Nu är det sommar på riktigt.

Värmen ligger som ett täcke över oss, det är olidligt hett överallt och solen steker på en så fort man visar sig utomhus. Det är synd att klaga nu när man har väntat flera månader på sommaren, men det är för varmt för att man ska orka göra någonting. Hästarna har det jobbigt med alla dessa j*vla flygfän som surrar och biter överallt.
Jag börjar tröttna på sommaren, det kan aldrig vara lagom temperatur. Nej, jag föredrar verkligen vintern och längtar enormt mycket till när snön åter börjar falla...!

En jätteglad nyhet är att Garpur och Skjálgur nu får gå ute dygnet runt i sommarhagen! (Ingen mer mockning på hela sommaren/hösten!) Det är så skönt för dem att slippa stå inne och ha tråkigt, nu får de göra precis som de själva vill och äta så mycket de behöver (de har så mycket friskt gräs i hagen att de inte behöver något kraftfoder!). Det är så här man ska ha hästar tycker jag, de är inte skapta för att stå inomhus halva dynget. Nu kan de verkligen vara hästar och jag är överlycklig för deras skull.

Igår började Suradagarna och pappa var med i bandet Burn som spelade klockan 20.00 på torget. Det var a tribute to Deep Purple och de var jätteduktiga och hela framträdandet var skitbra! Låtarna de spelade lät nästan precis som orignalen och jag är grymt imponerad av sångaren, som är döv! Nästan alla surabor var där och lyssnade på dem och när sedan nästa band skulle upp (några discotönts) gick närmare 75% av publiken därifrån...! Burn blev en stor succé och ett sådant här drag har det aldrig någonsin varit i Surahammars Kommun!
Idag var det humorfestival vid Herrgården, bl.a. världens starkaste man Magnus Samuelsson och Lasse Åberg var där.
Det började 16.00 och då var det en Strongmentävling mellan Sura-Hallsta (som Benny skulle ha varit med i men tyvärr är han sjuk). Kvart i åtta ledsnade jag och åkte hem, det var så tråkigt så jag visste inte annars vart jag skulle ta vägen. Visst, det är jätteroligt att Sura för ovanlighetens skull ordnar något, men då tycker jag att de borde planera nogrannare, ha en mycket mer genomtänkt struktur på det hela och ha fler aktiviteter för alla åldrar, nu är det antingen ponnyridning och kaffekoppen för småbarn eller fyllafester i parken för äldre... Jaja, nu är klagotimmen över för den här gången...

Imorgon är det dags för vallskörd, ungefär 5 timmars tungt arbete ute på åkrarna i Djupebo och så missar man veteranmarknaden, men det kommer igen nästa år... Kul! 

Bad på Skantzö.

Idag fick jag och Vickan följa med Carita, Emmy och Julia till Skantzöbadet i Hallstahammar. Det var hur varmt som helst idag så ett svalkande bad i poolen satt fint! Vi var i vattnet nästan hela tiden, om vi inte solade eller åt. Hamburgaren jag åt var jättegod och stripsen var gigantiska. Som efterrätt åt vi varsin mjukglass (som också var gigantiska), men supergoda.
Smilla och Kanína har det bra och trivs i sitt nya hus, Vickan och jag har tagit ut dem i gräset och de skuttar nyfiket omkring på gräset, de vågar sig längre och längre bort varje gång... När man sedan vänder på dem skuttar de genast tillbaka till filten och äter av gräset utanför. De är väldigt snälla och lätthanterade för att vara så små.
Elviz har självklart också fått varit ute i värmen, fast han sitter mest stilla på mig och solar och spanar in omgivningen.

Igår var jag och Garpur ute på en tur och han bara töltade och töltade och töltade som aldrig förr, både jämn takt och jämnt tempo hela tiden! Så mycket har han aldrig töltat någon gång, och inte så snabbt heller, tempot börjar komma mer och mer! Som vanligt blev det också en hel del galopper, både lugna och snabba som vinden! I Tävlingsbacken gav han som alltid järnet (sista backen hemmåt så varför inte?) och framför oss flög en ormvråk hela vägen upp, innan den vek av inåt skogen. Vi var bara några meter bakom den, det var häftigt! Tänk vilket djurliv man får vara med om!


