Vinterturer!

Somnade som en smack igår kväll, det är tufft att gå på gymnasium!
Men när det ska hända roliga saker på dagen är det lätt att gå upp, även fast jag var trött...
Vi åkte till Lolo i Bastmora idag, det var riktigt vintrigt och mysigt väder! När vi kom fram gick jag ut i hagen och fotade hästarna lite innan Lolo kom och delade ut hästar åt oss; jag fick Leira, Vickan fick Máni, mamma fick Ófeigur och pappa fick Blaer. Det var några nybörjare som skulle rida med oss så vi tog med oss alla hästarna på samma gång, vi gick med två var från hagen.
Det blev en jättehärlig tur, vi fyra fick sticka iväg före Lolo med nybörjarna och rida lite fler olika vägar än dem. Vi töltade runt i Bastmoraskogarna och sedan tog vi många härliga (snabba) galopper! Det är så himla roligt att rida Leira, hon är en riktigt het dam, i galoppen känns det verkligen som man flyger, hon springer så fort hon kan, benen nästan glöder och hon töltar så mjukt! Oj vad jag tycker om den hästen!
Det gick jättebra för Vickan, Máni är en riktig gentleman, snäll och pigg var han idag, han har haft vila fram till idag! Figge frustar på, han låter hela tiden! Han är så fin med sin långa man och pannlugg. Det var första gången pappa red Blaer och han tycker mycket om honom nu! Det såg mjukt och fint ut för alla och hästarna var på hugget allihopa!
Vi fikade efter turen och pratade tills nästa ridgäng kom.
Sedan bar det även ut till Garpur. Det blev en liten tölt- och galopptur i snön, Vickan red barbacka på Skjálgur. Jag tränade även lite på volten innan de fick gå in för kvällen. Garpur var jättepigg efter den fartfyllda turen igår. Det är så roligt med hästar som tänker framåt av sig själva!

Fredag.

I morse var det jättetungt att gå upp ur sängen, men när jag väl kommer utanför dörren och börjar promenera ner till stationen piggnar jag snabbt till. Det är faktiskt rätt skönt att gå tidigt på morgonen. Skolan rullade på som vanligt, jag slutade klockan 12.00 !
När jag kom hem skjutsade pappa ut mej till stallet, Janne kom ut och slog i en ny sko på Garpur, han hade tappat den igår så då blev det bara en lugn sväng. Det gick fort och Garpur fick genast gå ut en stund till polarna under tiden jag mockade i boxarna och pappa åkte hem och hämtade Vickan. Jag var nästan klar när de kom, sedan hämtade vi in grabbarna från hagen. Garpur fäller en hel del, piggborsten blir fulll redan efter några drag!
Det blev en fartfylld tur idag, Garpur var på hugget. Mycket trav (Garpur är så duktig och söker sig framåt-nedåt helt av sig själv!) och små snabba töltsträckor, sedan galopperade vi och Garpur tar både höger och vänster utan problem! De blev svettiga och fick stå inne och äta eftermiddagshö, Laila skulle släppa ut dem lite senare. Det är så bra att hästarna får vara utomhus länge om dagarna! Och längre blir det...!

Imorgon ska vi till Lolo och co, kuuuul ! =-]  Är han söt eller ? Min fiiina Garpur !

Hoppning...

Så har man kommit till mitten av veckan igen, det är redan torsdag i morgon! Tiden går rätt fort...
Idag hade vi egen tid hela förmiddagen (väldigt onödigt) och efter lunch hade vi ridning. När grupp tre red, stod vi i grupp fyra inne i ridhuset och hjälpte till och fick kommentera de andras ridning. Sedan var det grupp fyras (min) tur att rida, vi hade samma hästar som förra gången, jag hade Virpa med fjutt-luggen, hon är iallafall en av de snällaste på ridskolan... Det gick jättebra för mej idag med, vi red både i trav och galopp över bommar och hinder, Virpa var inte lika pigg idag men det gick riktigt bra ändå, hoppning är inte så läskigt längre! 
När jag kom hem tränade jag lite, sit-ups,armhävningar och så klart boxade jag på säcken, det är jätteroligt och man blir helt slut i armarna efteråt!
"Det är inte bara hästen som ska vara tränad, även ryttaren ska vara vältränad för att klara av att träna hästen!"

  

Måndag...

