Snöstorm och vildhäst.

Igår var jag och mamma hemma på förmiddagen, vi är fortfarande sjuka båda två...
När vi åkte ut till stallet följde Julia med.
Veterinären var ut till Fleygur och tittade på hans stora knöl på halsen och satte i ett dräneringsrör, hoppas han blir bra snart! Under tiden veterinären donade red vi.
Vickan och Julia red barbacka samtidigt på Skjálgur, det gick jättebra. Jag red först på Garpur och visade vägen. Vi red i alla gångarter, skritt, tölt och galopp, fast istället för att trava töltade Vickan och Julia för att inte skumpa av...! Det var jätteroligt, på hemvägen hade vi tölttävling och Garpur hängde på jättebra, fast Skjálgur vann förstås! När vi började våran tur och red från stallet kom det några få snöflingor från himlen och ju längre vi red desto mer snöade det, när vi kom tillbaka vräkte det ner! Hästarna fick gå ut i snöovädret och äta en sen lunch.
Under hela eftermiddagen och kvällen öste det ner snö och det kom säkert mellan 5-10 cm!
Idag snöade det inte alls. Jag och pappa åkte ut till stallet på förmiddagen, jag red på Garpur och pappa red med på Skjálgur! Vi tog lilla rundan och fortsatte sedan mot Larsbo. På hemvägen hettade Garpur till, pappa och Skjálgur red en bit före oss och Garpur gjorde allt för att hinna ikapp. När jag höll igen honom kände jag hur han samlade energi, för att sedan explodera och rusa iväg i galopp till de andra så fort jag gav efter det minsta! När jag sedan höll in honom igen gjorde han en liten antydan till att resa sig (några cm bara =P) när vi skulle gå fram igen. I sista backen skulle jag trava med Garpur, men han tänkte bara galopp, för han studsade och for som en liten tätting, han ville bara fram och protesterade skarpt när jag höll igen honom. Till slut gick han ner i trav och vi travade i resten av backen. Hihi, det är såå himla roligt med en pigg häst =-]
Efter stallet åkte vi in till Västerås en sväng. Men jag fick inte uträtta det jag skulle, för både Lantmännen och Hundman hade stängt... Jag hittade inget på Ikea heller, men det gjorde både Vickan, pappa och mormor.

Nu har vi släckt alla lampor i huset, det är bara Elviz som får ha sin värmelampa och uv-lampa på. Earth Hour är en väldigt bra miljökampanj som borde göras oftare! (Jag använder bärbara datorn nu när jag skriver, den behöver ingen sladd så den förbrukar ingen el ;-] ) ! 


Lastträning.

Igår var det första gången den här veckan som jag var utanför huset, jag och mamma åkte ut till hästarna en kort sväng.
Jag tog in och borstade Garpur och gullade lite med honom.
Idag sov jag lite längre än jag har gjort de senaste dagarna, det var behövligt.
Mamma var hemma idag, hon har också blivit sjuk, det kan vara jag som har smittat henne och isåfall ber jag om ursäkt för det...!
När pappa kom från jobbet följde jag med honom till Fagersta och besiktade bilen. Det var så härligt väder ute med solsken. På hemvägen åkte vi förbi stallet och lunchfodrade hästarna.
På eftermiddagen åkte jag och pappa ut till stallet igen, vi lånade en transport av Jennie för att kunna träna lastning med Garpur. Sist vi skulle lasta honom var när vi flyttade från förra stället, då trilskades vi i över en timme innan vi fick in honom. Idag gick det betydligt bättre, mycket bättre än jag hade vågat hoppas! Jag har sökt litegrann på internet om lastträning och läst in några knep som jag använde mig av idag. Ibörjan var Garpur lite motstridig och ville inte gå nära rampen, men efter några försök gick han in till hälften och snappade åt sig några höstrån som låg på golvet, innan han backade ut igen. Så gjorde han ett par gånger till när vi gick där, fram och tillbaka, frammåt och bakåt och sedan, rätt som det var, gick han upp på rampen och rakt in i transporten helt och hållet! I höseglet hade vi lagt hans mathink fylld med havre som han glatt började mumsa i sig. Jag backade ut honom igen och han tittade på mig precis som om han tänkte att "får jag inte stå kvar här längre?", därefter gick vi in igen, backade ut, gick in, backade ut, helt utan problem! Det var som om hans tidigare transportvägran aldrig hade inträffat, han gick nu in och ut hur snällt som helst! Pappa provade också att gå in med honom och självklart gick han in igen! ÅÅÅH vad glad och lättad jag är att det gick så himla bra idag! Garpur är bara för duktig, han kan allt om han bara vill! Efteråt fick han nöjd gå ut i hagen och berätta för kompisarna om hur duktig han var!
Tack snälla Jennie för att vi fick låna din transport!
Nu kan jag sova riktigt gott inatt!