Smilla och Kanína:

 


Barbackatur.

Det är så härligt att vakna upp till solsken och värme på morgnarna, det är så sommarlovet ska vara!
När pappa kommit från jobbet åkte han och jag ut till stallet, jag körde bilen såklart och jag är proffs på att parkera! Pojkarna hade tagit paus från ätandet i beteshagen och stod i skuggan bakom det blivande vindskyddet.
Det blev en mysig barbackatur nästan ända bort till sjön Glåpen, sedan red jag förbi Larsbovägen bort till fågeltornet innan vi vände hemåt. Vi hade en minuts smultronätarpaus också, Garpur ville bara ha en så de andra fick jag äta upp. Garpur har blivit mycket bredare över bogarna sedan jag red utan sadel sist, han har byggt upp riktigt med muskler! =)  Han töltar så himla mjukt så man sitter helt blick stilla och bara njuter!
När vi kom tillbaka fick han stå i boxen och pusta ut i svalkan medan jag borstade bort så mycket av pälsen jag kunde, det lossar fortfarande från honom men nu kan det inte vara så speciellt mycket kvar...!
Pappa och jag släppte hästarna i sommarhagen igen och de försvann snabbt bakom krönet.
Jag älskar doften från sommarhagen, det luktar så somrigt och härligt!
Vickan hade gjort köttfärssås och spaghetti när vi kom hem, när mamma sedan kom från jobbet åkte vi till Ramnäs. Vickan har nog gått och varit smånervös hela dagen inför detta, men så glad hon var! Äntligen har hon fått sina små kaniner, som hon har väntat på så länge! De små kaninungarna fick åka transportbur hem och sedan fick de göra sig hemmastadda i deras nya hem hemma hos oss. De var hur lugna som helst och började äta så fort de kommit in, skönt att de känner sig trygga på en gång.
På kvällen bestämde jag mig för att jag ska lära mig jonglera innan sommaren är slut, så jag hade tänkt att träna lite. Jag tog tre tennisbollar och började kasta dem och det första som händer är att bollarna bara rullar på som om jag hade jonglerat hur länge som helst, det bara satt där! Jag har aldrig förut kunnat jonglera men nu kan jag det, hah vad jag är bra!
Nu börjar Morden i Midsumer.


Summer's back.

Idag har det varit sommar, solig svensk sommar från sin bästa sida. (Dock föredrar jag vintern, tänk vad härligt med pudersnö!). Jag och Vickan satt ute och solade och spelade kort på förmiddagen, jag är brunast av oss, haha!
När mamma och pappa kommit från jobbet åkte vi in till stan på en petstore-turné. Emmy följde också med oss.
Vi började med Arken inne i stan och åkte sedan ut till Granngården, Hundman och Hööks. Tänk vad man lägger ut på sina kära djur och självklart är de värda allt och mer därtill! Det blev ett stopp på Max innan vi åkte hem.
Idag fick Garpur ledigt, jag hämtade in honom från beteshagen och han kom direkt i trav när jag ropade, trots all mat runtomkring honom! Han fick en rejäl genomborstning och insmorning och stod helt stilla och njöt under tiden. Innan jag släppte ut honom igen tränade vi på bugning och han börjar bli jätteduktig på det! =)
Imorgon blir Vickan jätteglad då de senaste tillskotten i familjen eventuellt får komma hem!

Grönbete i massor!

