SNÖ ! ! !

Igår eftermiddag, efter stallet och en lunch på Lustigkullagrillen i Hallsta, åkte hela familjen till Dalarna. Vi åkte och hälsade på Robban, Frida och Rosa, som förut bodde i Falun men numera bor i Sågmyra, en jättegullig liten by. När vi gav oss iväg från Sura hade det redan börjat mörkna och det var kolmörkt när vi svängde ner på en skogsväg från Borlänge. Vi åkte länge på den krokiga och vågiga vägen innan vi kom fram till Sågmyra. Det var jättekul att träffa Ekholms igen, det var länge sedan! Lilla Rosa hade blivit så stor och hon pratade på hela tiden! Hon är sååå gullig!
Vi fick grillade hamburgare och pommes, så gott så!
Hela kvällen satt vi och pratade och lekte med Rosa, det var riktigt mysigt! När Rosa somnat pysslade jag och Vickan med Frida, vi gjorde Godisspöken! De blev jättesöta och de är riktiga sockerbomber vill jag lova!
Sent på natten när vi hade gått och lagt oss, kom Robban ner och sade att det snöade! Jag sprang ut på altanen och det föll massor av snö från himlen, gissa om jag blev glad !?! Överlycklig!
Nästa morgon tittade jag ut genom fönstret när jag vaknade och såg inte mindre än TVÅ DECIMETER SNÖ! Det snöade fortfarande och det gjorde det hela dagen!
Efter frukosten gick vi till Sågmyras fabrik, Lager 157. Det var jättestort och i lokalerna några trappor upp var det fullt av kläder, märkeskläder dessutom. På bottenplanet fanns det en skobutik och en butik full med julsaker, som tomtar och änglar och lyktor och så vidare. Utanför fabriken låg det ett litet stall och i hagarna utanför gick det några hästar (stora, med täcken...) i snön.
På lunchen åt vi köttbullar och sedan åkte vi till Kupolen. (Rosa fick vara hemma med mormor och morfar som barnvakt). Vi gick i de affärer som vi brukar när vi är där. Det var mycket folk, men det brukar det vara.
Runt klockan fem sade vi hejdå till Robban och Frida och åkte hem. Det snöade hela vägen hem och i Norberg var det riktigt mycket snö. Efter Fagersta blev det grönt... Men ändå var det lite snö hemma också! Inga decimetrar dock, men någon centimeter iallafall. Bättre än inget!
Det var superhärligt att träffa Ekholms igen och vi måste dit snart igen! <3

Bilder kommer imorgon!

Plättar!

Igår vid middagstid cyklade jag och Vickan hem till mormor, vi fick plättar med hallon och smultron till! Ingen gör så goda plättar som mormor!
Daisy blev jätteglad när vi kom och när vi hade ätit gick vi ut och tog några kort på henne, hon är så fin! Tyvärr blev det inte så många bilder, för när vi hade varit ute i ungefär två minuter började det att spöregna...
Pappa kom och hämtade oss och vi åkte ut till stallet. Garpur lyfter alltid på huvudet när vi kommer!
Efter stallet åkte vi in till Granngården en sväng. Det vi skulle ha fanns såklart inte... Det var ombyggnad inne i butiken så det var lite grejer överallt... Jag köpte iallafall en lysande limegrön borste till Garpur.
När vi åkte hem var klockan runt fem och det var kolmörkt ute...

Idag åkte vi ut till stallet när mamma kom från jobbet, hon slutade ett så vi kom ut dit ganska tidigt. Hästarna stod och åt lunchhö när vi kom. Idag var det svårmockat åt Garpur, det brukar det inte vara, nu har jag iallafall jätteont i axeln...!
På eftermiddagen rengjorde jag all Garpurs läderutrustning (hans träns och sadeln). Den nya tvålen jag köpte var SKITBRA, allt blev blänkande rent! Sedan smorde jag även in tränsen med hamanolfett så de håller sig mjuka och fina! Allting blev som nytt igen!

Nu längtar jag fruktansvärt mycket efter snön, den måste komma snart !

 Mumsiga plättar !

 Fiiiina Daisy !

 Hästarna äter lunchhö.  

Skönt att vara ledig.

