Så blev det äntligen vinter!

Vad glad jag blev när jag såg att det började snöa och sedan att snön låg kvar! Härliga minusgrader har det varit och kylig frisk luft. När det sedan har snöat mer och mer och mer har jag bara blivit ännu lyckligare, för finns det något härligare än att susa fram i tölt och galopp i snön på världens bästa islandshäst?
Allting blir så annorlunda när snön lägger sig ovanpå som ett bomullstäcke, man känner nästan inte igen sig! Vackra snötäckta träd och stenar bildar ett vinterlandskap som inte känns verkligt, just för att det är så underbart fint. När jag red i förra veckan var solen påväg ner och skapade ett skimrande orange sken mot träden, som i sin tur reflekterade ljuset ner till snön på marken. Det kändes precis som om jag och Garpur befann oss i fjällen! Det var så mysigt!
Allt blir så mycket bättre med snö, det blir ljust ute, man blir ren och fin om skorna, hästarna blir rena, ojämnheter i marken slätas ut så snubbelrisken minimeras för både hästarna och oss, snön som packas ute på vägarna är ett toppenunderlag att rida på så nu kan man rida fler vägar! I skogen kan man göra egna nya stigar eftersom man inte trampar sönder marken under!
Det märks även på hästarna att de gillar snön, Garpur och Floppan leker och busar runt som vildhästar i hagen, de får till och med med sig Helge på en och annan galopp-och-bock-sväng! Det verkar som om Garpur trivs med storhästarna, vilket känns bra. Han har sin egen lilla mathage eftersom han får hö och de andra äter ensilage, och han är så duktig och går dit och ställer sig och väntar när man kommer med hökassarna!
Många härliga ridturer i snön har det blivit, och kommer att bli resten av jullovet med! Det är bara för härligt, jag kan egentligen inte beskriva det med ord, hur mycket jag älskar vintern!
Julafton har kommit och gått och det är supermysigt med julen och allt stök som hör till. Dagen före lagade vi största delen av julmaten och vi bakade jukgodis! Rocky Road, knäck och ischoklad, mmmm! På julaftonsmorgonen tog jag det lugnt när jag vaknade och låg kvar i sängen och drog mej lite, ingen som helst panik i världen (kanske för att reta syrran lite :P) Hon var i princip hyperaktiv den morgonen och studsade runt julgranen!
Vi fick många fina julklappar och det jag blev mest överraskad och glad över var nog ett nytt objektiv till min systemkamera! Annars blev jag lika glad för alltihop! Det var mormor, Benny och Marita som firade julen med oss som vanligt, lungt och skönt med andra ord. Daisy och Ceasar var också här såklart.
Såhär på jullovet har jag och mamma en liten tradition att lägga pussel och det har vi självklart börjat med nu också! Jag fick två nya 1000-bitars pussel i julklapp och det är jätteroligt att leta efter små bitar som inte tycks existera på bordet... 

Gissa om det är roligt att köra bil nu på vintervägarna? Jag och pappa har varit ute och sladdat och det är jätteroligt! Hahahaha!

Och till sist, nu har jag ÄNTLIGEN sett New Moon! Den var skitbra! I Love it ♥


Kommentarer
Postat av: Linda

Nu ska jag också ta tag i övningskörningen. Bättre sent än aldrig, haha. Fast jag har ju traktorkort så man har ju kört lite i alla fall. Har ni tagit traktorkort?

2010-01-02 @ 17:53:06
URL: http://sannythecat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0