Idag fick Garpur och Skjálgur äntligen gå ut i sommarhagen och börja beta in sig, det är så otroligt mycket gräs som är fullproppat med näringsämnen att de inte får gå där dygnet runt än, det är alldeles för kraftigt! Detta sommarbete är verkligen något man kan skryta med, hästarna har så mycket att äta att de inte behöver gå hungriga en halv sekund ens!
Tänk vad Garpur ska vara lycklig! ( Förra sommaren måste han nära på ha svultit. Det fanns bara några #!!@## fjun till grässtrån i de jordiga hagarna... ... )
Jag hade gått ut i hagen och stod beredd med kameran, för vi tänkte att hästarna skulle bralla runt när Vickan och mamma släppte dem. Men inte då, de ställer sig direkt och börjar äta och visar inte en tillstymmelse till sprall... Vi smackade på dem lite och då travade de bort längst ner i hagen, men de stannade flera gånger för att nappa åt sig några av de långa stråna. De behöver inte ens böja ner halsarna för att nå!
Fleygur och Tira fick gå ut i Garpur och Skjálgurs hage och då blev det fart på hästarna! Fleygur och Tira galopperade runt i hagen och då upptäckte sommarfirarna att det var rörelse i deras gamla hage, så de sätter fart uppåt igen (dock bara i trav...!), Piggelin spänner upp sig och båda var nyfikna på vad det var. När de upptäcker att det "bara" var deras kompisar återgår de till betandet och lyfter inte mer på huvudena!
Många härliga sommarbilder tog jag på hästarna!En jätteglad Piggelin i sommarhagen!


Titta så mycket mat vi har!


Ser ni pojkarna längst ner i hagen?

=D

A lot since...

Nu har en vecka av sommarlovet gått, men något vidare sommarväder har det inte varit. Det har regnat i princip varje dag, men nu verkar det bli bättre. Nästa vecka får vi hoppas att värmen kommer, annars får vi skälla ut SMHI för falska förhoppningar.
Det har hänt väldigt mycket den här veckan men allt kommer jag inte att orka skriva, bara det jag tycker är roligast att berätta.
Under de här dagarna har jag, pappa och Vickan hjälpts åt att snickra en kaninbur till de små ninerna som vi ska hämta hem om ett par dagar (Vickan kan snart inte vänta längre!). Den är inte helt klar än, det är några smådetaljer kvar men fin och stor är den!
Jag har även övningskört i princip varje dag och det går jättebra! Jag har kört både till och från stallet, inne i sura centrum, 66:an till Västerås och parkerat och backat och mycket mer! Jag är grym för att bara ha kört i två veckor, jag har redan kört över 20 mil !! Hah.


Jag och Garpur kör på som vi brukar, om än lite snabbare! Han är nyskodd och avmaskad och redo för sommaren!
Äntligen är Larsbovägen skrapad och tack vare att det har regnat så pass mycket har underlaget varit kanon i ett par dagar! I förrgår ville Garpur trava in på en ny grusväg, så jag gav honom helt långa tyglar och tänkte att vi kunde utforska vart vägen ledde. När vi hade kommit en liten bit ser jag något stort och mörkt i ena ögonvrån, så jag håller in Garpur för att se efter vad det var och när vi stannar ser jag att det står en älg 50 meter längre bort på hygget! Shit vad häftigt det var att se en älg i verkligheten och stor var den också! Garpur tittade lite snabbt på älgen för att sedan böja ner halsen och nafsa efter ett par grässtrån... Vilken cool kille! Eftersom jag inte visste vad som kunde hända så vände jag och Garpur hemåt och lämnade älgen ifred. När vi kom ut på Larsbovägen igen hör jag hur det prasslar i skogen och när jag och Garpur tittar in bland träden ser vi hur älgen står och tittar ner på oss från en höjd. Woow vilken upplevelse säger jag bara! Nära kom vi också, men tyvärr hade jag min dumbom inte kameran med mig... Hädanefter ska den med vart jag går!


Igår fyllde mamma år och vi firade henne på morgonen, hon fick bl.a. en vacker karaff med tillhörande glas. Sedan skyndade jag och pappa oss ut till stallet och donade innan vi skulle upp till Västerfärnebo på 60-årskalas. Jag fick köra bilen hela vägen både dit och hem och det gick jättebra!
Det var mycket folk och vi träffade våran lilla syssling Emanuel. Maten var god (älgkött, som jag åt med lite skuldkänslor p.g.a. mötet i skogen) och sedan fick vi många olika kakor och jordgubbar till efterrätt.
En riktig överraskning fick vi alla när det kom fram att Benny och Marita hade gift sig på förmiddagen, hemma hos mormor på hennes altan! Vad roligt ! =)
På kvällen gick vi upp till grannarna och firade midsommar! Vi grillade och av Matti fick vi smaka vildsvin. Det var riktigt gott! Sedan hade vi jättekul hela kvällen och gick inte hem förrän kvart i ett. 


