Hästtandläkaren!

(30/9).
Jag var hemma från skolan idag med. När pappa kom från jobbet åkte han och jag ut till stallet, för idag skulle hästtandläkaren komma! När vi kom dit höll han på med Fjalar, så under tiden mockade jag och fyllde på med spån i boxen till Garpur. När Fjalar var klar gick jag och hämtade Garpur, som stod vid björkarna och åt löv! Garpur gillar löv!
När vi hade ställt upp oss i stallgången fick Garpur en lungnande spruta och efter några minuter sänkte han huvudet mer och mer och sedan började han att vingla lite innan han ställde benen rätt under sig! Tandläkaren satte på Garpur en munstege och började sedan raspa och slipa hans tänder. Jag fick hålla min hand på Garpurs huvud för att han inte skulle vrida och vända sig. Garpur var jätteduktig och stod stilla hela tiden, även fast tandläkarens maskiner lät mycket. Efteråt fick Garpur gå in i boxen och kvickna till. När jag ledde in honom gick han sakta med sänkt huvud ett steg i taget, lillpojken var jättepömsig och såg lite vimsig ut med underläppen hängande och ögonen halvslutna! Han stod med huvudet på boxkanten och dåsade. Medan Garpur vaknade upp åkte jag och pappa till faster Ann-Ki, jag tittade på hennes kattungar, det var såå små och söta! Fast de var lite skygga, man fick inte komma nära och klappa dem...!
Vi åkte hem en sväng och åt innan vi åkte ut till Garpur igen. Nu var han pigg och fick gå ut i hagen igen. Han gnäggade och travade bort till kompisarna. När han hostade en gång dammade det ett vitt moln kring mulen, det måste ha varit damm från när tandläkaren slipat tänderna!

Resten av dagen tog vi det bara lugnt, på eftermiddagen kom regnet. Jag måste säga att jag hellre vill ha svalt väder än gassande sol!
Mamma gräddade pannkakor som vi åt med hallon till, mums!


Helgen vecka 39.

Lördag 27/9.
60-års kalas i Mossfallet. Arne bjöd på rostbiff och tårta. Det fanns även godis! Det var många som var på kalaset, släktingar och vänner.
På förmiddagen var vi ute i stallet och mockade åt Garpur, vi gick ner i hagen och hälsade lite på honom.

Söndag 28/9.
Idag åkte vi upp till Lolo i Fagersta och hjälpte henne med höet. Det var mång fler än vi som var där och hjälpte till. Lolo och några till åkte iväg tidigt på morgonen för att lasta in allt hö från bonden de köpte höet av, så de hade inte kommit tillbaka när vi kom fram. Medans vi väntade på dem gick vi in i hagen och hälsade på hästarna. Máni (Garpurs halvbror) låg och hade det så skönt i solen! Sedan fick han och Leira gå över till vinterhagen och beta lite av det höga gräset där.
Det kom en lastbil med tre containrar fulla med höbalar som tippades av på stallbacken. Halva gänget slängde balar på transportbandet och andra halvan stod uppe på skullen och staplade höbalarna. Jag och pappa stod uppe och Vickan och mamma stod nere. Alla hjälptes åt och det gick rätt fort att få in allt hö som sammanlagt vägde ca 10 ton! Vi slog förra årets tid med en hel timme! I pausen satt vi ute i det fina solvädret och åt mat som vi blev bjudna på och självklart så fikade vi också!
Efteråt hjälpte jag och Vickan till i stallet med hästarna som skulle ut på tur. Det var ett gäng ovana som inte kunde så mycket om sadling och tränsning osv, det är alltid kul att hjälpa till!

Måndag 29/9.
Idag var jag hemma från skolan för att jag inte mådde så bra. Jag följde iallafall med ut till stallet och borstade och gosade lite med Garpur medan mamma mockade.

Summer's back.

I tisdags och onsdags var jag hemma från skolan därför att jag inte mådde så bra (jag hade ont i huvudet och magen). Låg mest i soffan och tittade på TV.
På onsdagen följde jag med till stallet och borstade Garpur, solen sken och det var jättevarmt! Garpur var svettig framme på bringan trots att han bara varit i hagen!