Jag sover länge varje dag och har inga tider att passa, det är så skönt att vara ledig!
I lördags när vi åkte ut till stallet väntade en överraskning, det stod en hästtransport på stallbacken och Malin var överlycklig, hon hade fått Hrönn! Ett jättesött litet sto som innan har stått hos Jökull. Vad roligt för Mailn!
Garpur har det bra i sin ledighet han också, bara äter och slappar! Han blir lika glad varje gång vi kommer och hälsar på honom!
Tidigare idag var vi bjudna på mat hos mormor, det var lika gott som det brukar! Benny och Ceasar var också där.

Igår var vi upp till Bastmora igen, vädret var inte på topp, det var mulet när vi åkte hemifrån och när vi närmade oss Fagersta körde vi rakt in i regnet...! Regnet vräkte ner under hela tiden vi gjorde iordning hästarna, men när vi hade suttit upp och skrittade iväg slutade det att regna och solen sken nästan upp, blå himmel blev det iallafall! Vi klarade oss undan regn under hela turen! Jag hade Audur, han ser ungefär ut som Garpur och därför ville jag jämföra dem, jag kan säga att de var helt olika varandra...! Inte lika på en enda liten fläck ens! Vickan hade Ófeigur, mamma hade Blaer och pappa hade Gaukur. Det blev mycket galopp idag, förutom tölt då! Eftersom det var blött och geggigt red vi på grusvägarna i Täktby och Gattjärn. Hästarna var verkligen på hugget idag, kul det!

I morse när jag och Vickan hade ätit varma mackor och kikat lite på tv blev det en riktig schackduell mellan oss systrar, efter flertalet omgångar stod ändå jag till sist som segrare! Vickan vill ha revansch, så vi ska spela nu när jag strax har bloggat klart!

När mamma kom från jobbet åkte vi ut till stallet, mockade och donade och tog in Garpur och borstade igenom honom lite grann. Han fick ha sin gula reflexgrimma, som passar bra nu i höstmörkret!
Innan vi åkte hem fotade jag Garpurpojken, han vill inte gärna stå stilla inte... Han vill bara fram och smaka på kameran!


Nu är det Höstlov!

I går (Torsdag) hade jag körning för sista gången... Det har varit JÄTTEROLIGT att ha lärt sig så mycket på bara två veckor, både att sela och köra och lärt mig namnet på all utrustningens delar och mycket annat!
Jag fick välja vilken häst jag ville ha och då valde jag lilla rödskimmeln Elof ! Pigg som alltid! Vi fick köra en bana inne i ridhuset och vi tävlade om vem som tog sig igenom den snabbast. Jag och Elof kom på delad... FÖRSTA PLATS :D Som pris fick vi en liten Smarties-ask!

Idag var det sista dagen ponnyerna var på Hamre och vi i ettan hade bjudit in några elever från Kvinnersta (där ponnyerna kommer ifrån) på en tävling! Det var både körning, sjukamp och frågesport, jag var med i frågesporten (klassen var uppdelad i tre lag), jag hade mer än gärna varit med och kört men det var jättemånga som redan skrivit upp sig på listan...
Kvinnerstaeleverna körde snabbast och vann körningen med fem sekunder tror jag om jag minns rätt, men VRG vann sjukampen som bestod av bl.a. säckhoppning, hästskokastning och olika stafetter. VRG vann även frågesporten där jag var med och slutresultatet blev att VRG vann hela utbytestävlingen! Vi fick olika priser inom lagen, jag fick en ryktsten! Vi (klassen) fick även en jättefin pokal!
Vi hade så roligt under tävlingen och alla skrattade och var glada! Vi blev även bjudna till Örebro längre fram för en ytterligare utbytestävling, jag slår vad om att Kvinnersta vill ha revansch!
Efter tävlingen åkte travponnyerna hem igen, jag kommer att sakna dem, det har varit så kul att arbetat med dem!

När pappa kom och hämtade mig svängde vi förbi Glada Hästen i Spiltan där jag köpte lite grejer. Jag ska rengöra Garpurs läderutrustning ordentligt nu när vi är lediga!
Höstlovet firades med Pizza !
Nu ska jag sova, jag är jättetrött efter denna händelserika vecka!


Travrace.