Idag har vi tagit det lugnt.

Mormor kom över och firade mamma och vi bjöd henne på fika och tårta.

Sedan åkte jag och mamma ut till stallet. Jag tog en sväng på Piggelin, som lyssnar jättebra på hjälperna! Mycket tölt och galopp blev det. Jag tog hem sadeln och tränset och smorde in det ordentligt innan vi åt Tacos. Munderingen blev som nytt!

Piggelin är glad att det är sommar:


Vickan har fyllt 13!

Igår blev min lillasyster tonåring, så nu får jag verkligen leva upp till min roll som storasyster och försöka tygla henne, annars blir det kaos... Nej, jag skojja bara =P Hon har ingen chans mot mej ändå!
Vi firade henne på morgonen och hon blev jätteglad åt sina presenter, speciellt den hon fick sist: en valfri kanin!
Klockan 15.00 kom släkten och firade henne, vi hade bakat massor av olika fikabröd. Benny hade med sig nybakade bullar! Mmmm, och tårtan blev kanon den med!
Tyvärr fick vi sitta inomhus, regnet verkligen öste ner! Tråkigt att vi inte kunde sitta ute, men det är ju ett par födelsedagar till så det hinner vi nog förhoppningsvis!
Grattis bästa syster! <3


Direkt efter frukosten idag åkte vi en sväng till Ramnäs, Vickan fick ju en väldigt speciell present igår så idag skulle hon få välja sin kanin! Vi fick se hela kullen med femveckors-kaninerna och gud så söta de var! Jag har egentligen aldrig tyckt att kaniner har varit speciella, men de här småttingarna var så himla gulliga! Vi fick klappa och kela med dem så mycket vi ville och självklart var det svårt för Vickan att välja ut en bland de fyra... Efter en stund slutade det i allafall med att familjen Hansson, om cirka en och en halv vecka, blir två husdjur rikare! Jajamen, Vickan fick två små kaniner!
När vi kom hem blev det genast ut och åka igen, mamma och mormor skulle in till Erikslund så jag och Vickan hängde på. Vickan köpte en hel del nya grejer till kaninungarna.
Sedan skyndade vi oss hem igen för att Vickan skulle ha ett till kalas för sina kompisar, då åkte jag och pappa ut till stallet, jag fick köra! Först åkte vi och tankade och sedan körde jag genom sura hela vägen ut till stallet.
Jag och Garpur red Larsbovägen idag, det var länge sedan. Den har blivit så hård sedan snön smält, men nu har det ju regnat i några dagar så den kändes lite mjukare! Garpur tyckte det var roligt att ta den vägen igen, han vet precis vilka gångarter som ska vara på olika delar av den... Det regnade men vi blev inte blöta.
När vi hade fixat klart allt i stallet körde jag väg 66 hem och jag körde i 90 km/h första gången! Det går jättebra för mig att köra och det är roligt! Idag fick jag inte ett enda motorstopp...!

Jag och en av Vickans kaniner, hon gillade mig och jag gillade henne! Vilken liten plutta.

ÄNTLIGEN SOMMARLOV!

