Fredag!

Igår pallrade jag mej upp halv sju och gick sedan ner till stationen och åkte tåget till skolan. Tyvärr får man stå ute på centralen och vänta en stund på bussen men det är ljust på morgnarna så det är inte så jobbigt. MEN, det är så himla äckligt när folk kommer och ställer sig brevid och röker en rakt i ansiktet, jag mår så illa och dåligt av den hemska lukten och det känns oftast som om jag ska spy... Yuck... Rökning är bara för äckligt alltså...! Jag hatar rök...
Vi hade ett prov på första lektionen som bland annat handlade om ryttarens sits och hästens gångarter m.m. Det gick bra trots att jag knappt hade tränat för att jag varit sjuk de senaste dagarna.
Åkte hem lite tidigare och red. Jag och Garpur tränade i skritt på en volt på våran ridbana, det gick bra och han lossar riktigt fint emellanåt. Lång och låg, det kan Garpur!
Idag hade vi en rolig övning på samhällskunskapen, fast jag har svårt att koppla det till samhällskunskap...? Vi blev indelade i tre lag och sedan fick vi en lista på fjorton grejer som vi skulle leta rätt på och ta med till klassrummet, vi fick en kvart på oss så alla rusade ut när startsignalen gick. Detta skulle vi få tag på (jag har kryssat för de min grupp hittade):
- En person vars namn börjar på A
X En blå grimma                                  
X En grep                                               
-  Ett par röda ridbyxor                        
X En person som är född i Maj         
X En svart väska                                  
X En grön tröja                                     
X En bok som är skriven av en författare som börjar på H
X En hund                                             
X En plastmugg                                   
X Ett dressyrspö                                  
- En samsungmobil                           
X Ett par jeans i strl 27 tum                
X En lärare                                            

Min grupp fick alltså 11/14 poäng och vann över de andra! (Alla andra fick 10 poäng). Hihi.
När vi slutade för dagen samlades alla på skolan i cafeterian för att tacka av våran rektor, tråkigt, för jag tyckte att hon var bra. Vi får väl hoppas att den nya är det med...
Pappa hämtade mej och vi svängde förbi Odals för att köpa mineraler till pållarna. Garpur gillar dem och han brukar äta upp Skjálgurs med de få gånger han får chansen!
Idag red jag och Vickan en sväng i skogarna. Garpur gick finfint idag, han kom nog ihåg lite övningar från igår för han var mjuk och fin i kroppen. När vi travade mot en galoppbacke gav jag skänkeln för vänster galopp och han fattade galopp så jäkla snyggt, den bästa galoppfattningen han någonsin gjort! Han har en sådan härlig, mjuk galopp, jag skulle kunna galoppera i evigheter på honom!
Efter stallet åkte vi hem till en som jobbar på pappas jobb. Hon hade två hästar, en jättesöt Fjordkorsning och ett varmblod. Hon hade även kattuppfödning av fina, fluffiga raskatter, Vickan blev förstås såld på dem! Hon hade fått många pokaler och rosetter för sina katter på olika utställningar.

Skönt med helg igen! Imorgon ska vi på Ridhustävlingen i Fagersta och heja på alla vi känner! Det är många "kändisar" med, både ryttare och hästar! Jag ska ladda min kamera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0