Imorse hade vi matteprov, det handlade mest om negativa tal och bråkräkning. Det gick ganska bra för mig (hoppas jag!). På eftermiddagen hade vi körning igen. Jag fick Info och nu har jag kört alla ponnyerna! Info var riktigt pigg, den bästa av alla ponnyerna tycker jag! Vi fick värma upp själva genom att trava fram och tillbaka på grusvägen mellan hagarna, sedan var vi på uteridbanan och körde. Jag fick för första gången prova en sulkett. Den var mycket bekvämare än rockarderna vi brukar köra i.
Vi tränade vidare på voltstarter och sedan blev det race över ridbanan! Det var jätteroligt och Info var jättepigg och duktig och vi vann nästan alla gånger! Som avslutning körde vi ett "riktigt" travlopp runt hela ridbanan (med voltstart i början). Jag och Info tog ledningen direkt och höll den hela vägen till mål! På upploppet kom en häst strax bakom mig och då smackade jag på Info som lade i en överväxel och spurtade sista biten in i mål! Vi vann! Det var jätteroligt att köra idag och vädret var toppen! Mamma, Vickan, mormor, morbror Benny och Marita kom och tittade på dagens körlektion och tog lite kort.
Efteråt skötte vi om ponnyerna ordentligt och smorde all utrustning innan vi slutade för dagen. Vi åkte hem i Bennys och Maritas DODGE!

Jag har orange jacka på bilderna så ni ser vart jag är!
 Uppvärmning.
 Voltstart.
 Race över banan!

Polis på ridskolan!

Imorse kom det poliser till Hamre. Man blir ju som alltid lite undrande när det är poliser i närheten... En piketbil och fyra "vanliga" bilar körde upp på stallplanen, men det var inget som hade hänt utan de kom för att träna hundarna i ett av ridhusen! När vi hade luch satt vi och tittade på när de gjorde några övningar, som till exempel att anfalla en som springer och bita honom i armarna (han hade ju skydd förstås!). Det var häftigt att se vilken pli de har på hundarna, de anföll inte förrän de fick ett speciellt kommando och de släppte direkt de fick ett annat kommando!
Jag fick rida direkt imorse på en av gymnasiehästarna, Leila. Vi hade dressyr och Leila kändes vinglig och ville inte släppa i sidorna. Inte förrän de sista minutrarna fick jag henne på tygel...
Sedan hade vi körning, jag fick Häggen. Nu kan jag sela helt utantill! Vi körde utomhus idag, runt ett par hagar. Det var jätteskumpigt och massa gupp och gropar, men ingen ramlade ur vagnen! Jag fick köra först (läraren Åsa satt brevid mig) och välja den väg som såg jämnast ut...
Storhästarna som gick i hagen vi körde runt var riktigt fjantiga. De travade kaxigt mot oss när vi kom, men när de kom närmare oss blev vagnarna plötsligt jätteläskiga och hästarna frustade och backade och fjollade sig och så som bara storhästar gör... När vi hade kört förbi vågade de sig på att smyga efter! Åhhh, vad fjantiga storhästar är...!
Jag åkte tåg hem och mötte farbror Håkan när jag gick genom Sura. Han var ute och gick med vowarna Bill och Bull.

Kvällens höjdpunkt var såklart HOUSE, som alltid på tisdagar!

Vila.

I lördags när jag red kändes Garpur trött och han var väldigt okoncentrerad, så vi bestämde att han ska få gå på höstvila lite tidigare än vi först tänkt. Garpur har varit så duktig och gjort stora framsteg under sommaren så han förtjänar verkligen semester! Jag har även upptäckt att han har fått gallor på höger fram och bak så det passar bra med ett uppehåll i ridningen. Nu får han äta och slappa i minst fyra veckor! Vi åkte in till Västerås en sväng igår eftermiddag, jag köpte några reflexer till Garpur som vi ska använda i vintermörkret och jag köpte nya stigbyglar i plast så att jag slipper frysa om fötterna! Mormor fick följa med oss och vi bjöd henne på McDonalds.

Nu har jag lagt in bilder från veckan på travponnyerna så ni får se vad jag gör i skolan om dagarna!

  Lilla Brumme-Lisa.
 Körning utomhus.


Travponnyer!