Idag var det skolavslutning på Västerås Ridgymnasium. Klockan elva samlades skolans två klasser och alla lärare i scoutvillan, rektorn hade ett litet tal och vi sjöng några sommarvisor, sedan delade klassföreståndarna ut betygen och jag kan väl inte vara mer än nöjd med mina! Det är roligt att man verkligen får betalt för det arbete man lägger ner i skolan...! Sist bjöds det på lite fika och sedan var det slut för det här läsåret. Nu har jag gått mitt första år på gymnasiet och det har varit toppen!
Väl hemma igen tog jag och pappa det lite slappt på soffan innan vi två och Vickan åkte ut till stallet. Jag fick köra hela Elingbovägen fram till stallet och det gick bra!
Jag red en lång vända med Garpur idag, Liarsbovägen bort mot sjön Fiskkraken (men inte ända dit). Det blev konditionsträning med väldigt mycket galopp. Han hittar formen jättebra i tölten och i traven ångar han på. Jag tror det blev en 5-6 galopper sammanlagt, Garpur älskar att galoppera! Jag älskar också att galoppera!
När vi kom tillbaka rullade sig Garpur länge i hagen, det hade ju regnat hela förmiddagen så det var jättelerigt, han blev jättefin efteråt med knytnävsstora lerklumpar i manen! =) Islänningar är bara för härliga.
Sedan fick jag köra bilen hemåt, samma väg som vi brukar ta (Larsbovägen-Lisjövägen). Jag fick mycket möten idag med det klarade jag utan problem. När vi kom förbi Västsura sade pappa att jag skulle köra hela vägen hem, då fick jag köra upp på stora 252:an och sedan igenom Sura! Det var jätteroligt att få köra så mycket och bra gick det också! Vi skulle åka och handla, jag fick köra till Willys, så nu har jag även parkerat och mycket mer därtill! Hurra vad jag är bra!
Eftermiddagen/kvällen var det bakning som gällde, det är ju en liten filur här hemma som fyller år imorgon!


ÖrebroTravet.
Igår var jag och klassen iväg på ett studiebesök, som dessutom var en rolig avslutning på läsåret 08/09. Med buss åkte vi till Örebros stora travbana, där vi bland annat skulle lyssna på en travtränare och köra själva.
Travponnyerna kom i en stor lastbil strax efter oss, jag tror att de blev glada över att komma tillbaka hem igen!
När vi kom fram stod vi och tittade en stund på några som tränade sina hästar på banan, det var häftigt att se när de travade förbi i hög hastighet! Det var en av travhästarna som inte sprang som de andra, den travade inte, nej, den sprang i passgång! Det var så roligt och annorlunda att se en storhäst vobbla omkring i en fjärde gångart, haha...!
Vi fick därefter gå in i en av stallarna och lyssna på en travtränare (som jag inte kommer ihåg namnet på), som berättade hur han tränade sina hästar och lite annat värt att veta. Sedan hade vi en kort lunch och efter det fick vi lyssna på en hovslagare som berättade hur man skor och balanserar (trav)hästar och han visade upp många olika sorters skor, både i järn och aluminium och plast. Det tyckte jag var väldigt intressant.
Klockan tre fick vi instruktioner av våran lärare Åsas syster, som jobbar på Kvinnerstaskolan, om hur vi skulle köra på travbanan, sedan var det dags för selning och så till sist körning! Jag fick köra en svart shettis som hette Lydig.
Det kändes häftigt att köra på en riktig travbana och hästarna blev helt annorlunda än var de var på Hamre. Ååh vad roligt det var att tävla, när hästarna sedan gick ut i bredd på upploppet gav de järnet! Det här kan egentligen inte beskivas med ord, det är något man själv måste göra för att förstå! Weeeiii =) Jag fick min första rosett i ponnytrav!
Sedan var den roliga dagen slut och bussen for hemåt igen. Det här blir ett minne för livet! 

Övningskört!