I torsdags (igår alltså) åkte jag till skolan. Det var en ganska lugn morgon med genomgång av instuderingsfrågor på Arbetsmiljö och säkerheten. Efter lunchen hade vi egen tid och då gjorde vi väl inte så mycket... Sista lektionen var idrott och då hade vi orientering. Det var roligt och de jag sprang med ville faktiskt springa lite, inte bara gå som de flesta andra... Vi tog sju av nio kontroller, vi satsade såklart på de som var värda mest poäng!
Efter skolan åkte jag och pappa ut till stallet. Sandra var snäll och hade mockat åt oss, så vi behövde bara göra iordning maten och sedan red vi ut i skogen en sväng. Jag tänkte ta det lite lungt på lilla vändan, men Garpur envisades med att bara ta höger galopp upp för backen. Jag red ner flera gånger men det blev bara höger galopp... När vi kom ut på vägen red jag iväg åt andra hållet istället för hemåt. Pappa väntade kvar i korsningen. De första fyra-fem-sex galoppfattningarna blev höger, och när jag sedan lyckades få vänster några steg så drog Garpur upp i skogen (åt höger) och bytte då till höger igen. Vi vände och fortsatte bortåt och lyckades då efter någon galoppfattning få vänster galopp och då lät jag honom galoppa på en stund. Sedan utan förvarning drog han upp på torpvägen, jag tappade ena stigbygeln och hängde på trekvart, men jag lyckades hålla mig kvar! Vi vände och galopperade (i vänster galopp) bort en liten bit till innan vi vände. Det blev höger galopp flera gånger men jag gav mig inte och sista försöket blev vänster och då fick han galoppera på hemåt en stund!
När vi kom fram till pappa var Garpur SJÖBLÖT, det rann svett av honom! Lillpojken då! Vi skrittade på långa tyglar hela vägen hem. De andra hästarna var inne när vi kom tillbaka men Garpur fick gå ut och rulla sig i hagen. Sedan sprang han iväg och letade efter sina kompisar, men de var ju redan inne, så han kom tillbaka i full galopp (vänster dessutom!).

Fredag igen, veckorna går fort! Idag var det äntligen gråmulet och svalt ute, jag tycker bättre om de kalla årstiderna än de varma. Skolan rullade på som vanligt med svenska, SO, engelska och datorkunskap.
Efter skolan åkte hela familjen ut till stallet. Jag red på banan idag och idag gick det skitbra! Vi travade mycket, jag hade lagt ut bommar som Garpur tycker är kul! Vi tränade även övergångar mellan trav och tölt och det gick så jättebra! Han var så duktig och gjorde det så lätt! Medans vi red kom solen fram bakom molen. Vickan tog ett proffskort på mig och Garpur i tölt!
När vi kom hem åt vi hamburgare.

Lektion för Frida Lindström.

Måndag (22/9) hade jag studiedag från skolan, då passade vi på att använda min vinst från Forsen, ridlektionen för Frida!
Vi lånade en transport av Jane i Elingbo.
När mamma kom från jobbet åkte vi förbi och hämtade upp mormor som ville följa med till Riddarhyttan, och så åkte vi ut till stallet för att hämta Garpur. När vi hade stuvat in alla grejer i bilen ropade vi på Garpur för att visa mormor vilken lydig häst vi har, och då kom han faktiskt i full trav! Han var lite kinkig för att gå in i transporten, men vi höll inte på länge. Väl inne stod han där som ingenting.
Solen sken och vädret var på topp!
När vi kom fram och lastade ut Garpur, stannade han först och tittade sig omkring, sedan ville han gå rakt mot hagarna när jag ledde honom lite. Han kände alldeldes säkert igen sej och ville väl ut till sina gamla kompisar!
Jag sadlade och tränsade och gick ner till ridbanan i mitten av ovalen, Tess tränade pass med Efni när vi kom ner och det såg väldigt bra ut!
Jag och Garpur tränade på böjt spår (volt) och gjorde övergångar mellan skritt-trav och skritt-tölt. Garpur var jätteduktig och Frida var jätteduktig på att förklara hur vi skulle göra, det var jätteroligt att rida för Frida! Jag fick många bra tips som kommer att hjälpa mig både nu och framöver!
Självklart går tiden fort när man har kul, men det var faktiskt jättekul, inte "bara" kul! 
Innan vi åkte fikade vi utanför stallet och tittade när Tess red en fin fyraåring, sedan pratade vi självklart med henne också. Tess fick även hjälpa oss att lasta in Garpur i transporten sedan, han var inte så sugen på att gå in där igen (han var säkert trött och så var han svettig), han ville kanske stanna kvar på Forsen ett tag? Men det gick ganska lätt ändå att få in honom.
Efter hemresan fick Garpur gå ut och rulla av sig i hagen, och så sprang han till kompisarna.