=D =D =D =D =D =D=D =D =D =D =D =D=D =D =D =D =D =D=D =D =D =D =D =D=D =D =D =D =D =D

När vi hade hämtat släpet från Jennie skuttade de här tre över vägen! (lägg även märke till den fjärde i bakgrunden!) :


Fy på mig att glömma en sådan viktig dag!

Jag satt och läste igenom min gamla blogg när det slog mej att jag nu har haft häst i exakt ett år!
Det var den 24 Mars 2008 som vi tog hem våran första häst på foder, den vackra musblacken Tígur frå Skarholt.
Jag kommer ihåg hur glad jag var att efter fyra år med islandshästar äntligen skulle få ta hand om en egen!

Tígur var en mycket speciell häst, han var känslig och spänd, och på grund av det var han också väldigt stel. Han hade i princip blivit riden rakt fram i skogen på samma vägar sedan han blivit inriden som unghäst.
När jag provred honom de första gångerna kände jag direkt att tölten var grisepass, han hade svårt att gå på volt och när jag använde hjälperna något kraftigare exploderade han och rusade iväg en bit.
När han hade kommit till oss, arbetade jag honom från marken med NH. Det gjorde att han började lita på mej och jag red honom även. Stelheten miskade och ur grisepassen kom den pampiga traven fram (för fin trav, det hade han verkligen!). Ibörjan kunde han knappt trava, inte ens i hagen. Men efter allt mitt arbete mjuknade Tigge och han fick allt lättare för gångarten, tölten blev dock inte så mycket bättre, han har byggt fel muskler från början som gjorde att grisepassen bestod. 
Vi hade Tígur i de tre månaderna som vi hade kommit överens om med ägaren. Under den här tiden blev han en helt annan häst, han fick starkare lynne och blev självsäkrare över nya övningar. Jag lärde mig otroligt mycket av honom samtidigt som jag lärde honom mycket. Det var den roligaste tiden i mitt liv innan Garpur kom in i bilden. 25 Juni 2008 åkte han tillbaka till sin ägare. Jag är fortfarande tacksam för den här tiden, som har innehållit många skratt men även tårar.
Jag saknar honom, han med tungan alltid utstickande. Han lipade alltid när han koncentrerade sig och när han förstod och litade på mig. Gullepojken. Min första häst.  

Ja detta var för exakt ett år sedan.


**Tígur frå Skarholt **

Sjuk.