Då var det måndag igen, fast det bästa med det är att det nu är en hel vecka kvar till nästa...
Det är alltid lika drygt att gå upp på morgonen, det är mörkt och idag var det halt och blött... Tåget var smockat men jag hittade en ledig stol. Vi hade två långa lektioner idag, Djurkunskap och Samhällskunskap. Den första gick fort men den andra var seg, det var en riktig lättnad när vi till slut plockade ihop böckerna och fick gå.
Jag har längtat efter Garpur HELA dagen!

Nu sitter jag i soffan och gullar med Elviz, han är så go han! <3 


Istölt!

Imorse ställde vi klockan och efter frukosten åkte vi iväg i snövädret till Västerfärnebo för att kolla på istölten!
Vi körde genom skogen och vägen var inte den bästa, halt och spårigt i all snö...
När vi kom fram mötte vi Tess som vi hejade på och pratade lite med, sedan gick vi direkt ner till den frusna bäcken, det var en klass som precis hade börjat som vi hann med att se. Sedan var det en klass till innan Tess skulle rida.
Tess red på en jättefin ung blup-hingst som heter Kynnir och i samma klass red bl.a Jökull och Sigfus. Det var jättefina hästar i den här klassen, de red både i kort, mellan och ökat tempo tölt. Det är så roligt att se, jag blir riktigt peppad att tävla själv! Sigfus vann och Jökull kom tvåa, men alla var duktiga!
När vi kom hem åkte jag, mamma och Vickan ut till stallet. Självklart red vi, man blir ju så sugen när man ser andra göra det! Idag tränade jag lite övergångar mellan trav och tölt och det är inga problem för Garpur! Han är så himla duktig och nu har han lärt sig att ta den galopp jag ber honom om utan att tveka det minsta! Jag känner också att den ökade tölten finns där, den kommer mer och mer för varje gång! Idag var han jätteduktig! När vi var ungefär hundra meter från stallet (på väg hem) mötte vi plogbilen som kom i full fart, men när han fick syn på oss stannade han, det var riktigt shysst! Ingen av hästarna brydde sig om den trots att den brakade ordentligt när han skrapade i snön! Coola killar!
Vi avslutade dagen med pizza och kebab.

Bilder från dagens tävling:
 Rakbanan på isen.
 Tess och Kynnir!
 Vinnaren Sigfus och Leiknir.
 Jökull och Feykir.

Snöväder!!

I "morse" när jag vaknade var det massor av snö ute! Jag älskar snö, önskar det vore lite kallare bara!
Som vanligt tog vi det lite lugnt på förmiddagen, sedan åkte vi ut till stallet. Laila hade mockat och fixat allt åt oss ( tack vad snällt ! ), så vi behövde bara hämta in pojkarna från hagen. De var blöta men glada. Idag hade jag tänkt att prova rida barbacka på Garpur, då ville Vickan göra det på Skjálgur också. Garpur var (precis som jag trodde) helcool och tyckte det inte var något konstigt alls med att jag satt på honom utan sadel. Det blev en kort tur idag, styltorna var enorma. Även fast Garpur har sulor så fastnar det snö, de lossnar efter en stund men det gjorde det inte på Skjálgur. Det är det värsta med snö, blötsnö...  
Vi töltade lite och Garpur känns så mjuk och skön att sitta på! Vi travade några steg också innan vi vände tillbaka mot stallet. Hästarna fick sedan gå ut och äta hö!

En bild på oss i snövädret ! :


Helg igen.