Ridtur hos Lolo i Bastmora!

När vi åkte upp till Bastmora imorse var det kallt och dimmigt hela vägen. När vi kom fram var Lolo redan där! Det var roligt att träffa henne igen, det var ju ett tag sedan. Jag fick lilla Rökkvi idag (som jag ville ha!), Vickan fick till allas stora förvånad Gaukur, mamma fick Máni (Garpurs halvbror!), pappa fick sin favvo Ylur, de vi red med, Ann-Louise och Staffan, Birgitta, Kerstin och Ann-Marie fick Leira, Stjarni, Blaer, Ófeigur och Júpiter. Själv tog Lolo Audur, som påminner mycket om Garpur.
Efter borstning och sadling gav vi oss iväg mot skogen, då sken solen upp och sken under hela ridturen. Vi töltade jättemycket på vägarna i skogen, och självklart tog vi en del vilda galopper i backarna! Rökkan är såå himla duktig, en riktig liten pärla! Det gick bra för alla andra med, och alla var nöjda med dagens ridtur.
När vi kom tillbaka fick hästarna gå ut i solen i hagen och alla rullade sig direkt! Det ser så skönt ut när de rullar fram och tillbaka i gräset! Vi fikade ute i värmen innan vi åkte hem. Fast vi åkte inte hem direkt, vi åkte förstås ut till våran pålle och mockade åt honom! Vi gick även ner och hälsade på honom i hagen, han fick ledigt idag för att vara pigg till imorgon när vi ska rida för Frida Lindström på Forsens Islandshästar i Riddarhyttan! Jippi vad kul det ska bli!

Här kommer några härliga bilder från idag! :
 Familjen !
 Systrarna !
 Jag och Rökkvi har samma färg på håret !
 Hästarna rullar så skönt efter turen !

Huggorm!

Det är lördag, det var som vanligt skönt att sova länge, men min kropp är inställd på att gå upp mellan klockan sex och sju så självklart vaknade jag klockan tio i sju och var klarvaken. Det tog ett tag, men jag lyckades somna om till klockan tio!
Till frukost åt jag risgrynsgröt med kanel och socker, det luktade jul! Jag längtar sååååå till julen, jag älskar julen! Nu är det bara tre månader kvar!
Jag och pappa åkte ut till stallet runt klockan två. Jag och Garpur tränade på på banan, det går riktigt bra emellanåt! I tölten i vänster varv känns det ibland som om han biter ihop och håller emot lite, men han gör det säkert när han känner att jag kommer åt honom och att han får jobba lite extra... Det är typiskt unghästar att försöka slinka undan arbetet, hihi.
Men han är så duktig ändå!
Kim red på Fjalar och Pesa red en sväng på Grim, Grim fick även gå lite ponnyridning åt Meja och Stella.
När vi åkte hem tog vi "jobsbovägen" och tittade på alla fina gårdar, precis när vi skulle svänga upp på 252:an såg pappa en huggorm på vägen! Den var jättefint svart-grå tecknad. Pappa flyttade den från vägen så att den inte skulle bli överkörd, då väste den ordentligt men ringlade sedan bort i diket. Kul att se en huggorm så nära!
Resten av eftermiddagen/kvällen ägnade jag åt att städa i mitt rum, jag hann plocka undan ganska mycket men jag fortsätter nog lite imorgon med när vi kommer hem från Töltfari! Åh vad roligt det ska bli att träffa Lolo och hennes islänningar igen!
Nu sitter pizzan fint i magen, jag sparade två bitar som jag tar till frukost imorgon! Nu måste jag ladda kameran till imorgon, så att jag kan lägga ut lite bilder.
Här kommer en bild på huggormen! :

Veckan som gått...