Då är jag inne på fjärde dagen av en riktig förkylning, det är inte roligt när näsan rinner som en kran och hostattacker kommer stup i ett... Jag vill inte vara förkyld, idag missar jag traktorkörningen i skolan... *snyft*
Igår och i förrgår har jag legat i soffan hela dagen och tittat på tv, då är det Animal Planet som gäller, den bästa kanalen som finns. Ett av programmen, Animal Cops, är verkligen ofattbart, tänk hur folk kan missköta sina djur! Jag förstår inte att människor får ha djur om de inte bryr sig om och tar hand om dem ordentligt. Vissa får ingen mat, andra får leva sina liv instängda i burar. Igår var det en hund som var svårt skadad och inte kunde använda sina bakben, utan släpade dem efter sig, och benen var fulla av brännskador efter allt släpande...! Jag blir så arg när folk missköter sina djur, men tyvärr förekommer det överallt i olika grader, och en del kan man inte göra så mycket åt, tyvärr... Det borde finnas djurpoliser i Sverige också tycker jag! (Måste bara tillägga att de flesta av djuren i programmet får ett lyckligt slut efter omhändertagandet av poliserna).
Igår passade jag även på att designa om min logg lite, en ny header och lite andra färger fick det bli. Jag fixade även en bakgrundsbild under texten, som självklart föreställer min pålle! Jag blev ganska nöjd, men jag kommer säkert att ändra lite smådetaljer då och då, som jag alltid gör...!
Jag var även hundvakt åt Ceasar igår, han är en väldigt speciell hund med helt egna tankar och idéer! Han är så rolig och snäll och gullig han...! Han kommer hit en timme idag med. Jag kanske ska gå en sväng med honom (det gjorde Vickan åt mej igår) så jag får komma ut lite.

Sunnudagur.

Då var snart helgen slut, igen. Det går alldeles för fort när man har kul!
Idag vaknade vi till ett svagt solsken, som skiftades med gråa moln. Efter frukosten följde jag med Vickan upp till grannarnas kanin, hon har haft ansvaret för att ta hand om honom under veckan då våra grannar har varit på semester i Teneriffa.
Vi åkte ut tidigt till stallet idag, vi mockade innan vi gjorde iordning hästarna. Garpur, nyfiken i en strut,  kom in på en gång, Skjálgur däremot stod kvar i hagen en stund.
Vi red Larsbovägen i alla gångarter, jag red mest i trav och tränade serpentiner över vägen. I tölten vill han bara rusa på så fort han kan (takten är ren!), därför tränade vi på långsam tölt och även lite bågar där med. På hemvägen mötte vi en traktor med en stor skopa, oj vad läskig tyckte Garpur, som hoppade över diket när vi skulle ta oss förbi den! En stund efter det sprätte en hare upp ur diket, då hoppade både jag och Garpur till (igen)!
Skjálgur ställde sig i en stor vattenpöl och började plaska med frambenet, Garpur skvätte bara med mulen, men han funderade nog på att lägga sig och rulla på grusvägen, det syntes på honom!
När vi kom tillbaka till stallet började det att snöa, och det fortsatte hela eftermiddagen och nu med, och snöflingorna blev bara större och större! Jag som trodde det var vår.

Nu väntar Wipeout, Sunnudagurs roligaste TVprogram.

Nu är våren här!

Förbered er på ett lååångt inlägg, det har hänt en del sedan jag bloggade senast och det var för en hel vecka sedan!

Den här veckan har det varit ett hejdundrande vårväder, solen har skinit varje dag, det har varit många plusgrader så all is på vägarna har smält bort. En sak som jag tycker är otrolig är att alla flyttfåglar som har övervintrat i sydeuropa, vet när det blir vår i sverige, och sedan orkar flyga nästan non-stop tvärs över kontinenten!
Mitt sökande efter tussilagon har börjat men än så länge har jag inte hittat några... De dyker nog snart upp, de små söta, gula hästhovarna!