Den här veckan har vi kört ponnytravare varje dag! Det är tre stycken russ och tre shettisar som under den här och nästa vecka bor i Hamrestallarna. De står utspridda lite här och där i två av tre stall, och inte ens brevid varandra...? Men de verkar trivas ändå!
I måndags hade vi både ridning och körning. På måndagar har vi hoppning för Sussie (men som tur är har vi inte börjat hoppa än...!). Jag fick Kurre, ett fullblod. Han är jättesmal, insjunken och benig, han får hur mycket hö och kraftfoder som helst men blir inte tjockare för det... Tjurig när man sadlar och höjer huvudet när man tränsar, han är säkert minst 1.68 i mankhöjd så det är lite svårt att nå dit upp... Men han är ganska kelig och gillar att bli kliad på mulen.
Hihi, när vi sitter upp använder jag alltid pall! Annars kommer jag inte upp... Nog för att Kurre är ett fullblod, men pigg är han inte... Seg som sirap... Stackars ridskolehästar säger jag... Vi fick iallafall galoppera jättemycket! Först allihopa samtidigt på spåret och sedan en och en över bommar, vi skulle räkna galoppsprång och träna på att bestämma hur många språng man skulle ha mellan bommarna... Det var inte så lätt som det såg ut, men gick ganska bra ändå.
Efter ridningen hade vi körning! Vi fick lära oss att sela och det var inte det lättaste i början... Huvudlaget var lätt (precis som "vanligt"), sedan var det resten ja... Däckeln satte jag på rätt plats, och sedan tog jag en rem och spände fast den, och så plötsligt var jag helt vilse! Det var remmar överallt som skulle spännas här och där, men till slut med hjälp från läraren Åsa fick jag remmarna på rätt plats! Ponnyn jag skulle köra hette Mr. Boss och var äldst och mest rutinerad av alla ponnyerna. Vi fick köra i lilla ridhuset, där Åsa hade ställt upp koner som vi skulle köra slalom mellan och hon hade lagt ut några bommar som vi skulle köra mellan. Det var SUPERKUL!!! Väldigt annorlunda än vad jag är van vid, men det var inte alls så svårt som det kanske verkar! Vi fick både skritta och trava.
Efterår fick vi sela av och alla remmar ska snurras upp var för sig som små knutar så att de inte trasslar in sig i varandra.
Jag åkte tåg hem med Linnea, det var roligt eftersom jag inte åkt så mycket tåg i mitt liv! Kom till Suras station tjugo i sex och promenerade resten av vägen hem i den friska luften. Vilken lång (men rolig!) dag, somnade direkt jag lade huvudet på kudden!

I tisdags hade vi körningen som allra första lektion. Eftersom vi var först i stallet fick vi mocka åt den ponnyn vi skulle köra. Idag fick jag den minsta som hette Brumme-Lisa. Hon var gullig, men jag blev lite irriterad på att de hade rakat ett hjärta på baken på henne... Alla andra sade "åååh va' gulligt!"... Det gick lättare att sela idag, nu visste jag iallafall var de flesta remmarna skulle vara, men Brumma hade en massa extrautrustning som också skulle på...
Vi fortsatte med teknikövningarna i ridhuset, Brumma var piggare än "Bossen" så det gick lite fortare idag! Som avslutning körde vi ut ett varv runt ridanläggningen.
Efter körningen hade vi ridning, dressyr för Karin. Kurre var ännu segare idag, men jag fick bra fart på honom ändå tyckte Karin och då hade jag inte ens ett ridspö!
Resten av hela dagen hade vi matte... (Fyra timmar...) Men som tur var fick vi en ganska stor uppgift, att gå ut i stallet och mäta en box och sedan ta reda på hur mycket det skulle kosta att bygga en egen box. Jag och Linnea kom fram till att våran box skulle kosta runt 9000... Ganska dyrt men en grupp "gjorde" en box som kostade ungefär 27000...
Jag åkte tåg hem idag med, månen lyste på mig när jag gick genom tysta Sura.
Idag var det säsongspremiär för HOUSE, mitt favvoprogram!

I onsdags började förmiddagen med fyra timmars matte (igen)... Idag fick vi som uppgift att mäta några hästar och beräkna deras vikt med några ganska enkla formler. Men eftersom hästarna var ute i hagen kunde vi inte mäta på en gång, så vi passade på att ta våran halvtimmes rast, som blev en timme... Hehe! Vi satt i ridhuset och tittade när tvåorna hade hoppning. Vi hittade två hästar att mäta, och så hjälpte vi till att släppa ut dem i hagarna... Sedan gick vi tillbaka till klassrummet och beräknade vikten. Av de fyra timmarna blev det nog iallafall en fem minuters intensiv räkning...! Haha!
Efter lunch hade jag vi egen tid, eftersom jag var klar med allt hade jag inget att göra, så vi gick till ridhuset och tittade på tvåorna.
Sista lektionen för dagen var ponnykörning! Jag fick en liten svart shettis som hette Lydig, men så värst lydig var han inte! Vi körde ut i skogen och travade på några grusvägar, vi tränade även lite teknik genom att svänga smala vägar runt några träd och snirkla oss förbi stubbar och stenar. När vi kom tillbaka till stallplanen blev de storhästar som såg oss vettskrämda... Usch vad fjolliga stora hästar är... 

