December!

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men det har varit så mycket att göra på sista tiden så jag har inte orkat!
Förra helgen var jag och Garpur på kurs i Baståsen. Klubben Taktur hade tagit dit Anna Åhsberg från Frötuna Gård och hon var en jättebra instruktör! Jag har inte varit i ett ridhus med Garpur förut men han gick in utan att tveka och tyckte det var roligt där inne! Han gick runt och kikade efter väggarna och när han fick syn på publiken sträckte han på sig precis som om han tänkte "kolla in mej, här är jag!".
Vi red två pass den dagen, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Det var jätteroligt och Garpur var fantastisk! Han var så duktig och gick superfint! Anna gav oss många bra tips som vi ska träna vidare på, den här kursen var välbehövlig. Hoppas hon kommer tillbaka snart! Förutom jag och Garpur var det sju till med sina hästar; Jane som var med och ordnade kursen, några av hennes vänner, Sandra från Ståltorp och en till Ellinor från Ramnäs. Det var en riktigt trevlig dag!
I söndags åkte jag, mamma och Vickan till Bastmora och tog hand om hästarna. Lolo var i Stockholm på Globen Horse Show och behövde lite hjälp och såklart ställde vi upp! Vi fick först rida en sväng med Birgitta och Åsa, jag hade Leira (som enligt Lolo inte hade gått på en vecka!), åh vad roligt hon är att rida! Vickan hade Audur, mamma Figge, Birgitta Gaukur, Birgittas barnbarn + en kompis hade Rökkvi och Ylur, Åsa hade Blaer. Det blev fart och fläkt kors och tvärs i skogen, vi red Grävlingsrundan. Mysigt :)
Efter ridturen fikade vi och sedan fodrade vi alla hästarna. Lolo har hämtat hem sin tvååring Ljósálfur från hingstflocken nu och vilken vacker häst han är! Jag blev totalkär i honom, så himla fin! Spännande vad det kommer att bli av honom i framtiden! 

Skoldagarna rullar på som vanligt, det är rätt långa dagar vi har nu (nästan 8.30-16.00 varje dag). Mörkt när jag åker in och mörkt när jag åker hem... Men nu är det äntligen bara två veckor kvar och förhoppningsvis går det fort! Vi hade redovisning om hästens Digestionsorgan (mag-tarmsystemet på lättare svenska) i måndags, det är ett stort arbete vi har hållit på med under lång tid så det känns jätteskönt att det är klart. Vi har haft dressyrridning där vi tränade galoppfattningar och hoppning som äntligen börjar kännas okej för mej! 

Jag har tagit Svininfluensasprutan som däckade mig i tre dagar! Jag trodde inte att jag skulle bli sjuk av den men det blev jag! Sprutan kändes inte alls att ta, men på natten kunde jag inte sova för att armen värkte och dagen efter mådde jag inte bra. Ångrar nästan att jag tog den för egentligen har man ingen aning om vad för skit man får i sig. Men nu mår jag ju bra så det kanske inte var så farligt :P

Eftersom jag slutar så sent från skolan har jag fått rida i mörkret nästan varje dag, men det går hur bra som helst när man har en så otroligt trygg och duktig häst! Garpur får vara mina ögon när jag inte ser något och jag litar på honom till 200%! 

Och till sist, vad glad jag blev nu i veckan när det var -8 grader och frostigt ute! Tyvärr blev det inte långvarigt men jag kommer inte sluta hoppas på snön! Den bara måste komma... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0