Fy på mig att glömma en sådan viktig dag!

Jag satt och läste igenom min gamla blogg när det slog mej att jag nu har haft häst i exakt ett år!
Det var den 24 Mars 2008 som vi tog hem våran första häst på foder, den vackra musblacken Tígur frå Skarholt.
Jag kommer ihåg hur glad jag var att efter fyra år med islandshästar äntligen skulle få ta hand om en egen!

Tígur var en mycket speciell häst, han var känslig och spänd, och på grund av det var han också väldigt stel. Han hade i princip blivit riden rakt fram i skogen på samma vägar sedan han blivit inriden som unghäst.
När jag provred honom de första gångerna kände jag direkt att tölten var grisepass, han hade svårt att gå på volt och när jag använde hjälperna något kraftigare exploderade han och rusade iväg en bit.
När han hade kommit till oss, arbetade jag honom från marken med NH. Det gjorde att han började lita på mej och jag red honom även. Stelheten miskade och ur grisepassen kom den pampiga traven fram (för fin trav, det hade han verkligen!). Ibörjan kunde han knappt trava, inte ens i hagen. Men efter allt mitt arbete mjuknade Tigge och han fick allt lättare för gångarten, tölten blev dock inte så mycket bättre, han har byggt fel muskler från början som gjorde att grisepassen bestod. 
Vi hade Tígur i de tre månaderna som vi hade kommit överens om med ägaren. Under den här tiden blev han en helt annan häst, han fick starkare lynne och blev självsäkrare över nya övningar. Jag lärde mig otroligt mycket av honom samtidigt som jag lärde honom mycket. Det var den roligaste tiden i mitt liv innan Garpur kom in i bilden. 25 Juni 2008 åkte han tillbaka till sin ägare. Jag är fortfarande tacksam för den här tiden, som har innehållit många skratt men även tårar.
Jag saknar honom, han med tungan alltid utstickande. Han lipade alltid när han koncentrerade sig och när han förstod och litade på mig. Gullepojken. Min första häst.  

Ja detta var för exakt ett år sedan.


**Tígur frå Skarholt **

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0