätten direkt när jag kom hem. Men när man väl varit inne hos grisarna ett tag vande man sig med den starka lukten (näsan domnade väl bort...).
Det var jättekul att åka på det här studiebesöket, jag är så glad och nöjd över att jag valde ett Naturbruksgymnasium!
Självklart hade jag med mig kameran!

 Nyfikna ungdjur!
 Fiiiiiin ko!
 Småkultingar!
 Söta smågrisar!
(Tyvärr blev denna bild lite suddig därför att grisarna inte ville stå stilla en sekund ens!)

Lite snö!

Imorse vaknade vi till regn, men det övergick senare till snö och då snöade det ordentligt! Det föll STORA flingor från himlen och det blev till och med vitt på marken!
När vi åkte ut till stallet hade det slutat snöa, men det fanns ingen snö i Ståltorp inte... Vi tog in Garpur och borstade bort all lera och spånet på ryggen, sedan gick jag med honom runt hagarna. Han verkar riktigt pigg, jag längtar tills vi ska börja rida igen!
Pappa lagade lasagne, det var supergott!
Senare fick Elviz ligga och mysa med oss i soffan en stund!
Jahapp, imorgon är det skola igen... Hoppas att det snöar hela natten så att det blir ljusare på morgonen så att det blir lättare att gå upp...

Helg!

Fredag.
Spöregn HELA dagen...
När pappa kom från jobbet åkte vi ut till stallet, Garpur stod mitt i den största vattenpölen i hagen... Det märks verkligen att han är ung!
Resten av dagen satt jag framför datorn och fixade med våran hemsida, det blev skitbra till slut, men jag är inte riktigt klar än...!
Som vanligt på fredagar åt vi tacos och tyvärr var det Idol på tv:n, världens sämsta program... Önskar det vore en dokumentär om Motörhead eller något istället...!

Lördag.
SOLSKEN! Det kändes som om det var ett bra tag sedan det var blå himmel med solsken!
Vi åkte ut tidigt till stallet och innan vi åkte hem gick jag ut i hagen och klappade om Garpur ordentligt. Plötsligt kände jag hur en annan häst lade sitt huvud på min axel, det var Fjalar som också ville gosa! Jag kelade sedan en stund med båda.
Klockan två befann sig jag, mamma och Vickan i Bastmora! (Pappa var hemma och donade på gården).
Innan vi gav de underbara islandshästarna lunchhö stod vi och tog massor av kort på dem!
Sedan hjälpte vi Lolo med att smörja träns och en sadel och vi fikade och pratade och kom inte hem förrän efter klockan åtta! Man behöver inte bara rida för att bli kvar länge i Bastmora! Det var iallafall en supertrevlig eftermiddag!
Pappa hade gjort citronkyckling när vi kom hem, som vanligt var maten jättegod!

 Gulliga lilla Rökkan!
 Kompisarna Figge och Audur äter hö.

Nya skor.

Idag var det dags för Garpur att verkas och skos igen. När jag och pappa åkte ut kom hovslagaren Janne precis efter oss. Fjalar fick börja och när han var klar var det Garpurs tur. Garpur skötte sig jättebra, men han vinglar omkring lite och lägger tyngden på Janne ibland... Annars skötte han sig exemplariskt!
Garpur är så go', det är så mysigt att stå och gosa med honom, han är så superdupersnäll! Självklart mådde jag mycket bättre när jag fick kela lite med honom!
Mot kvällen åkte Vickan, Julia, Benny och Marita in till Västerås på konsert, det var Amanda Jensen. De fick autografer skrivna på sina armar! Under tiden var Ceasar hos oss, han låg mest och sov...

Nu vill jag ha snö! Det är så synd om hästarna som måste stå i leran i hagen, det vore bättre om det kom snö så de kan springa och leka utan att halka och bli alldeles geggiga...

 Vad gör han med mina hovar...?


Trött och sjuk...

Nu var det min tur att ha morgonstalltjänst (och eftermiddagsstalltjänst också för den delen). Då får vi som har stalltjänsten lov att börja klockan 7.00 med att fodra gymnasiehästarna, byta täcken på dem, släppa ut hästarna i olika hagar, mocka, sopa, kratta, fixa resten av fodret till eftermiddagen... Sedan börjar de vanliga lektionerna 8.30, det är knappt att man hinner klart med allt innan vi måste skynda oss väldigt till lektionerna...
I söndags, måndags, tisdags (och idag med) har jag haft jätteont i huvudet och börjat känna mig förkyld och idag var jag jätteförkyld! Jag åkte inte till skolan idag, istället låg jag hemma på soffan hela dagen...! Jag var jättetrött och sov till elva "imorse"... Det var iallafall skönt att sova ut, det behövdes verkligen...!
Jag ska inte till skolan imorgon heller... Jag vill inte vara sjuk, det är helt värdelöst... Imorgon får jag träffa Garpur och då kommer jag säkert att må bättre, iallafall när jag får vara med honom!