Igår, torsdag, SPÖREGN, hade vi åter körning direkt på morgonen. Jag fick den finaste och piggaste ponnyn, Elof. (Rödskimmel med ljus man och svans). Nu börjar jag bli riktigt haj på att sela! Efterssom det regnade så förfärligt körde vi i stora ridhuset. Vi tränade voltstart. Det var lite krångligt i början att hålla positionerna, men det blev bättre och bättre. Vi travade först runt på volten och när Åsa ropade "Klar, ett, två, kör!" fick vi vända upp och tävla genom ridhuset! Det var skitkul och det kändes verkligen hur taggade hästarna var! Elof var som sagt jättepigg och vi vann flera gånger! Men tyvärr blev det galopp någon gång...!
Efter skolan idag åkte jag och pappa ut till Garpur. Det känns så skönt att komma till en riktig häst, det är sådan stor skillnad mot andra hästar. Jag red på banan och det gick jättebra, vi tog alla gångarter och han var lugn och fin! Min älskade Garpur! Tack snälla pappa som mockar och donar när jag är i skolan! <3

Fredag. Idag var det fint väder igen. Idag hade jag ingen körning... Men grammatik och satsdelar på svenskan! Jag räckte upp handen och svarade hela tiden, mest av alla!
Idag fick vi pikétröjor med Västerås Ridgymnasiums logga på, de var jättefina!
Vi fick sluta lite tidigare idag så då passade jag på att ta lite kort på travponnyerna i hagen.
Jag och pappa åkte ut till Garpur efter skolan. Vi red ut, eller jag red och pappa hade tagit med sig cykeln! Vi höll oss på vägen eftersom den förbannade älgjakten pågår för fullt... Garpur gick jättefint, i traven kanske något för fort, men vad gör det när hästen är pigg och glad !?! Vi tog galopp upp för en liten backe, och det blev VÄNSTER! Garpur är så duktig, jag tror han börjar lära sig galoppskänklarna! I en annan backe skulle jag trava, men då bestämde Garpur att det skulle galoppas lite där också, och min duktiga lilla kille valde då själv vänster galopp! Tölten känns riktigt bra, den går bäst hemåt då Garpur blir lite mer peppad! Han brydde sig inte alls om att cykeln skramlade lite brevid sig, pappa honkade även med en bit utan problem, vi provade även att tölta vilket inte helt otippat gick bra!
Kvällen bestod av Tacogratäng och tyvärr var TVn upptagen av Idol, så jag bloggade därför istället...
Nu ska jag snart gå och lägga mig och sova ut efter denna intensiva men roliga vecka, men först ska jag äta lite godis!
Jag lägger ut lite bilder från veckan imorgon!

Många dagar att skriva om.

Söndag (5/10):
Regn, regn och ännu mera regn. Jag var uppe först idag med! Waow...!
Vi var ut till stallet och mockade på förmiddagen och sade hej till Garpur.
Efter lunch hämtade vi upp mormor och åkte till Åsby i Hallsta. Där finns det mycket grejjor, allt från stearinljus till soffor och köttätande växter... Jag tänkte köpa en liten köttätande växt, men det blev inte så. Istället köpte jag en mysig fleecefilt och någon annan liten pryl...
På eftermiddagen bjöd vi mormor på mat, Daisy fick självklart också följa med. Mmmm vilken god mat!
Senare gick vi med dem en bit när de gick hem, det var jätteskön, frisk luft ute och solen passade på att kika fram bakom träden...