Igår hade vi våran redovisning och den blev verkligen skitbra! Vi "ägde" hela klassen! Redovisningen handlade om hästen på tygeln och samling, och vi hade mycket bra fakta om detta plus att vi helt själva hade fixat en del overhead-bilder. Men det bästa av allt var att vi visade tre filmer från datorn via en kanon, en var om en unghäst som reds första gången, den andra var om en högt utbildad dressyrhäst och den tredje filmen var Hvinur frá Holtsmula i T1 på VM 2005. Islandshästen fick jättebra kritik, alla tyckte det var jättebra att vi tog upp om islandshästar också, de kan faktiskt gå samlade i form de med! Jag fick berätta en del om islandshästridning och lite annat om dessa fantastiska djur! De andras redovisningar var inget jämfört med våran... Vi fick dessutom gå ut först...!
Efter lunch smet jag lite tidigare från skolan, hihihi...
Jag, pappa och Vickan åkte ut till stallet. Jag och Vickan red på Garpur och Skjálgur, vi värmde upp på vägen fram och tillbaka och sedan red vi på våran framtida ridbana. Garpur gick jättefint och det gick bra för Vickan och Skjálgur med, det är så kul att det uppskattas när Vickan får rida och träna en annans häst...!
På kvällen var vi hundvakt åt Ceasar en stund, han är en rolig hund han...
Idag slutade vi klockan 11.50 tack vare vårat nya schema! En väldigt slapp dag med andra ord.
Jag, pappa och Vickan åkte ut till stallet idag med, vi hämtade upp Daisy på vägen dit, hon fick följa med ut i skogen idag! Hästarna kommer direkt när vi ropar, de är så nyfikna! Garpur har börjat fälla, piggborsten blir nästan full varje gång jag borstar honom... Värre kommer det att bli om någon månad...!
Vi red en bit in på Långsvängen men det var is över hela vägen så vi vände tillbaka och tog en trav i galoppbacken. Pappa och Daisy gick genom skogen och letade upp en ny ridväg! Jag och Vickan red bort till fågeltornet på Elingbovägen och sedan red vi mot stallet. Hästarna trodde vi var klara när vi kom dit men vi fortsatte på Djupebovägen där vi travade och töltade och galopperade. Det är så mysigt i skogen med all snö! 
Nu ska jag köpa ett täcke till Garpur! 
Trevlig helg!  

 Garpur väntar på att bli sadlad!

 Ceasar ockuperade Vickans saccosäck!

Halvvägs...

Halva skolveckan har gått, bara torsdag och fredag kvar nu...
Vi har fått nytt schema så vi hade ingen ridning i måndags (och inte igår heller). Istället hade vi Djurkunskap, vi arbetar just nu med djurens beteende, det är riktigt intressant. Igår hade vi en jättetung dag, lite djurkunskap på morgonen (det var lätt) men resten av dagen (från klockan 10.30 till 16.30) hade vi matte och naturkunskap, det var jobbigt! Men våran nya lärare var jättebra, han gick igenom allt noga och förklarade bra. Jag åkte tåg hem och var inte i Sura förrän 17.38... Tisdagar är lååånga dagar...

Idag hade vi ridning (hoppning) hela dagen! Klassen var uppdelad i fyra grupper med fyra-fem personer i varje, men senare visade det sig att vi bara blev två i min grupp...! Två av grupperna var i ridhuset på förmiddagen och de andra två på eftermiddagen, de som inte var där hade egen tid. Tyvärr red jag i sista gruppen så fram till lunch hade jag egen tid, jag jobbade lite med Djurkunskapen.

Efter lunch hjälpte vi två i min grupp till i ridhuset, sedan var det min tur att rida. Jag fick en häst som jag har ridit förut, Virpa, en lugn och snäll ridskolehäst. Men idag var hon inte lugn, hon var jättepigg och det chokade till och med ridläraren! Jag tycker det är jätteotäckt att hoppa, men idag klarade jag mej igenom en bana på sex hinder + galoppbommar! Det kändes bra med tanke på att jag egentligen aldrig har hoppat förut! Virpa nästan rusade runt banan men det gick jättebra ändå. Jag är nöjd med dagens prestationer och är inte lika rädd längre!
Imorgon ska jag iallafall rida på en RIKTIG häst, min Garpur såklart!


Härlig skogstur!