I skolan har vi haft två prov, ett i matte och ett i samhäll. Jag vet inte resultatet på matteprovet, men på samhällsprovet fick jag MVG! I tisdags hade vi även en redovisning på naturkunskapen om solsystemet. Det gick jättebra och våran powerpoint-presentation var jättesnygg!
I onsdags hade vi inga vanliga lektioner eftersom läraren vi skulle ha haft var sjuk, istället var vi ute hela dagen. Det började med ridning på morgonen, jag hade den jättestora hästen Kalla igen. Vi gjorde lite olika lösgjörande övningar och vi fick galoppera, det är ovanligt på dressyrlektionerna! Måste bara nämna att jag tycker att alla storhästar har en sådan ojämn gång, det känns vingligt och klumpigt och konstigt...
Nästa lektion var traktorkörning. Det är så himla roligt! Jag körde först och valde då den stora röda, dagens övning var att förflytta en stor höbal, (en sådan där stor vit bal som man kan se ute på åkrarna). Det var jättelätt och idag fick vi även köra på högre växel. Sedan körde jag även den lilla gröna, den hade ingen klo att bära med, istället fick man använda gaffeln att skyffla upp balen med. Det gick jättebra för mej, jag börjar få in snitzen på att köra traktor!
På lunchrasten satt nästan hela klassen ute i solen och pratade och alla hade köpt varsin marabou-luftbubbelchoklad!
Resten av eftermiddagen hade vi stalltjänst i ridskolestallen. Vi skulle borsta alla hästarna, trimma deras (fjuttiga) hovskägg, eftermiddagsfodra och eftermiddagsmocka... Det var en häst jag skulle borsta som stod i en spita, det gick bra de första borsttagen men sedan fick hästjäkeln något ryck och började toksparka och bitas, den försökte trycka upp mig mot väggen men jag hann backa undan, den trängde in mej i ett hörn och varje gång jag skulle ta mig förbi ut ur spiltan började den sparkas igen, jag hade en sådan himla tur, jag fick inte en skråma men det kunde ha slutat riktigt illa... JAG HATAR STORHÄSTAR OCH RIDSKOLEHÄSTAR,  de är så tjuriga och elaka, de bits och sparkas så fort de får syn på en, de är oberäkneliga och opålitliga. Sådant som händer i storhäst- och ridskolestall behöver man inte ens tänka på hos islandshästarna, jag fattar inte att folk väljer den knäppa sortens hästar att hålla på med när man kan få det så enkelt som med islänningar...?
Iallafall... Efteråt fick vi en ny uppgift, att städa och kratta hela stallplanen. Men, där gjorde jag ett genidrag, istället för att slita med krattan hjälpte jag våran lärare att fylla i grus i hålen i backen, med traktorn! Jag såg chansen att öva mer på att köra traktor och jag tog den! Det var bara jag som gjorde det så nu har min erfarenhet ökat lite till!
Torsdagen var en helt onödig skoldag, lektionerna som vi skulle ha haft var inställda p.g.a. att läraren fortfarande var sjuk, därför hade vi egen tid hela dagen, fram tills idrotten. Jag var iallafall duktig och gjorde klart ett stort arbete som ska vara inlämnat nästa fredag. På eftermiddagen red jag en sväng på Garpur, det blev lite kors och tvärs, hit och dit eftersom det bara var jag som red. Vi red i traktorspår (jättebra, packat underlag!) på två åkrar. På den ena åkern jagade vi två rådjur, de sprang före oss en bit innan de vek av in i skogen. Det tyckte Garpur var kul!
Igår red jag och Vickan en efterlängtad lektion för Lolo. Det var kul att visa upp Garpur, för hon har bara sett honom utan ryttare förut. Vi red på "banan" och gjorde många olika övningar, främst tränade jag Garpur på att gå lugnt och sakta, hans största problem är att vänta, han vill bara ge allt och springa fort, fort! Det gick jättebra och jag är nöjd! Vi red även fram och tillbaka på vägen och tränade övergångar, trav-tölt och det är inga problem för Piggelin! Han tog båda galopperna korrekt. Efteråt var han jättetrött, han var så duktig och gjorde sitt bästa hela tiden!
Det gick jättebra för Vickan och Skjálgur med, de gjorde lite andra övningar än oss utan problem!
Vi fikade utanför stallet innan vi åkte hem. Lolo följde med oss och vi pratade länge innan hon åkte hem och kvällsfodrade sina pållar. Hemgjorda hambugare med strips stod på kvällens meny!