Imorse blev tåget nästan 40 minuter försenat på grund av spårsignalfel strax efter Hallstahammar! Det stannade mitt ute i skogen och rörde sig inte på låång tid. Vi hann med 8.30 bussen från Centralen och kom en kvart därefter till skolan. Jag missade ingenting eftersom det var lite dribbel med grupperna... På förmiddagen hade vi Engelska och tittade på DaVincikoden, den var jättebra (jag har inte sett den tidigare).
Efter lunch var det dags för körning igen och jag fick köra Info. Nu har jag kört alla ponnyerna. Vi tränade på voltstart inne på ridbanan och när vi riktar upp hästarna från volterna taggar de till och ger järnet över ridbanan! Det är så roligt att köra när de ökar tempot. Efteråt hade vi lite uppgifter i stallet att göra, eftersom gymnasiehästarna har åkt iväg på sommarbete. Det var ett par boxar som skulle mockas ur och det skulle sopas och donas och de hästar som var kvar skulle in. Vi slutade klockan 15.00!
Pappa och jag åkte ut till stallet. Jag fick köra bilen en bit på Elingbovägen till stallet!
Laila och Jennie var i stallet, veterinären hade varit där igen och den här gången var det tänder som skulle raspas och Tira skulle ha en vaccinationsspruta. Jag borstade Garpur, som fortfarande fäller! Sedan smorde vi in alla pållar och därefter släppte vi ihop dem alla! Skjálgur och Garpur sprang efter lilla Tira och Skjálgur kängade till henne ordentligt ett par gånger, Garpur däremot blev en riktig snygging som spände upp sig och längde stegen till det yttersta! Gud vilken fin häst jag har! När Skjálgur var på ynglingen för mycket gick Garpur emellan och sade ifrån och skyddade henne! Fleygur började äta på direkten och brydde sig inte om de andra. Synd att jag inte hade kameran med mig, men det blev inte alls särskilt mycket action så det gjorde inte så mycket, även om jag säkert hade fått några riktigt bra bilder...
När det hade lugnat sig i hagen var det dags för mig att köra hemåt! Vi svängde åt Larsbo så att jag fick köra hela grusvägen bort till Lisjövägen, det är en väldigt bra väg med många kurvor! När vi kom fram till korsningen fick jag fortsätta att köra och gjorde min första riktiga sväng och fick mina första möten, bl.a. ett par bilar med hästsläp. Jag körde förbi Baståsen och hela vägen bort till Västsura, innan jag och pappa bytte plats igen. Jag tyckte att det gick jättebra och det är roligt att köra själv, roligare än att sitta brevid! Vi tränade även lite start och stopp längs vägen och det gick kanon!

3 DAGAR KVAR !! 

Första helgen i Juni.

Igår var det Nationaldagen och jag sov alldeles för länge... Kvart i elva var klockan när jag gick upp, fast det var förstås skönt ändå att vila ut efter den relativt hektiska veckan. Efter frukosten åkte vi in till Erikslund en snabbvända för att köpa mat till Elviz (fast den riktiga orsaken var att Vickan skulle ha ett par nya skor tror jag!). Självklart gick vi in i ett par andra affärer också medans vi ändå var där...
När vi åkte från Erra var temperaturen 17°, sedan åkte vi in i en rejäl hagelskur och temeraturen sjönk till 7° !
Vi åkte ut till stallet direkt när vi kom hem, jag och Vickan red en bit på Liarsbovägen på Garpur och Skjálgur. Vi snirklade oss runt på ett par stigar i skogen, sedan kom vi fram till en smal bäck. Jag hoppade av och ledde Garpur över bäcken och han tog ett jätteskutt efter några sekunders betänketid!
Efter stallet var vi bjudna hem till mormor på stek, som vanligt var det jättegott!
Igår började även min övningskörning! Först fick jag köra våran blåa lilla rallybil en bit på vägen till stallet, och sedan ännu längre på vägen hem! Det gick väldigt bra tyckte jag, när jag hade hittat dragläget mellan koppling och gas. Jag fick även mina första två motorstopp! =-P
Senare på dagen körde jag även Bennys stora Dodge Durango runt kvarteret hemma hos mormor tillsammans med pappa och Vickan. Från början var det tänkt att jag bara skulle backa ut den från uppfarten, men det blev visst lite längre och kul var väl det!