I söndags tog vi det bara lungt. På eftermiddagen red jag ut på Garpur med pappa. Det är så mysigt nu när det är höst! Träden gulnar och luften är frisk.

I  måndags hade vi som vanligt stalltjänst på morgonen. Vi fick mocka och fodra och ta in hästarna. På lunchrasten fick vi reda på vilka hästar vi skulle rida, och jag fick Sonja, en av de tre nya! Hon var faktiskt helt okej, snäll att göra iordning och pigg och framåt, men inte alls så tokig som de gav intryck av när de kom...!
Efter skolan åkte jag och pappa ut till stallet, vi red ut idag med. Garpur är så duktig, tickar på i alla gångarter!

I tisdags åkte jag med Frida och Mikaela (i tvåan) till skolan. Vi hade vi ridning på morgonen, jag fick rida i första gruppen idag (jag brukar rida i andra gruppen). Sonja gick bra idag med, ridlärarna tycker att jag har en jättebra sits! Det har jag bland annat Anna att tacka för!
Resten av dagen gick åt till matte och naturkunskap...

I onsdags hade vi matte på morgonen, eftersom vi "segade" efter ridningen igår och kom lite sent till lektionen, hihi...
Efter matten hade vi egen tid, då tittade vi på när tvåorna hoppade i ridhuset. Det gick bra för dem, en av hästarna (en ponny) var jätteduktig på att hoppa.

I torsdags hade vi arbetsmiljö och säkerhet, då redovisade vi våra collage. De blev jättefina allihopa och vi satte upp dem på väggarna i klassrummet.
På eftermiddagen hade vi idrott, vi var på arosvallen idag med. Jag var inte med för jag var förkyld (*host*), jag fick vara funktionär istället.
På eftermiddagen åkte jag och pappa ut till stallet. Jag red på Garpur på banan. Det gick jättebra, vi travade kors och tvärs och han var mjuk och fin och i form för det mesta! Han blev svettig, pojken! Men var så duktig!

Fredag, fredag idag! Det är som alltid lite extra tröttsamt på fredagsmorgnar... (Svensk-kungen tvekar lite på det ordet! Hur stavas det? Hmmmm...)
Vi hade svenska, engelska, samhällskunskap och datorkunskap. På lunchrasten kollade vi lite på när tvåorna red dressyr för läraren Karin, de sågade hästarna i munnen väldigt mycket!
Efter skolan (slutade tidigt idag, 13.20 !) åkte jag och pappa ut till stallet. Jag hade tänkt att fortsätta på banan där jag slutade igår, men istället tog jag och Kim en runda i skogen! Garpur var nog glad att få lite sällskap! (och jag med!). Vi red först brinkensvängen, men vi förlängde den med ungefär halva Sörskogsvägen, sedan svängde vi in i skogen och kom därefter ut på grusvägen igen. Vi travade mycket och tog galopp i backarna! Sedan töltade vi på hemvägen, det är bland det härligaste med islänningar!
Vi var ute i ca. 1h 20 min, det var en härlig och rolig ridtur. TACK Kim för sällskapet, det måste vi göra om!
På kvällen åt vi fredagsfavoriten Tacos!

Sol, Fredag, Lördag, Rida ut.

Då var det äntligen fredag igen! På svenskan fick vi reda på resultatet på satsdelstestet, på mitt stod kommentaren: "Otroligt bra, MVG nivå" ! Då kände jag mig duktig!
Efter lunchen hade vi Datorkunskap, men det enda vi gör på den lektionen är typ youtube och msn...! Hihi, hellre det än något tråkigt!
Solen sken hela dagen idag, så efter skolan bestämde jag mig för att rida ut. Pappa gick med. Vi tog brinkensvängen, Garpur var riktigt pigg! Vi tog mycket trav men mest den bästa gångarten; TÖLT. Sista biten töltade Garpur riktigt fort och höll takten hela tiden! Han är så duktig, och han orkar tölta fortare och längre för varje gång! Det går mycket bättre ute än på banan, jag tror nämligen att Garpur börjar tröttna på ridbanan. Men det kan jag förstå, det är mycket roligare ute i skogen!