Måndag (6/10):
Stalltjänst klockan åtta. Mocka alla stallens spiltor (och några boxar, waow...), utfodra med äckligt blött ensilage som stinker och hälften är mögligt osv...
På eftermiddagen hade vi ridning, jag fick en ganska stor häst som hette Virpa. Hon var snäll att göra iordning (tur), men ville inte bli tränsad, hon drog upp huvudet så långt hon kunde så att jag inte kom åt, de är ganska smarta de där ridskolehästarna... Jag fick ett tips av Bea att jag skulle dra Virpa i örat när hon höjde huvudet och det funkade faktiskt!
Ridningen gick bra, läraren säger att jag är jätteduktig, att Virpa och jag passade bra ihop... Vi fick trava mycket och även galoppera!
När vi skrittade av dem gjorde vi det ute!!! Vi red runt hagarna bakom stallet!
Garpur fick sin andra vaccinationsspruta idag, så nu får vi tävla hur mycket vi vill!

Tisdag (7/10):
Vi hade ridning på förmiddagen, jag hade samma häst idag med. Det gick bra, vi travade nästan hela tiden.
Resten av dagen hade vi matte och naturkunskap, tråååkigt. Våran lärare är så flummig...
OM EN VECKA BÖRJAR VÄRLDENS BÄSTA TV PROGRAM IGEN; HOUSE !!! Jippi !!

Onsdag (8/10):
Efter lunchen idag fick vi (hela klassen) vara i ridhuset när tvåorna red (hoppade). Vi hade som uppgift att skriva ner det vi såg, ge respons alltså. Gud vad stora hästarna är när de flänger förbi över hindren förbi oss...! Speciellt Belsebub som är minst 170 cm hög! Haflinger Günter gav allt i galoppen, fullt ös utan avbrott!
Vi stod upp i två timmar, så man var lagom trött i benen när man kom hem!

Torsdag (9/10):
Vi gick igenom provet på Arbetsmiljö och Säkerheten, jag fick 90/96 poäng...! Jag tror jag hade högst i klassen...
Sedan hade vi jättelång egen tid, jag är klar med allt så jag hade inget att göra, det blev youtube på datorn...
Efter den långa egna tiden kom bussen och skjutsade oss till Bellevuehallen. Vi hade Core-träning, det var kul och skönt.
Idag red jag på Garpur, han var väldigt pigg efter fyradagarsvilan. Det gick lugnt i början men efter en galoppfattning ville han bara rusa... Men hellre en pigg häst än en lat !

Fredag (10/10):
Det är skönt att sluta tidigt på fredagar! På svenskan hade vi redovisning av våra PowerPoint presentationer, jag hade självklart gjort en av Garpur. Nu tycker jag att det är riktigt roligt att redovisa inför klassen, förut hatade jag det...
Sedan fick jag även svara på frågor om islandshästar! De i klassen vet inte mycket om islänningar...!
När jag kom hem från skolan åkte jag och mamma ut till stallet. Garpur gick mycket bättre idag! Lugn och fin i alla gångarter, även efter galoppen! Vi tränar lite på övergångar mellan trav-tölt-galopp och Garpur är jätteduktig på det !
På kvällen var vi bjudna upp till grannarna, som vi knappt träffar nu förtiden...! Alla är ju i stallen hela dagarna!
Vi beställde pizza och satt och pratade och skrattade hela kvällen, tiden rann snabbt iväg. Vips var klockan 0.00.
Jag var jättetrött när vi kom hem och somnade DIREKT. 

Lördag (11/10): 
SOLDAG!
Som vanligt tog vi det lugnt på förmiddagen.
Vi åkte ut till stallet klockan två, jag och Kim skulle rida ut i det fina vädret!
Garpur var alldeles spånig, han ligger nog i boxen och har det skönt på natten (när han inte har något annat att göra...).
Mamma och Vickan mockade medans Kim och jag fixade iordning hästarna. Sedan följde mamma och Vickan med oss en bit, fram till lilla vändan ungefär, sedan delade vi på oss och jag och Kim fortsatte på Lisjövändan. Det blev JÄTTEVARMT i solen, tur att jag inte hade vinterjackan på mig, som Kim hade, hihi! Garpur gick lugnt och fint hela tiden, han tyckte det var jättekul att komma ut i skogen, med en kompis!
När vi kom tillbaka fick hästarna gå ut i hagen, Garpur drog längst ner på en gång! Fjalar rullade i gruset med sitt nylagade-tvättade täcke och lunkade sedan efter!
Tack Kim för sällskapet till en härlig tur i det fina höstvädret!
När vi kom hem bakade jag muffins med hallon och blåbär i, Elviz fick smaka några hallon! Sedan var jag duktig och diskade all disk som jag kunde få tag på i huset!
Mamma gjorde sin goda köttfärspizza och sedan blev det mys i soffan med godis, chips, kortspel och VM kvalmatchen i fotboll! Nu laddar vi inför morgondagens ridtur i Bastmoraskogarna.

