Elviz the Bearded Dragon!


Nu ska jag berätta lite om våran ödla Elviz.
Han är en Skäggagam (Pogona Vitticeps) som vi har haft i snart fyra år.
Elviz är väldigt snäll och social och vill gärna vara med oss utanför sitt terrarium. På somrarna tycker han om att springa i gräset och klättra upp på mig och sola. Om det flyger förbi en humla är han inte sen att jaga efter den och äta upp den om han hinner ikapp, vilket han oftast gör!
Vita klöverblommor är det bästa han vet och han gillar även hallon och jordgubbar. Varje dag får han färsk Romansallad och några dagar i veckan ger jag honom även animalisk föda, i form av Zophobaslarver och syrsor. Småkrypen kastar jag ut på en filt och så får "Elvan" själv jaga dem. Ibland är han lat och vill att jag ska fånga dem åt honom och det gör jag ju också, eftersom vi inte vill ha dem lösa i huset... Haha.
Coolare ödla får man leta efter, han kan verkligen konsten att slappa! När han väl somnar om kvällarna, då sover han! Och han kan ligga på hur konstiga sätt som helst. Ibland tror man inte att han har några ben i kroppen...
Färgen på hans fjäll varierar beroende på hans humör. När han är nöjd och glad blir han alldeles gyllengul, men om han blir arg eller upprörd mörknar han och skägget under hakan blir kolsvart!
Våran Elviz, the King!


Syrsa.

Zophobas.

Kommentarer
Postat av: Annika

Hej! Vi tycker att Elviz är lite så där som husdjur. Vi väntar på mer om helgens bravader. Gissa från vilka?

2009-08-17 @ 12:44:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0