Lördagsmorgon = Sova länge! Men nu är jag så van att gå upp tidigt så att jag vaknade runt klockan åtta! Jag somnade iallafall om och gick upp klockan tio.
Efter frukosten åkte vi till mormor, hon fick lite kort av oss att sätta in i sina album. Daisy blev jätteglad när vi kom, hon och jag busade runt länge!
Sedan åkte jag och pappa ut till stallet. Vi red ut idag med. Garpur töltar på och vi galopperade också. Traven var lugn!
När vi kom tillbaka och jag släppte ut Garpur i hagen, gnäggade han och sprang iväg till flocken som var längst ner!

Det märks att det är höst, träden gulnar och hästarna sätter vinterpäls, Garpur börjar bli riktigt lurvig och mjuk och go'! 


Skolveckan.

I måndags förmiddag hade vi Häst- och Stallskötsel direkt på morgonen. Gymnasiestallet är färdigbyggt, så vi fick spåna några av boxarna. Runt klockan 9.00 kom en av våra ridlärare, Sussie, med sin stora hästlastbil. Hela klassen fick följa med i lastbilen till hennes gård (ungefär tio minuter från Hamre). Vi skulle hämta tre nya gymnasiehästar, samtidigt som vi lämnade kvar en pensionärhäst hos henne. Av de nya var två skimlar och en brun. En av skimlarna var SKITSTOR, minst 1.70 i mankhöjd!
En sådan där lastbil skulle man iallafall ha...
Hästarna fick gå in i de nya boxarna på en gång när vi kom till Hamre igen.
På eftermiddagen hade vi ridning, och vi fick rida nya hästar! Jag fick en som hette Goldie, och den var stor! Säkert 1.60! Vi red i ridhuset, de tre nya hästarna fick gå med och de var heltokiga! De galopperade runt kors och tvärs i hela ridhuset, de bockade och de stegrade! Ojoj, jag kommer nog inte att våga rida på dem...
Garpur blev vaccinerad mot hästinfluensa idag, och han hinner tyvärr inte få 2:a sprutan innan Edda-Forsens oktobertävling... Jag hade tänkt att anmäla mig dit men nu går det inte... Men vi laddar starkt inför våren 09, vänta ni bara!
I tisdags hade vi ridning direkt på morgonen, vi red i två grupper och jag red i den andra, så medans den första gruppen red fick vi i grupp två titta när en av lärarna longerade de tre nya hästarna, för att de skulle göra av med lite energi. När jag skulle göra i ordning Goldie var hon jättesur, och när jag skulle börja borsta försökte hon sparka, och sedan hoppade hon mot mig med öronen platt bakåt och svansen piskade. Hon jagade ut mig ur boxen! Jag var livrädd när jag skulle sadla, så Linnéa fick hjälpa mig genom att muta Goldie med hö under tiden... När jag skulle tränsa drog hästen upp huvudet så högt hon kunde, så att jag inte nådde... När tränset väl var på gjorde hon inget dumt alls...
Som ni förstår så, NEJ, jag gillar inte storhästar! Dem kan man inte lita på... Sedan när vi red gick det bra, Goldie är jätteseg, men hellre det än de tre galna nya hästarna...! 

I onsdags hade vi egen tid från klockan 8.00 till 12.00. Vi gjorde klart collagen om hästolyckor och hästars oväntade beteenden, som vi fick som uppgift av Marita igår på Arbetsmiljö- och Säkerheten. Men nu var det ju så att det bara var jag som arbetade i min grupp... De andra (hela klassen) larvade sig om det där löjliga CERN experimentet, jorden skulle gå under klockan tio... Alla var helt hysteriska utom jag, men tack vare mig mig mig blev collagen klara.
Resten av dagen hade vi Engelska och Svenska, på svenskan hade vi ett litet test i satsdelar, alla suckade utom jag som hurrade! Inte för att skryta, men jag är kung på svenska!