Jag sov inte särskilt länge idag, trots att jag var helt slut igår kväll! Men när det är 10 plusgrader och sol utomhus vill man ju inte sova bort hela dagen heller! Vickan åkte till stan med mormor och Marita, pappa grejade i sitt nya garage och jag och mamma åkte ut till stallet. Idag var det ett riktigt härligt ridväder, soligt och lagom varmt. Laila följde med på Skjálgur idag och jag visade henne hur kul Glåpenvägen är att rida på. Garpur kändes fin från igår och det kändes att han tyckte det var skönt att komma ut i skogen efter gårdagens arbete på banan. På hemvägen tog vi en lång, härlig och snabb galopp, Garpur sträckte ut ordentligt och ökade i varje steg! Vi mötte mamma på vägen, hon hade varit ute och promenerat i vårsolen under tiden vi red.
TACK för sällskapet idag Laila, det var jättetrevligt!
Efteråt stod vi i stallet och pratade och tittade på hästarna som åt sitt e.m. hö, det var så lungt och stilla och mysigt att bara lyssna på deras rofyllda tuggande... Jag älskar att vara i stallet hos de isländska hästarna!

Ja, detta var ett riktigt långt inlägg. Jag kanske ska bli författare...? =)
Lite tråkigt utan bilder men jag ska fota Garpur imorgon!

Istölt i hallstahallen.

Inte sov vi länge idag, nej, idag var det istölt i Hallstahammars ishall! Vi åkte dit en sväng på förmiddagen och såg klasserna öppen tölt för vuxna (och halva ungdom) och elitklassen. Det är så häftigt att se hästarna flyga runt i tölt över isen. Frida på Sedill och Sónar, Tess på Efni och Kynnir och Jennie på Erla, alla hästarna är så fina! Vi pratade en stund med dem innan vi åkte hem till "våra" egna hästar. Garpur gick som en dröm idag ( ! ), han var jättemjuk och fin och töltar lika lätt som han travar! Idag jobbade han på bra med baken, för han var nästan inte alls svettig framme på halsen. Galoppbacken var super att rida i, där var det fortfarande packad, sviktande vit snö! På hemägen gick vi sista biten med hästarna, Vickan skulle få Skjálgur att gå i en vattenpöl, men det blev snarare tvärtom, för Vickan plumsade rakt ner i diket och fick skorna fyllda med vatten! Hihi, tji fick hon för att försöka blöta ner fötterna på hästen!
När vi skulle åka hem kom lilla Napoleon fram och ville gosa, men när jag tog upp honom bet han mej igen, den lille rackarn! Det gjorde han förra gången med...!
Nu är det final i Melodifestivalen, mormor är här och tittar och äter med oss. Till allas förvånad hejar jag på Måns, ja, han har faktiskt bästa låten i den här löjliga tävlingen!

Några bilder från idag:
 
                    Frida & Sónar                                           Tess & Efni   
 
                   Jennie & Erla                                            Frida & Sedill

                               Gullepojkarna Garpur och Skjálgur!                                            


Jag har kört traktor!