Den här dagen spenderade vi också i Västerås, den här gången inne i stan. Det var lugnt och skönt, knappt någon trafik alls och väldigt lite folk. Jag köpte en hel del nya kläder, vilket är ovanligt med tanke på att jag hatar att shoppa. Det är dags att förnya utbudet i min garderob så det passade sig bra att göra det idag. Det blev mest linnen och ett par snygga jeansshorts som mormor hittade åt mig! När vi delade på oss passade jag och pappa på att ta en fika på Chantals inne på Punkt, sedan gick vi omkring ett bra tag på stan för att uträtta några ärenden, fast tyvärr var i princip allt stängt. När vi sedan gick tillbaka till galleriorna var Vickan, mamma och mormor fortfarande kvar i butik nr 1...! Under tiden vi gick och letade efter dem tror jag att jag och pappa gick förbi samma affärer fyra gånger! Innan vi åkte hem blev det varsin kebabtallrik på Saffets, det var gott och kul med omväxling från McD...!
Det blev jag, mamma och Vickan som åkte ut till stallet. Laila kom ut och jag gav henne en present som jag hade gjort. Hon blev jätteglad och skulle så fort som möjligt sätta upp den i stallet! =)
Jag och Garpur tog Lilla Rundan, där hade gräset vuxit sig så högt att det nådde upp till mina knän och Garpurs hals! Han behövde inte anstränga sig så mycket för att tjuv-småäta...! Jag såg ett par rådjur som skuttade iväg genom gräset men det gjorde inte Garpur, som säkert bara hade MAT i tankarna. När vi kom tillbaka till stallet tränade vi på banan en stund innan pojkarna fick gå över till beteshagen. Garpur går bättre i form för varje gång vi tränar på banan, annat är det ute i skogen då det är han som vill betsämma...! Gullepojken!

4 DAGAR KVAR !! 

Fredag!

Idag var det alltså min tur att köra travponny. Som vanligt var det lite strul på morgonen med grupperna, men det löste sig ganska snabbt och vi fick våra ponnyer tilldelade. Idag fick jag köra Häggen, ett russ som hade lika stora hovar som Garpur! (Antingen hade ponnyn stora hovar eller så är det Garpur som har små hovar...?) Han är en pigg ponny som lyssnar jättebra på hjäperna och som är duktig för övrigt.  
Mamma var ledig från jobbet och följde med mig in till skolan för att titta när vi körde. Det var roligt att visa vad vi kan och har lärt oss.
Idag körde vi ute på ridbanan, en i taget och visade läraren Åsa att vi kan hantera hästen och vagnen i olika tempon och moment, efteråt fick vi svara på frågor och sedan hade vi hux flux tagit Travborgarmärket! Det fick vi ingen förvarning om men det var roligt ändå att det kom oväntat, då hann man inte bli nervös!
Efter körlektionen slutade vi för dagen.
Strax efter klockan 14.00 åkte mamma och jag ut till stallet. Jag red på Piggelin och fortsatte träningen på banan. Det gick jättebra idag när vi tölttränade på volten och åttvolten. Han hittar formen väldigt bra men orkar inte hålla den så länge, han är såå duktig som alltid gör sitt bästa! Naturligtvis galopperade vi i full fart i sommarhagen, vilket både Garpur och jag älskar!

Pappa har kommit hem från Stockholm och vi avslutade Fredagskvällen med hemlagad pizza, mmmm! (Chips och Dip finns också på bordet = helgsnacks!).


Bilder på mej och Häggen som mamma tog:


 
Selning i stallet.                                        Träning på banan.
 
Full fart mellan konorna!


Min lediga dag.

Idag var det bara halva klassen som hade körning, den andra halvan (som jag tillhör) ska köra imorgon. Det var jätteskönt med sovmorgon! När jag hade ätit frukost fick jag skjuts ut till stallet av morbor Benny (tack såå mycket!). Jag mockade alla boxarna innan jag ropade in Garpur. Han var blöt men som vanligt glad! Vi tränade utanför stallet på att skritta sakta med myrsteg och det mycket bättre än jag trodde att det skulle göra. Det är nog det tråkigaste Garpur vet, för han morrar åt mig nästan hela tiden! Hihi.
Det regnade under hela passet men det märkte jag knappt, jag var så koncentrerad på ridningen. Det har förresten regnat och varit kallt hela dagen, så jag hade tagit på mig ett par långkalsonger när jag var i stallet! De satt verkligen inte i vägen.
Det är jättemysigt att pyssla i stallet när det är dåligt väder, jag önskar verkligen att vi hade ett eget stall. Då skulle jag vara där och greja jämt!
När jag kom hem gjorde jag mat åt mej och Vickan, det blev min nya specialitet CitronpepparKassler med gräddsås och spaghetti, mums! Samtidigt som vi åt kikade vi på en hästfilm.