Dimma.

Idag har det varit dimmigt hela dagen!
När vi åkte ut till stallet var de flesta där och det var mycket mer dimma där än inne i sura!
Jag och Vickan gick med Garpur runt hagarna. Det var geggigt i backen men det brydde sig ingen av oss om. Garpur fick äta lite gräs medan vi gick.
Hemma har jag gjort en jättebra "sadelhängare" som jag har satt upp sadeln på. Nu kan man sitta på sadeln och träna både sits och balans, hihi!
Vi har skjutsat Daisy till frissan idag och när vi hämtade henne igen var hon jättefin. (Det är hon annars också!).

Så här dimmigt hade hästarna det idag! :

Vecka 45.

Då har ytterligare en vecka gått, dagarna har blivit kortare och det blir mörkt redan före klockan 17.00.
I måndags hade vi hoppning, det gick inge bra för mig, hästen jag hade var heltokig, bockade hela tiden i galoppen och verkligen rusade mot hindren... Det gick bättre på tisdagen, då hade vi dressyr...
Jag har börjat åka buss in till skolan nu, vi har fått ny starttid om dagarna, 8.30, så att alla hinner i tid. Det går bra och jag får faktiskt sova lite längre på morgnarna. När jag byter buss på centralen i Västerås har jag varit tvungen att stå varje dag, den bussen är verkligen SMOCKAD... 
Skolan har rullat på som vanligt hela veckan, vi har även fått tre nya lektioner; Djurkunskap, Basmaskin och Rid- och Instruktörslära! Vi slipper Naturkunskapen resten av terminen! Yaay!
Idag hade vi redovisning av ett projekt i Samhällskunskapen och på Engelska glosförhöret hade jag 18/18 poäng!
Jag hjälpte två av dem som hade stalltjänst den här veckan med att ta in gymnasiehästarna. De andra hade bara stuckit och lämnat de andra två med allt jobb!
Igår och idag följde jag med till stallet och fixade och donade åt Garpur. När vi kom ut igår (klockan var då 16.45 prick) hade hästarna redan gått in! Undrar varför hästarna måste gå in så himla tidigt...?
Garpur har snart vilat i tre veckor, jag tror att han får stå i två veckor till. Då är han säkert riktigt pigg och glad, han vill alldeles säkert ut i skogen och springa!
I morgon ska vi nog ta en liten promenad, så han får se något annat än hagen och stallet...
Gissa om jag är ridsugen (töltsugen) eller !?!


Garpur och Fjalar =)


Halloween [all hallows evening].

Igår sov alla länge, till och med Vickan! Vi tog en lång frukost, solen sken och snön fanns kvar på gården. Tyvärr var det inte lika mycket som i Sågmyra, men det kommer förhoppningsvis snart. När mamma, pappa och Vickan åkte och handlade stannade jag hemma. Jag passade på att bada Elviz, han tyckte det var jätteskönt och låg alldeles stilla i det varma vattnet i säkert minst en kvart !
När de kom tillbaka från affären åkte vi ut till stallet. Det var så fint väder, Garpur passar så bra in i höstfärgerna runtomkring! Han är så superduperfin nu i sin tjocka, lurviga vinterpäls !
På kvällen hade vi bjudit över mormor, Daisy, Benny, Marita och Ceasar på mat. Pappa (som är så duktig i köket!) hade gjort skinkstek med tillbehör, mmmmm!
Vi bjöd dem även på sådana där Godisspöken vi gjorde hos Ekholms.

Idag är det sista dagen på höstlovet, hur ska jag orka gå upp så tidigt imorgon bitti...?
Solen sken idag med, vi åkte ut till stallet runt klockan ett. Hästarna åt lunchhö när vi kom, så vi gick bara ut i hagen och hälsade på Garpurpojken efter att vi hade mockat. Jag är så less på att mocka... Jag ser inga som helst fördelar med att ha hästar inne, de mår bäst ute!
Resten av dagen gjorde vi inget speciellt, bäst att ta det lugnt så att man inte blir helt slut imorgon... =P


Här har ni bilder från Dalarna! :

 Godisspöken, hemligt recept =P
 Påväg till fabriken.
 Äntligen! Härligt med snö!


RSS 2.0