I onsdags hade vi mycket att göra i skolan. På morgonen hade vi dressyrridning, jag fick Donna, en svart häst som jag har ridit förut. (Man kan inte säga att hon är speciellt fin...) Det gick bra, vi tränade på framdelsvändningar på en fyrkant runt konor. Vi tog lite tidigare lunch och sedan hade vi egen tid, fast det visste vi inte om utan vi satt och pratade i cafeterian och tittade på när grupp två red.
På eftermiddagen blev vi indelade i två grupper igen, jag var med i den första, och sedan fick vi gå ut för att köra våran första traktorlektion! Vi fick prova två olika traktorer, en liten grön, äldre modell och en nyare, större röd. Oj vad roligt det var! Först gick vi igenom några av traktorns delar (oljestickan och tanklocket) och sedan fick vi köra runt i två slalombanor! Jag provade den stora röda först och det var mycket lättare än jag trodde! Sedan körde jag även den lilla gröna. Det var jättekul!
Därefter hade vi ett prov i hästens historia, hästens färger & tecken och hästraser.
Innan vi slutade för dagen var vi tvugna att hjälpa till med att fodra och eftermiddagsmocka åt ridskolehästarna, och linda ben på två av gymnasiehästarna som hade fått små broddskador, "stackrarna" då... Vi fick sluta en halvtimme tidigare idag med!
Höjdpunkten för onsdagar är Heroes, mitt absoluta favoritprogram. Det är så j*vla bra och spännade, och ganska invecklat emellanåt! =P
Igår var det som vanligt en ganska lugn dag i skolan, med pannkaka till lunch! Efter skolan åkte jag och pappa ut till stallet, Vickan var barnvakt åt Ceasar. Jag red på Garpur utanför stallet och gjorde lite övningar som vi gjorde i skolan i onsdags. Det gick bra.
Idag hade vi en extra kort skoldag, vi fick sluta klockan 11.15!
Pappa kom in och hämtade mej och vi stannade i Erikslund och handlade mat till helgen.
Vi två åkte ut till stallet idag med. Det blev ett rätt så hårt pass med Garpur idag. Vi började med uppvämning på Liarsbovägen och tog galopp i två av backarna där. Sedan red vi tillbaka och fortsatte våran träning utanför stallet. Mycket trav på volt och även lite tölt då han inte ville trava. Sedan skrittade jag av honom första biten på Larsbovägen och vi tog in på en packad stig av traktorspår innan vi vände hemåt igen. Han blev väldigt svettig, men fick gå ut med täcke på ändå och äta hö med kompisarna. Han fick ett gigantiskt äpple som belöning för att han är så duktig!
Jag och pappa svängde förbi ramnäs och hämtade upp Daisy som hade varit hos Benny, Marita och Ceasar inatt. Vi lämnade henne hos mormor och åkte sedan hem till oss.
Till kvällen åt vi friterad fläskfilé med strips och vitlökssås till, det var jättegott!

Tisdag.

Idag hade vi matte och naturkunskap nästan hela dagen, det är tråkigt men som tur är har vi det bara en gång i veckan så nu är det gjort. Vi fick sluta en hel halvtimme tidigare och då hann jag med 16.20 bussen istället för att ha varit tvungen att vänta på nästa tåg som skulle ha gått 17.15... Det var ren tur att jag åkte med bussen, för jag hade inte en tanke på det förrän jag såg alla som stod och väntade på den... Och den kom två minuter efter att jag hade gjort min upptäckt!
Daisy och Ceasar var hemma hos oss när jag kom hem och de blev glada att se mej!

Jag har fått fler bäbisbilder på Garpur, ååh så söt han var när han var liten! (Det är han såklart nu också!)

Måndag.

Imorse var det vinter igen, men det var fortfarande slaskig snö på grund av plusgraderna... Jag trodde tåget skulle vara försenat som det brukar vara när det har snöat men det kom i tid.
Vi fick reda på resultatet från provet vi hade före sportlovet i djurkunskap, det hade gått bra för mej. Jag ligger väldigt bra till i alla Maritas ämnen som vi hittills har läst =)
Klockan tio bjöd våran rektor på avgångstårta, jag valde såklart den med hallon på och den var jättegod!
Resten av dagen rullade på som vanligt, vi skulle ha haft det där jättetråååkiga stallmötet idag efter skolan, men det blev inget så vi slapp stanna kvar längre än nödvändigt... Skönt med tanke på att det var måndag idag...

