Rymmarhästar.

Jag har varken haft ork eller lust att skriva på ett tag, men nu hade jag tänkt att bokstavera några rader iallafall, så att jag kanske kommer igång igen...
 
I förrgår var Garpur och Skjálgur ute på egna äventyr. Klockan halv fyra hade de i grannhuset hört hovslag på vägen och undrat varför någon skulle vara ute och rida så tidigt på morgonen. När sedan grannfrun någon timme senare skulle åka till jobbet hade hon sett två hästar ute på en åker, en med täcke och en utan, och ringt hem till sin man, som i sin tur hade ringt till Laila och frågat om det saknades några hästar från hagarna. Hon hade rusat ut och sett att dörren in till vindskyddet stod öppen och hästarna var borta. Laila och Jennie åkte iväg med bilen och hittade hästarna strax utanför Sörby. De stod på vägen och Garpur hade sträckt sig för att hälsa på en annan häst i en hage brevid. När de ropade på grabbarna kom de direkt precis som om att "jaha, kommer ni och hämtar oss nu?". Jennie hade ridit hem på Skjálgur med Garpur i grimma efter sig som handhäst.
Hästarna hade inte varit en droppe svettiga och inte det minsta skärrade. De hade alldeles säkert bara tagit en promenad och kikat runt lite på omgivningarna. Lunkat på på vägen och stannat och ätit lite här och där. Det syntes spår utanför stallet så de hade nog gått dit först och försökt komma in, men när sedan ingen hade öppnat dörren åt dem hade de gått iväg. Vilken tur att de är islänningar, orädda, lugna och stabila. Om de hade varit storhästar vet man aldrig vad de hade tagit sig till!

Annars har dagarna rullat på som vanligt, fast värmen och myggen är outhärdliga! Gud vad jag längtar till den första frostmorgonen, när det kommer rök ur munnen när man andas och luften är frisk och kylig. SNÄLLA VINTERN, KOM SNART!

Kommentarer
Postat av: Linda

Oj då. Vilken tur att det gick bra. Haha, så det kan gå.

2009-08-08 @ 18:23:22
URL: http://sannythecat.blogg.se/
Postat av: morbror med familj

ja skönt att det gick bra och

jaa jag längtar oxå efter hösten när man kan plocka trattisar

2009-08-08 @ 23:23:34
Postat av: Annika

Jag tycker du är så duktig att skriva och berätta. det är alltid kul att läsa tycker vi två! Gissa vilka?

2009-08-09 @ 16:11:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0