 Bäst att synas nu! Mina muffins!

Laugardagur.

Idag sov jag till klockan tio, när jag kom upp visade det sig att jag var uppe först vilket är väldigt ovanligt och sällsynt! De andra skyndade sig snabbt upp efter mig...! (Skojja!).
Efter frukosten kollade jag och Vickan på filmen Camp Rock, den var faktiskt bra för att vara en Disney Original Movie. 
Runt klockan tolv åkte jag och mamma ut till stallet, det var ingen där för det är ju tävlingar uppe på Forsen. Hoppas det gick bra för Kim och Sandra med Fjalar och Idunn!
Jag gick ner och hämtade Garpur, han var inte så långt ner i hagen, de stod i slänten. När vi gick iväg sprang resten av flocken med upp till vattenbaljan.
Jag red på banan idag med och fortsatte lite med det Anna lärde mig i torsdags. Traven går lätt men tölten är svårare, speciellt i vänster varv, det tycker Garpur är jättejobbigt. Garpur travar jättelugnt på spåret numera!
Innan vi åkte hem tog vi några mysiga höstkort på Garpur. (Se på våran hemsida genom att klicka på länken Icelandhorse!)
På eftermiddagen ösregnade det och mot kvällen sken solen lite, sedan regnade det igen... Imorgon ska det visst bli ännu värre.
Pappa lagade god kyckling med wokgrönsaker, och Elviz fick vara lite fotomodell! Han är såå söt!

Lilla Elviz med änglavingar! :Vackra kvällshimlen (mellan regnskurarna) :


Lägg ner Idol.

Måste bara säga att jag HATAR Idol, alla sjunger skitdåligt och väljer dåliga låtar, han den där blonda killen är kvar i tävlingen BARA för att han ser EXAKT ut som Idol-Danny, de enda som nästan har varit bra har åkt ut bara för att folket röstar på dem som ser bäst ut och blablabla.....!
Från början var det en sångtävling, nu har det spårat ut totalt... Alla är kopior av varandra och sjunger falskt och aaarrrrggghhh, nej LÄGG NER, nu var det sista gången jag tittade på den där skiten.

                                                                             

Ridning!

Igår efter skolan var det äntligen dags för lektion för Anna igen! Det gick jättebra och det är alltid lika bra att få nya tips! Vi tränade låg form med förböjning på volten, först i skritt och sedan i både trav och tölt. I traven gick det väldigt bra efter en stund, tölten tyckte Garpur var jobbigare (speciellt i vänster varv) men gjorde sitt bästa ändå och det gick bra det med!
Efteråt fick Garpur gå in i boxen med ett fleecetäcke på sig för att torka, han blev rejält svettig med all päls!
Tack Anna för lektionen idag, vi tränar på!

Idag hade vi en hyfsat kort skoldag, vi slutade 13.35!
Jag och pappa åkte ut till stallet, samtidigt åkte Vickan och mamma till frissan, Vickan färgade håret och toppade luggen.
Jag och Garpur fortsatte träningen från igår, förböjning på volten i trav och därefter travade vi runt på banan, Garpur har nog aldrig varit så lugn på långsidorna, tack än en gång Anna, tipsen var super!
Innan ridpasset var över red jag runt hagarna, Garpur travade lugnt och fint och vi avslutade med en (vänster!) galopp!

Now it's pizza time!

Regn.

Idag har det regnat hela dagen, men faktiskt så tycker jag att det inte gjorde något, det var skönt med regn.
Vi hade egen tid i några timmar idag så då passade jag på att göra klart det jag hade missat.
Efter luchen hade vi varken svenska eller engelska, istället fick vi splitsa grimskaft till ridskolan. Det var lite pillrigt i början innan man kom på hur man skulle göra, men sedan gick det ganska lätt. Tyvärr fick jag inte behålla mitt grimskaft, men det blev iallafall fint och hade passat bra till Garpur...
Senare under dagen gick vi en liten tipspromenad i spöregnet tillsammans med tvåorna och blev genomblöta. Frågorna var ganska lätta.
När jag kom hem var Daisy och Ceasar hos oss, de blev jätteglada när jag kom.

Regnet öste ner hela kvällen.

RSS 2.0