Idag åkte vi ut till stallet strax före klockan ett. Innan vi åkte dit skjutsade vi Vickan till mormor, hon mådde inte så bra och ville inte följa med till stallet.
Laila var där när vi kom och hon hade mockat alla boxarna! Vi ropade in pojkarna och sedan började jag göra iordning Garpur för ridning. Laila följde med oss ut i skogen på Skjálgur och vi red en helt ny skogsvända! Oj vad härligt det var, vi red i alla gångarterna på den perfekta skogsvägen, den var som gjord för att rida på! Pappa letade på en stig som ledde rakt in i skogen, där gick vi över stock och sten och snirklade oss fram mellan träden. Jättebra träning för hästarna! Vi kom fram till en mosse, så vi blev till slut tvungna att vända tillbaka samma väg vi kom från. Vi följde våra fotspår fram till skogsvägen igen och då fick mamma prova Skjálgur! Vi följde vägen fram, pappa och Laila gick in och tittade på olika stigar men de verkade inte så bra att rida på. Jag och mamma töltade en lång sträcka för att se vart vägen ledde, när vi kom fram till en korsning vände vi tillbaka till pappa och Laila. Vi beslutade att jag och Laila skulle rida tillbaka samma väg hemåt medan mamma och pappa skulle fortsätta på vägen för att se om man kunde rida runt och komma fram i närheten av Larsbo/Nybron. Vi två travade och töltade och sedan tog vi en snabb och rolig galopp uppför en sista backe innan vi tog det lugnt sista biten! Hej vad det gick! De gav järnet båda två! 
Garpur är bara en för duktig häst! Han hänger utan problem med i tölten på långa sträckor, ändå är han så ung! Han har ett sådant fantastiskt lynne, han bryr sig inte om något när vi rider på helt okända vägar och han är så nyfiken. Han vill utforska alla vägar vi inte ridit på! Garpur är en stencool kille!
När vi kom tillbaka till stallet fick jag ett sms från mamma och pappa där det stod att de hade kommit fram på Larsbovägen! Det blir en perfekt ridrunda. Hästarna fick gå in och pusta en stund efter våran 1h och 45 min långa ridtur, sedan släppte vi ut dem i hagen där de fick sitt em. hö. Vilken härlig dag det har varit idag! Och vilken härlig helg! Tack för sällskapet i skogen Laila, det var jättetrevligt! =-)

P.S.
Nu är jag äntligen nöjd med min bloggs nya utseende! 
Våran syssling Emanuel har kommit hem! Vad roligt det ska bli att träffa honom!
Hoppas det kommer mycket snö nu när det ska snöa!
Det var något mer jag skulle skriva men vad har jag glömt... Kommer kanske på det senare...

Laugardagur.

Igår hade vi en slapp skoldag, vi gjorde några enkla uppgifter och sedan hade vi en 35 min lång rast. Sedan fick vi gå till ridhuset och titta när tvåorna red för någon känd hästtränare, han håller clinic både fredag och lördag kväll. Det var så klart hoppning... Men han gav dem några dressyrövningar på uppvärmningen. Halv ett fick vi gå om vi ville, pappa hämtade mej och vi åkte till Odals och köpte en ny hövåg till stallet.
När vi kom hem väntade vi på Vickan, sedan åkte hela familjen ut till stallet. Vi släppte av pappa mitt ute i skogen, han skulle utforska efter ridvägar. Lagom jag och Vickan skulle rida iväg hade pappa kommit fram på Larsbovägen, det hade vi inte räknat med från början! Vi red och mötte honom och sedan svängde vi in på våran "lilla vända" och visade mamma och Vickan den. På ängen såg vi två-tre rådjur som skuttade iväg när de hörde oss.
Garpur gick så bra idag, han får bra draghjälp av Skjálgur! När vi kom tillbaka red vi lite framför stallet på en stor volt och mjukade hästarna lite innan de fick äta lunchhö. Innan vi åkte hem släppte vi ut hästarna i hagen igen, det är så skönt att de får röra på sig mer av dygnet!
Idag åkte vi ut till stallet klockan halv ett. Mormor och Daisy ville följa med idag och kolla in nya stallet/stället. Benny och Ceasar kom också ut efter en stund och sedan följde alla med på Larsbovägen i det härliga vädret. 
Garpur är bara för duktig, travar så lugnt och fint och töltar på så mjukt som aldrig förr! Vickan och jag tog en lång härlig galopp upp för Larsbobacken innan vi vände hemmåt igen. Det märks att Garpur stortrivs, han är så glad och lugn när vi rider. Förut skulle han bara rusa när vi red i skogen och det tror jag var därför att han var så less på ridbanan där det inte gick att sträcka ut ordentligt. Nu går han som en klocka i alla gångarterna, min superduper pålle !
Det går också jättebra för Vickan och Skjálgur! Han verkar så mjuk och fin han med!
Både Daisy och Ceasar vågade hälsa på hästarna! Garpur ville pussas och Ceasar gav honom några! Så gulliga så...

 
Hela gänget i skogen, mamma är fotograf!


Vickan & Skjálgur, Jag & Garpur, går i takt!


Mmm, vad gott med eftermiddagshö!


Snart är det helg igen!