Hvinur frá Holtsmúla har så j*vla grym tölt! Jag får gåshud varje gång jag tittar på videon!Ponnytravare och hoppning.

Den här veckan (och nästa med!) har vi de söta travponnyerna från Örebro i gymnasiestallet. Klassen är uppdelad i fyra grupper och varje grupp har olika lektioner under dagarna. I måndags hade jag körning och ridning på eftermiddagen, jag fick köra en ny ponny som hette Russin. Hon är ett jättesött femårigt russto. Vi fick köra runt på ridbanan mellan koner och bommar. Det är jätteroligt och jag kommer precis ihåg hur man gör. (Det enda jag hade glömt var hur några remmar på selet skulle sitta, men nu kan jag det som ingenting!). Efter körningen hade min grupp ridning och jag fick rida på Günter, den första jag red lektion på på skolan! Honom gillar jag jättemycket, han är en haflinger som ungefär är lika stor som Garpur, så han är i precis lagom storlek åt mig och dessutom är han snäll att göra iordning i spiltan så det är ett stort +. Han är bästa hästen på skolan.
Vi red ute i solen på ridbanan och hade lite sitsträning.

Igår hade jag ridning som första lektion och jag fick rida Günter igen. Vi hade dressyrridning för Karin och fick rida lite som vi ville och träna på det våra hästar hade svårt för. I mitt fall var det lite som Garpurs problem, att ta det lugnt. Günter är riktigt pigg så vi gjorde många övergångar och volter. I galoppen gick det väldigt fort... Men kul var det!
Sedan hade jag körning, den här gången fick jag köra den jättegulliga och pigga rödkonstantskimmelshettisen Elof. Honom gillar jag också, han är så rolig att köra! Vi var i ridhuset och körde en bana på tid, vi hade varsitt stoppur som vi själva skulle hålla i tillsammans med tömmarna. Man skulle klocka sitt varv och sedan köra ett till varv på banan och försöka hålla samma tid i båda varven, tro det eller ej, men jag hade exakt samma tid båda gångerna! (1,08 min).
Efter skolan åkte jag och mamma ut till stallet. Det hade spöregnat hela förmiddagen så gissa om Garpur var ren och fin eller? Han älskar sådant väder, när det regnar rullar han sig alltid i leran! Min lille gulleplutt! Jag borstade bara av det värsta, leran skyddar mot flygfän. Innan vi åkte hem släppte vi ut pojkarna i beteshagen.

Idag kan man väl säga att skoldagen har varit otroligt bra. På förmiddagen hjälpte jag till ute på ridbanan med att höja/sänka hinder åt en annan av klassgrupperna som hoppade, sedan hade jag ett prov i ekologi som gick jättebra innan lunchen. Efter lunch hade de slagit ihop min grupp med en annan (på grund av för få elever). Vi hade hoppning och gissa vem jag fick rida? Günter!
Vi värmde upp självständigt och Günter kändes lugn, till och med i galoppen! Sedan skulle vi hoppa en bana som bestod av nio hinder. Det gick jättebra för mej, med tanke på att jag är hopprädd som f*n. Günter och jag tog oss över alla hinder, han är en väldigt hinderklok häst så det är bara att hålla tag i manen och åka med medan han hoppar av sig själv om det skulle hända något. När alla hade hoppat banan fick de som ville göra det igen, den här gången med högre höjd på hindren. Det kändes så himla bra idag så jag och Günter tog ett varv till på de högre hindrena och det gick så bra som det kunde! Jag är så nöjd med mig själv och med dagen för att jag klarade av detta utan minsta tvekan och problem alls! =D Måste bara tillägga att Sussie är en väldigt bra lärare som låter oss ta den tid vi behöver på oss (i mitt fall att övervinna hopprädslan)! Nu känns det jättebra!     

RSS 2.0