Så blev det äntligen vinter!

Vad glad jag blev när jag såg att det började snöa och sedan att snön låg kvar! Härliga minusgrader har det varit och kylig frisk luft. När det sedan har snöat mer och mer och mer har jag bara blivit ännu lyckligare, för finns det något härligare än att susa fram i tölt och galopp i snön på världens bästa islandshäst?
Allting blir så annorlunda när snön lägger sig ovanpå som ett bomullstäcke, man känner nästan inte igen sig! Vackra snötäckta träd och stenar bildar ett vinterlandskap som inte känns verkligt, just för att det är så underbart fint. När jag red i förra veckan var solen påväg ner och skapade ett skimrande orange sken mot träden, som i sin tur reflekterade ljuset ner till snön på marken. Det kändes precis som om jag och Garpur befann oss i fjällen! Det var så mysigt!
Allt blir så mycket bättre med snö, det blir ljust ute, man blir ren och fin om skorna, hästarna blir rena, ojämnheter i marken slätas ut så snubbelrisken minimeras för både hästarna och oss, snön som packas ute på vägarna är ett toppenunderlag att rida på så nu kan man rida fler vägar! I skogen kan man göra egna nya stigar eftersom man inte trampar sönder marken under!
Det märks även på hästarna att de gillar snön, Garpur och Floppan leker och busar runt som vildhästar i hagen, de får till och med med sig Helge på en och annan galopp-och-bock-sväng! Det verkar som om Garpur trivs med storhästarna, vilket känns bra. Han har sin egen lilla mathage eftersom han får hö och de andra äter ensilage, och han är så duktig och går dit och ställer sig och väntar när man kommer med hökassarna!
Många härliga ridturer i snön har det blivit, och kommer att bli resten av jullovet med! Det är bara för härligt, jag kan egentligen inte beskriva det med ord, hur mycket jag älskar vintern!
Julafton har kommit och gått och det är supermysigt med julen och allt stök som hör till. Dagen före lagade vi största delen av julmaten och vi bakade jukgodis! Rocky Road, knäck och ischoklad, mmmm! På julaftonsmorgonen tog jag det lugnt när jag vaknade och låg kvar i sängen och drog mej lite, ingen som helst panik i världen (kanske för att reta syrran lite :P) Hon var i princip hyperaktiv den morgonen och studsade runt julgranen!
Vi fick många fina julklappar och det jag blev mest överraskad och glad över var nog ett nytt objektiv till min systemkamera! Annars blev jag lika glad för alltihop! Det var mormor, Benny och Marita som firade julen med oss som vanligt, lungt och skönt med andra ord. Daisy och Ceasar var också här såklart.
Såhär på jullovet har jag och mamma en liten tradition att lägga pussel och det har vi självklart börjat med nu också! Jag fick två nya 1000-bitars pussel i julklapp och det är jätteroligt att leta efter små bitar som inte tycks existera på bordet... 

Gissa om det är roligt att köra bil nu på vintervägarna? Jag och pappa har varit ute och sladdat och det är jätteroligt! Hahahaha!

Och till sist, nu har jag ÄNTLIGEN sett New Moon! Den var skitbra! I Love it ♥


December!

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men det har varit så mycket att göra på sista tiden så jag har inte orkat!
Förra helgen var jag och Garpur på kurs i Baståsen. Klubben Taktur hade tagit dit Anna Åhsberg från Frötuna Gård och hon var en jättebra instruktör! Jag har inte varit i ett ridhus med Garpur förut men han gick in utan att tveka och tyckte det var roligt där inne! Han gick runt och kikade efter väggarna och när han fick syn på publiken sträckte han på sig precis som om han tänkte "kolla in mej, här är jag!".
Vi red två pass den dagen, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Det var jätteroligt och Garpur var fantastisk! Han var så duktig och gick superfint! Anna gav oss många bra tips som vi ska träna vidare på, den här kursen var välbehövlig. Hoppas hon kommer tillbaka snart! Förutom jag och Garpur var det sju till med sina hästar; Jane som var med och ordnade kursen, några av hennes vänner, Sandra från Ståltorp och en till Ellinor från Ramnäs. Det var en riktigt trevlig dag!
I söndags åkte jag, mamma och Vickan till Bastmora och tog hand om hästarna. Lolo var i Stockholm på Globen Horse Show och behövde lite hjälp och såklart ställde vi upp! Vi fick först rida en sväng med Birgitta och Åsa, jag hade Leira (som enligt Lolo inte hade gått på en vecka!), åh vad roligt hon är att rida! Vickan hade Audur, mamma Figge, Birgitta Gaukur, Birgittas barnbarn + en kompis hade Rökkvi och Ylur, Åsa hade Blaer. Det blev fart och fläkt kors och tvärs i skogen, vi red Grävlingsrundan. Mysigt :)
Efter ridturen fikade vi och sedan fodrade vi alla hästarna. Lolo har hämtat hem sin tvååring Ljósálfur från hingstflocken nu och vilken vacker häst han är! Jag blev totalkär i honom, så himla fin! Spännande vad det kommer att bli av honom i framtiden! 

Skoldagarna rullar på som vanligt, det är rätt långa dagar vi har nu (nästan 8.30-16.00 varje dag). Mörkt när jag åker in och mörkt när jag åker hem... Men nu är det äntligen bara två veckor kvar och förhoppningsvis går det fort! Vi hade redovisning om hästens Digestionsorgan (mag-tarmsystemet på lättare svenska) i måndags, det är ett stort arbete vi har hållit på med under lång tid så det känns jätteskönt att det är klart. Vi har haft dressyrridning där vi tränade galoppfattningar och hoppning som äntligen börjar kännas okej för mej! 

Jag har tagit Svininfluensasprutan som däckade mig i tre dagar! Jag trodde inte att jag skulle bli sjuk av den men det blev jag! Sprutan kändes inte alls att ta, men på natten kunde jag inte sova för att armen värkte och dagen efter mådde jag inte bra. Ångrar nästan att jag tog den för egentligen har man ingen aning om vad för skit man får i sig. Men nu mår jag ju bra så det kanske inte var så farligt :P

Eftersom jag slutar så sent från skolan har jag fått rida i mörkret nästan varje dag, men det går hur bra som helst när man har en så otroligt trygg och duktig häst! Garpur får vara mina ögon när jag inte ser något och jag litar på honom till 200%! 

Och till sist, vad glad jag blev nu i veckan när det var -8 grader och frostigt ute! Tyvärr blev det inte långvarigt men jag kommer inte sluta hoppas på snön! Den bara måste komma... 


Hahaha kolla in den här!


RSS 2.0