Denna vecka har rullat på nästan som vanligt, var hemma från skolan i måndags och tisdags... I tisdags red jag på Garpur, pappa gick med och vi utforskade en ny skogsstig som följde kanten av Nybrobäcken. Jag tror Garpur tycker det är jättekul att utforska ny omgivning, han går med öronen framåt hela tiden och tittar runt ! Jag red även runt på en knölig äng så att Garpur lär sig att lyfta på hovarna. På hemvägen gick vi över bäckens is, först tyckte Garpur att det var konstigt att gå "på vattnet", jag såg riktigt hur han tänkte! Men sedan gick han ut på isen efter mej och då var det inget mer med det! Halvvägs skulle han stanna och äta på en grästuva som växte upp ur isen... Vilket toppenlynne den hästen har, han finner sig verkligen i ALLT! Älskar min pålle! Sista biten hoppade pappa upp på Garpur och det gick hur bra som helst!

Idag hade vi ingen lärare, så vi fick jobba själva. Våran grupp var den enda som jobbade ordentligt, vi ville verkligen bli klara med vårat arbete som vi ska redovisa nästa vecka. Oj vad bra det blev! Våran kommer att vara bäst, vi har verkligen tänkt igenom den! Vad vi har gjort skriver jag senare, jag vill inte riskera att någon läser det och snor våran idé!

Imorgon ska vi få kolla på en clinic i ridhuset innan vi slutar, den är om hoppning tror jag... ... ...

Min favoritgroda!

Måste bara lägga ut en bild på världens sötaste groda!


Tur i Bastmora.

Igår var vi upp till Lolo i Bastmora för att rida en tur i skogarna. Vädret var inte det bästa, grått och blåsigt, men det gör inget när man är med Töltfari's hästar! Jag fick Júpiter, som i lördags nästan bockade av Lolo! Vickan ville ha, gissa... Gaukur! Mamma fick Ylur och pappa Figge. Lolo tog Audur. Det blev som vanligt en rolig tur med mycket tölt och galopp och även mycket trav den här gången! I de sista galoppbackarna gav hästarna järnet, hej vad det gick! Vi startade en och en och då blir ju hästarna ännu mera taggade att komma ifatt den som är före!
Efter turen fikade vi i fikarummet, sedan skulle vi åka och tanka bilen och vi hann PRECIS fram till Oti när det stod att bensinen var slut! Det hände likadant en gång förut när vi hade varit hos Lolo...!

Idag har det blåst stormvindar och jag undrar var all snö har tagit vägen? Det har inte hunnit bli så lerigt i hagarna än, men det är väl inte långt borta... Tur att hästarna har stora hagar att röra sig i så de slipper stå i leran hela dagarna.

Äntligen helg!

Igår slutade vi tidigt, pappa hämtade mej från skolan och när vi kom hem hade vi fått nya Hööks katalogen som jag genast kollade igenom! Vi hade även fått analysrapporten på Lailas hö, det var SKITBRA värden! Garpur kommer inte att behöva äta så mycket kraftfoder alls tack vare höet! Det är jättebra det!
När Vickan kom från skolan åkte vi ut till stallet. Jag red ut på Garpur, han var jättepigg och det gick superbra! Det är såå roligt att ha en pigg häst! Vi töltade och travade mycket, vilken trav han har! Snabb och taktfull! Vi red bort på Larsbovägen där vi tog en lång härlig galopp! Sedan hade Garpur jättebråttom hem, han skrittade så fort han kunde! Han fick gå ut i hagen direkt när vi kom tillbaka och äta eftermiddagshö med Skjálgur och Fleygur.
På kvällen åt vi Tacogratäng, på teven var det tyvärr Let's Dance... Antingen är det sång- eller dansprogram eller något annat skit... Usch... Varför visas inget bra på TV?
Idag sov jag till kvart i elva, jag var jättetrött... Idag longerade jag Garpur, men det gick inte så bra...  Efteråt stod jag länge och borstade Gulle-pojken, han är bara för go'!
Tråkigt väder var det iallafall idag, grått och blött...
I morgon ska vi till Bastmora, jippi vad kul det ska bli !

Garpur-pojken ! :

Torsdag.

I morse ville jag inte gå upp, jag var såå trött... Vi hade iallafall inga jobbiga lektioner.
Det har inte hänt något mer nämnvärt idag, jo, vi har fått bilder från Tess på en häst!
Imorgon skriver jag nog mer.

Skola igen...