Nu har jag anmält mej och Garpur till Forsens och Eddas april-tävling. Åååh vad roligt det ska bli, att tävla med min egna häst för första gången! =D

Ömsar skinn.

Jahapp, då var det söndag igen, fast nu när jag skriver detta är det nästan snarare måndag...
Idag har det snöat hela dagen, tyvärr blötsnö som försvinner så fort det nuddar marken. Allt blir så blött och slaskigt när vintern börjar övergå till vår. Synd att man inte kan hoppa över övergången och gå direkt till våren, då det är ljust och humöret stiger.
Trots att hästarna, som liksom alla annat ute, var dyblöta, red både jag och Vickan barbacka. När jag hoppade upp lade jag märke till att Garpur har börjat fått lite mer muskler över bogen, det är bra! Mamma och Laila gick med oss och hade Fleygur i grimma, han ska sättas igång så det passade bra att få komma ut på en liten promenad. Vi red i alla fyra gångarterna, Garpurs tölt är så mjuk att man sitter helt blick stilla på honom, likaså traven och galoppen. Garpur går nästan bättre utan sadel, då kan han röra sig helt fritt utan att störas av den. Det är så mysigt att rida barbacka, man kommer så nära hästen och delar alla rörelser, och så slipper man frysa!
På eftermiddagen åkte vi över en sväng till mormor. Daisy var på riktigt bushumör.
Klockan 20.00 var det ett nytt roligt program på femman; Wipeout. Oj vad kul det var och vi skrattade hela tiden!

Elviz-grabben ömsar skinn,
det ser ut att klia väldigt mycket men han verkar nästan helt oberörd där han sitter i terrariet. Hur söt får en ödla vara?

 

Ridhustävling!

På förmiddagen bar det upp till Fagersta och Hedkärra gård. Det var Forsens och Eddas ridhustävling och många av våra islandshästvänner var anmälda. Tess och Frida från Fors gård på Efni & Kynnir och Sedill & Sonar, Lolo, Cissi, Tessan och Linda från Bastmora på Audur, Stjarni, Ófeigur och Blaer, och Jennie på Erla. Alla var jätteduktiga och hästarna gick superfint! Gissa om jag också blev tävlingssugen när jag såg alla dem rida runt i ridhuset...? Åååh vad roligt att tävla!
Toti var domare så det är väl inte så svårt att gissa vilka som vann i de olika klasserna ;-P , resultaten kan ni läsa här: http://www.eddashem.com/resultathedkarra.pdf Grattis till er alla!   
Det var även några till från Bastmora som satt med oss i publiken och hejade. Kul att träffa alla!
Innan vi åkte hem stod vi och pratade med Frida en stund och klappade lite på Sonar... ... ...
Pappa stannade hemma och lagade mat medan vi andra åkte ut till stallet, jag är så tävlingsinspirerad så det fick bli boots på Garpur idag! Han gick jättefint och mjukt som han brukar, min gulleplutt! Vi red lite kors och tvärs på vägarna, mest i tölt men också i trav och galopp såklart. När vi hade ridit klart kom Laila ut och hästarna fick lite extra hö när de gick ut i hagen. Vi tog en extra sväng med bilen på hemvägen.
När vi kom hem var hundarna här, de åkte hem för en liten stund sedan. De är söta de... Pappa hade gjort kotletter i ugn med strips till, mummms!


Fredag!

