Svalt och skönt!

Idag har det äntligen varit lagom väder, lite mulet/sol och 17° med lätta vindar. Perfekt! Inte för varmt utan svalt och skönt helt enkelt.
Jag och Vickan har ätit hos mormor idag och vi fick plättar med hallon till, det är gott det! Vi gick sedan ut med hundarna en sväng.
På eftermiddagen åkte jag och pappa ut till stallet. Han cyklade med när jag red. Det blev Larsbovägen och en bit in på Galoppvägen. Garpur tar båda galopperna hur lätt som helst och han har så skön gång där med, precis som i de andra gångarterna.
När vi skrittade på vägen kom det fem hundar rusande mot oss från skogen. De skällde som bara den och en av dem kom så nära Garpur den vågade samtidigt som den skällde och morrade. Hon som ägde dem plockade nog bär eller något men hon hade ingen vidare pli på hundarna. Hon ropade på dem flera gånger men de lyssnade inte på henne. Som tur är, är ju Garpur så trygg och lugn i sig själv så han stannade bara och tittade på hundarna, även när de kom emot honom. Sedan fortsatte vi förbi när tanten hade fått tag på hundarna. Jag ville inte direkt gå rakt in bland de lösa hundarna på vägen, man vet aldrig hur de reagerar och det sista jag vill är ju att de angriper Garpur. 
Nej, folk som inte har koll på sina hundar borde verkligen inte ha dem lösa (speciellt när de i det här fallet var fem stycken!). Nu hände det ju ingenting men man kan aldrig veta. Tänk om en hundrädd person hade gått där?

Hästarna har börjat fälla sommarpälsen nu, det betyder ju att det inte är såå långt kvar tills kylan kommer! ;-] 

Och angående en kommentar jag fick, självklart vet jag att de sätter pälsen efter ljuset. Men om ni inte har märkt det så har dagarna faktiskt nästan blivit tre timmar kortare. Alltså fäller hästarna på grund av det, och eftersom det har blivit mörkare ute betyder det ju att hösten är på väg och med den också kylan. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

längtar till hösten & vintern<3

2009-08-11 @ 22:20:07
Postat av: morbror med familj

ja sen är det lag artt man inte får ha hundarna lösa i naturen så här års

skönt att det gick bra

2009-08-12 @ 08:38:09
Postat av: Anonym

Hästarna sätter pälsen efter ljuset, inte efter temperaturen! Fint du skriver annars!

2009-08-12 @ 08:52:52
Postat av: Annika

Hej! Vi tycker också att det höst nu och bra att han är duktig när det kommer främmande hundar i skogen. Ha det kramar från Annika och hennes syster.

2009-08-15 @ 19:48:59
Postat av: Linda

Ja men det lät ju gott, det får jag prova : )

2009-08-15 @ 21:44:26
URL: http://sannythecat.blogg.se/
Postat av: Linda B

Det är skönt med lite höstväder:)

2009-08-19 @ 09:54:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0