Usch vad det var motigt att gå upp i morse, jag ville helst av allt ligga kvar i sängen och somna om...
Det var kallt och mörkt när jag gick till tågstationen men på tåget var det varmt som tur var...
I skolan var ALLT precis som vanligt, som om det inte hade varit tre veckors lov utan bara en vanlig två-dagars helg.
Vi hade vanliga lektioner hela dagen ( och nej, vi fick inte sluta tidigare...). På förmiddagen hade vi genomgång av proven i Arbetsmiljö och Säkerhet och Djurkunskap som vi hade veckan före lovet. Jag hade bra resultat på båda, bäst i Arbetsmiljö och Säkerhet. Resten av dagen hade vi engelska och svenska och en lång rast därför att alla var tvugna att hjälpa till med att ta in gymnasiehästarna... Knäppa hästar säger jag bara... Resten av rasten satt vi i ridhuset och tittade på tvåorna som hade hoppning.
Klockan tio över fem var jag äntligen hemma, då satte jag mej direkt i soffan med min tjocka, mjuka, varma morgonrock och en stor kopp te för att värma mej, jag frös ordentligt när jag gick hem i kylan!
Torsdag imorgon, nära till helgen!

Sista dagen på lovet...

...är förstås alltid den bästa...
Sov så länge jag kunde imorse innan jag blev väckt, önskar att jag fick göra det imorgon med men då är det skoldags igen...
Idag var det bara en minusgrad när vi åkte ut till stallet, det är konstigt hur snabbt temperaturen kan ändras, det var ju -20 i förrgår! Laila var i stallet när vi kom. Idag hade vi bestämt att ta en liten promenad, Laila visade oss "Larsbovägen" som jag kallar den. Vi tog in alla tre hästarna från hagen, jag gjorde iordning Garpur och Vickan fick låna Skjálgur!
Det var jättemysigt ute i skogen, Garpur var pigg och inte det minsta tveksam i den nya omgivningen! Han gick först och tittade runt på allt nytt och det var inget som bekom honom alls! Vickan och Skjálgur höll sig bakom oss, Skjálgur vill absolut inte gå först! På hemvägen töltade vi lite och Garpur tickade som alltid på klockrent! Min superkille!
När vi efter ungefär en timme kom tillbaka fick hästarna gå ut och äta eftermiddagshö. Under tiden mockade jag åt Garpur. Innan vi åkte hem var klockan fyra och då gick vi ut till pållarna och klappade om dem lite. Jag frågade Garpur om han ville in och sova men han bara blängde på mig under lugg och gick iväg och letade efter mer hö. Det märks att han trivs!
Dagens tur var så härlig och jag önskar att det alltid kunde vara så perfekt! Vädret var vintrigt och härligt och vägen vi red på var super!
I morgon blir det till att gå upp tidigt igen, tåget går 7.22 och skolan slutar inte förrän 16.30... Hoppas vi får sluta tidigare... 

Happy!

Åh vad jag är glad! Vädret har varit kallt och fint hela lovet och allt gick så bra med Garpur. Jag tror han stortrivs i Nybron! Hans täcken har varit fulla med spån redan från dag 1 och det betyder ju att han ligger ner i boxen om nätterna! Då vet jag att han känner sig trygg och avslappnad!

Idag har jag och mamma (och lite Vickan) städat ut julen ur huset. Allt julpynt och alla tomtar är bortplockade och ljusstakarna och stjärnorna är utbytta mot "vanliga" lampor. Det enda som är kvar är våran nakna julgran (som ser så tom ut utan julkulor och glitter).
När vi hade ätit åkte jag, mamma och Vickan ut till stallet och mockade åt hästarna. När Laila kom hem från jobbet fick hästarna lunch/eftermiddags-hö (då var klockan 15.30 ungefär). Jag, mamma och Vickan tog en promenadrunda och utforskade vinterhagen där hästarna går nu, den var ENORM! Härligt för hästarna att kunna röra sig ordentligt bland stock och sten ! När vi åkte hem stod de frostiga pojkarna fortfarande och letade efter de sista höstråna. 


Garpur har flyttat !