Igår pallrade jag mej upp halv sju och gick sedan ner till stationen och åkte tåget till skolan. Tyvärr får man stå ute på centralen och vänta en stund på bussen men det är ljust på morgnarna så det är inte så jobbigt. MEN, det är så himla äckligt när folk kommer och ställer sig brevid och röker en rakt i ansiktet, jag mår så illa och dåligt av den hemska lukten och det känns oftast som om jag ska spy... Yuck... Rökning är bara för äckligt alltså...! Jag hatar rök...
Vi hade ett prov på första lektionen som bland annat handlade om ryttarens sits och hästens gångarter m.m. Det gick bra trots att jag knappt hade tränat för att jag varit sjuk de senaste dagarna.
Åkte hem lite tidigare och red. Jag och Garpur tränade i skritt på en volt på våran ridbana, det gick bra och han lossar riktigt fint emellanåt. Lång och låg, det kan Garpur!
Idag hade vi en rolig övning på samhällskunskapen, fast jag har svårt att koppla det till samhällskunskap...? Vi blev indelade i tre lag och sedan fick vi en lista på fjorton grejer som vi skulle leta rätt på och ta med till klassrummet, vi fick en kvart på oss så alla rusade ut när startsignalen gick. Detta skulle vi få tag på (jag har kryssat för de min grupp hittade):
- En person vars namn börjar på A
X En blå grimma                                  
X En grep                                               
-  Ett par röda ridbyxor                        
X En person som är född i Maj         
X En svart väska                                  
X En grön tröja                                     
X En bok som är skriven av en författare som börjar på H
X En hund                                             
X En plastmugg                                   
X Ett dressyrspö                                  
- En samsungmobil                           
X Ett par jeans i strl 27 tum                
X En lärare                                            

Min grupp fick alltså 11/14 poäng och vann över de andra! (Alla andra fick 10 poäng). Hihi.
När vi slutade för dagen samlades alla på skolan i cafeterian för att tacka av våran rektor, tråkigt, för jag tyckte att hon var bra. Vi får väl hoppas att den nya är det med...
Pappa hämtade mej och vi svängde förbi Odals för att köpa mineraler till pållarna. Garpur gillar dem och han brukar äta upp Skjálgurs med de få gånger han får chansen!
Idag red jag och Vickan en sväng i skogarna. Garpur gick finfint idag, han kom nog ihåg lite övningar från igår för han var mjuk och fin i kroppen. När vi travade mot en galoppbacke gav jag skänkeln för vänster galopp och han fattade galopp så jäkla snyggt, den bästa galoppfattningen han någonsin gjort! Han har en sådan härlig, mjuk galopp, jag skulle kunna galoppera i evigheter på honom!
Efter stallet åkte vi hem till en som jobbar på pappas jobb. Hon hade två hästar, en jättesöt Fjordkorsning och ett varmblod. Hon hade även kattuppfödning av fina, fluffiga raskatter, Vickan blev förstås såld på dem! Hon hade fått många pokaler och rosetter för sina katter på olika utställningar.

Skönt med helg igen! Imorgon ska vi på Ridhustävlingen i Fagersta och heja på alla vi känner! Det är många "kändisar" med, både ryttare och hästar! Jag ska ladda min kamera.


Några dagar.

I söndags gick jag självklart upp och tittade på Vasaloppet, tänk vad många de är som vill åka! 13.726 personer var med i starten!
Vi åkte ut till stallet och red en sväng innan hästarna fick lunch. Jag och Vickan tog galopp i Glåpenbacken och sedan töltade vi fram och tillbaka på vägen. Garpur går så mjukt och lätt och för varje gång vi vände på vägen blev han piggare och piggare! Åh, vilken underbar häst han är!
I måndags hade jag studiedag från skolan, jag tog det bara lungt och Garpur fick ledigt. Tänk vad glada hästarna blir när man går ut i hagen med hökassen och slänger ut maten i små högar så de får gå och plocka bäst de vill!
Igår och idag var jag hemma från skolan för att jag inte mådde så bra. När jag kände mig lite piggare efter några alvedon och panodil började jag kasta om möblerna i mitt rum, nu ser det ut som en orkan blåst igenom rummet...

Tråkigt är det med plusgrader och tö, det är bara blött och snart blir det även lerigt om det fortsätter så här... Men vilken överraskning vi fick oss här om kvällen när det vräkte ner snö, det kom flera centimeter!

RSS 2.0