I torsdags hade vi Arbetsmiljö och Säkerhet på förmiddagen. Då gick vi igenom instuderingsfrågorna till kapitel 7 i boken Att arbeta med hästar. Det är kul att ha hästböcker som läroböcker!
Sista lektionen var idrott. Ettorna och tvåorna har idrott samtidigt. Vi var på Arosvallen och hade friidrott. Jag slog mina personliga rekord i alla grenar vi körde ! : Löpning 60m - 9,5s, kula - 7.30m, längd - 3,20m och min favorit, höjd - 1.35! Hade säkert klarat 1.40 om jag inte var trött, nästa gång ska jag nog stå över till 1.20 så att jag orkar lite längre! Vi fick även prova på diskus, det var jättesvårt...! Kom typ 6 meter, hihi!
Efter skolan åkte jag, Vickan och pappa ut till stallet. Jag red på Garpur, han var väldigt pigg efter vilan lör-ons! Han bara rusade runt på banan och öste fram i alla gångarter... Garpurpojken!

Sleipnirs KM 2008

Idag var det tävling på Sleipnirbanan i Strömsholm. Vickan skulle vara med på Jarpur i sin första tävling (!!!) och alla Ståltorpssyskonen, Malin, Kim och Sandra på deras hästar! (Malin lånade Gaefa av Lotta Mårten). Vi åkte ut tidigt till stallet för att lasta hästarna och komma i tid till veterinärbesiktningen. Kim och Sandra åkte före oss med Idunn och Fjalar medan Jarpur och Gaefa åkte i våran lånade transport. Malin åkte med oss. När vi kom fram och hade lastat ur hästarna letade vi efter lediga boxar, det fanns bara en som Gaefa fick, så vi byggte en provisorisk hage till Jarpur utanför transporten, av färdiga trästaketdelar som stod där. Senare härmade andra pappas geniala ide! Malin och Gaefa var först ut i tölt T8, under tiden värmde Vickan och Jarpur upp. Det gick bra för Vickan och Jarpur i deras allra första tävling (och hon sade att hon inte alls var nervös!). De fick poängen 4,03 i T8 och slutade på en tredje plats i barnklassen! De fick en fin gul rosett! Kim var jättenervös innan hon skulle in på banan, men det gick bra och efteråt tyckte hon det var så kul att hon efteranmälde sig i fyrgång V5! Sandra och Idunn gick vidare till B-final.
Mormor, Benny, Marita, Daisy och Ceasar kom och tittade när Vickan tävlade.
Allihopa var med i fyrgången, och det gick bra för alla. Gaefa gick riktigt fint, likaså Fjalar. Idunn hade tyvärr korsgalopp, men annars gick det bra för dem med. Vickan och Jarpur var jätteduktiga, Jarpur gick jättefint. De fick poängen 4,27 och slutade på en tredjeplats i barnklassen även där! GRATTIS SUPERSYSTER till dina fina rosetter! <3<3<3
Anna och Sorta-Lokka kom trea i tölt T3, och för Tess och Efni gick det också bra tycker jag! De kom fyra i V2:an! Efni är såå fin!
Trots regnet som mer eller mindre öste ner hela dagen var det en rolig dag!
När vi kom till stallet igen släppte vi ut Jarpur i hagen och mockade oss varma.
På söndagen tog vi det hellungt, sov länge och åkte bara ut och mockade i stallet.
 Vickan och Jarpur i tölt.
 Första rosetten!

Vad snabbt vecka 36 har gått!