På nyårsafton, efter vi varit ut till Garpur på förmiddagen, åkte vi en liten sväng i Elingbo. Vi hade bestämt tid med Laila i Nybron för att titta runt på gården. Det var jättefina hagar och stallet var toppen!
Det var inte svårt att bestämma oss, på fredagen den 2:a Januari sade vi upp stallplatsen i Ståltorp. Vi plockade med oss alla våra saker samma dag.
Lördagen den 3 Januari hämtade vi Garpur. Han ville absolut inte gå in i transporten, han var inte rädd utan bara dryg och trotsig... Efter en timme frågade vi om hjälp och då fick vi in honom. När vi lämnade Ståltorp bakom oss började det att snöa! När vi kom fram till Nybron hade det redan börjat skymma. Laila, Arto och även Helle väntade på oss. Vi tog in Garpur i hans nya box (som redan var iordninggjord) där han lugnt ställde sig och åt hö medan jag broddade i, FYRA broddar i VARJE hov! Nu behöver man inte längre oroa sig för fläkskador!
Laila tog in Garpurs två nya kompisar Fleygur och Skjálgur i stallet en stund så de fick lukta på varandra och äta lite hö. Pappa åkte och lämnade tillbaka transporten och hämtade mamma. Sedan släppte vi ut alla tre hästarna så de fick lära känna varandra. Som jag redan visste innan gick det lugnt till. Fleygur och Skjálgur gick fram till Garpur och de nosade på varandra en stund, sedan skrek de lite (det var mest Garpur som lät) och Skjálgur började valla Garpur, Fleygur hängde med på sidan om. De sprang runt och Garpur kollade in hagen, vi såg dem försvinna in bland träden och då blev det tyst. Efter en stund kom de i full fart och sedan ställde de sig och åt hö. Skjálgur fortsatte att valla Garpur och Garpur skrek lite, med det var det enda som hände.
Vi gick in och fikade och pratade, Laila och Arto är jättetrevliga och de visade oss runt i deras stora hus.
Innan vi åkte hem hjälpte vi till att ta in hästarna, som stod i en klunga i mitten av hagen och flåsade. De ville inte komma in så vi gick ut och hämtade dem. De var så trötta när de kom in i stallet och svettiga var de också! Det rann av Skjálgur och det ångade från allihopa så att stallet blev till en ångbastu! Hästarna fick fleecetäcken på sig eftersom det var -16 grader ute!
När vi hade kommit hem åt vi pizza, alla var trötta efter denna händelserika dag!

I går åkte vi så klart ut till nya stallet så fort vi kunde! Pojkarna stod i solen i hagen och de var rejält svettiga! Idag var det Garpur som vallade Skjálgur och Fleygur hängde på. Det är bara Skjálgur och Fleygur som bråkar lite, det är precis som om de inte är överens om vem som ska vara bästis med Garpur! Idag var det riktigt kallt, - 18 grader! Vi gick ut i hagen och tog en massa kort på pållarna eftersom det var för mörkt för det igår. Sedan mockade vi innan vi åkte hem. vi var bjudna hem till Benny på Ceasars födelsedagsfika, Benny hade bakat jättegoda vaniljbullar åt oss!
Runt klockan sju åkte vi ut till stallet igen och hjälpte till att ta in hästarna. Hela hästarna var täckta med glittrande frost, riktiga ishästar var de ! Garpur går inte in sist, han kommer tvåa! Vi gav dem kvällshö innan vi åkte hem och åt köttbullar som pappa hade gjort! Jag älskar köttbullar!

Några bilder på Garpur och hans nya polare!

År 2009 börjar nu!

Igår firade vi nyår tillsammans med familjen Sivén-Johansson. De kom hem till oss strax före klockan sju och då värmde vi upp fonduegrytorna. Till köttet åt vi potatisgratäng och en massa andra tillbehör. Det var jättegott ! Grannarna hade gjort efterrätt, morotskaka och jordgubbar+glass! Det var jättetrevligt hela kvällen och som vanligt gick vi ut vid tolvslaget och smällde raketer och tittade på alla andras! Vi såg även tre konstiga unidentified flying objects som flög över oss, de hade ett starkt orange sken och lät inget, bara svävade tyst över oss... Ooooooh, creepy...
Sedan gick vi in igen och satt och pratade länge, vi gick inte och lade oss förrän klockan halv tre!
Tidigare under dagen var jag och pappa ut till Garpur-pojken, jag red lite runt hagarna och skrittade runt lite på banan.

Idag sov jag till halv tolv, alldeles för länge med andra ord men jag var ju uppe sent igår... Vi tog det lugnt hela dagen, halv tre åkte jag, mamma och Vickan ut till stallet. Vi mockade och fixade åt Garpur och innan vi åkte hem gick vi ut i hagen och klappade om honom lite. Då upptäckte vi att han hade tappat en sko, vi letade en stund och mamma hittade den!

Nu är det nytt år och med det händer nya grejer!

 Garpur <3

 Nyårsraket !

RSS 2.0