Den här veckan har faktiskt gått riktigt fort!
I tisdags red vi storhäst (igen) på förmiddagen. Vi hade samma hästar som i måndags (jag hade haflingern Günter). Det var jobbigt, vi fick rida utan stigbyglar och trava i evigheter över bommar och snirkla oss fram mellan koner... Jag var helt slut när vi var klara. Vi fick även galoppera! (Då med stigbyglar!). Resten av eftermiddagen hade vi matte och naturkunskap. Vi fick gå ut i skogen med läraren och plocka växter och insekter som vi ska ha i burkar över vintern och se hur de klarar sig...
I onsdags hade vi Arbetsmiljö och säkerhet hela förmiddagen (fr. kl. 8.00 till 12.00). Men då satt vi inte bara i klassrummet utan vi fick även gå runt i stallarna och diskutera arbetsmiljön och säkerheten. Det är mycket roligare att se saker i verkligheten än att läsa om dem i en lärobok! Resten av dagen hade vi engelska (kl. 12.40 till 16.20). Det är inte så jobbigt som det låter!
I torsdags hade vi häst- och stallskötsel på förmiddagen. Mer än halva klassen var sjuka, så vi var cirka tio stycken som fick mocka och dona i båda stallarna! Sedan efter en liten paus fick vi linda transportbandage. Vi var två personer per häst (jag och den andra "islandstjejen" Linnéa hade samma!). West hette hästen som vi hade. En liten musblack ponny som påminner mycket om Tiggepojken. Skit-tjurig var han iallafall! Kom man för nära bakbenen hotade han med att sparka; han lade öronen bakåt, kastade med huvudet och piskade med svansen. Vi lindade bara hans framben...
Sedan fick vi ta in resten av hästarna från hagen. När det var två kvar började de slåss och den ena hästen kängade till den andra stenhårt i huvudet. Den som blev sparkad gick med huvudet på sne länge och sedan ringde vi till veterinären, men mer vet jag inte om det...
Efter skolan red jag och Vickan ut på Garpur och Jarpur. Vi töltade på en väg vi inte ridit på förut. Det gick jättebra som vanligt! Jag och Garpur klättrade i ett litet sandberg, det tyckte han var roligt! När vi var klara i stallet åkte vi (jag, pappa och Vickan) till Jane Lindberg i Elingbo och lånade en hästtransport till helgen.
Idag är det fredag! Yees! Vi hade svenska, so, engelska och datorkunskap. Dagen gick välding fort och på lunchen höll Bea och jag på att skratta ihjäl oss åt Evve som red på trähästen...! Det känns så härligt att kunna skratta med kompisar igen! På datorkunskapen fick vi våra egna bärbara laptops! Men det blev så struligt så ingen vet vilken som är vems och hit och dit... Det visar sig väl om en vecka!
Efter skolan idag red jag en stund på Garpur. Idag var han lite "rollig" i tölten, men traven är lung och fin. Sedan galoppade vi också. Kim red en stund på Fjalar och när vi åkte hem skulle Sandra rida på Idunn. Vickan gav Jarpur ledigt idag, för imorgon är det Sleipnirs KM i Utnäslöt. Alla laddar för fullt. Malin och Pesa åkte och hämtade Lotta Mårtens häst Gaefa som Malin ska tävla på. Gaefa var jättegullig! Hon får stå brevid Garpur inatt.
Anna är också med och tävlar imorgon, på sin nya Sorta-Lokka. Tess är med på Efni!
Lycka Till imorgon Allihopa! Hoppas på många rosetter!

Här kommer en bild jag tog igår kväll, hösten är påväg :

Ridskolan.

Måndag igen, alltid lika drygt att gå upp på morgonen, men det går ganska bra ändå.
Första lektionen idag var Häst- och Stallskötsel, och gissa vad vi fick göra då? MOCKA! Varsin spilta, fylla på spån, fodra, sopa gången och kratta stallbacken.
Efter en paus på tio minuter fick vi gå och hämta in några hästar från hagen och sedan tränade vi på att linda benen. Det gick bra för mig! Därefter hämtade vi in resten av hästarna.
På eftermiddagen var det ridning. Jag fick den hästen som jag ville ha, Haflingern Günter, han var inte så stor...! Det gick bra att rida, precis som vanligt på en ridskola.
När jag kom hem åkte vi ut till stallet. Sandra åkte med oss från sura. Jag red en stund på Garpur, Vickan gav Jarpur ledigt. Garpur kan inte skritta på korta tyglar... På volten går det bra, men när vi kommer ut på spåret igen blir det rusning.
Nu är det bäst att man går och lägger sig. Det är ridning igen direkt imorgon bitti!


RSS 2.0