Jag har kört traktor!

I onsdags hade vi mycket att göra i skolan. På morgonen hade vi dressyrridning, jag fick Donna, en svart häst som jag har ridit förut. (Man kan inte säga att hon är speciellt fin...) Det gick bra, vi tränade på framdelsvändningar på en fyrkant runt konor. Vi tog lite tidigare lunch och sedan hade vi egen tid, fast det visste vi inte om utan vi satt och pratade i cafeterian och tittade på när grupp två red.
På eftermiddagen blev vi indelade i två grupper igen, jag var med i den första, och sedan fick vi gå ut för att köra våran första traktorlektion! Vi fick prova två olika traktorer, en liten grön, äldre modell och en nyare, större röd. Oj vad roligt det var! Först gick vi igenom några av traktorns delar (oljestickan och tanklocket) och sedan fick vi köra runt i två slalombanor! Jag provade den stora röda först och det var mycket lättare än jag trodde! Sedan körde jag även den lilla gröna. Det var jättekul!
Därefter hade vi ett prov i hästens historia, hästens färger & tecken och hästraser.
Innan vi slutade för dagen var vi tvugna att hjälpa till med att fodra och eftermiddagsmocka åt ridskolehästarna, och linda ben på två av gymnasiehästarna som hade fått små broddskador, "stackrarna" då... Vi fick sluta en halvtimme tidigare idag med!
Höjdpunkten för onsdagar är Heroes, mitt absoluta favoritprogram. Det är så j*vla bra och spännade, och ganska invecklat emellanåt! =P
Igår var det som vanligt en ganska lugn dag i skolan, med pannkaka till lunch! Efter skolan åkte jag och pappa ut till stallet, Vickan var barnvakt åt Ceasar. Jag red på Garpur utanför stallet och gjorde lite övningar som vi gjorde i skolan i onsdags. Det gick bra.
Idag hade vi en extra kort skoldag, vi fick sluta klockan 11.15!
Pappa kom in och hämtade mej och vi stannade i Erikslund och handlade mat till helgen.
Vi två åkte ut till stallet idag med. Det blev ett rätt så hårt pass med Garpur idag. Vi började med uppvämning på Liarsbovägen och tog galopp i två av backarna där. Sedan red vi tillbaka och fortsatte våran träning utanför stallet. Mycket trav på volt och även lite tölt då han inte ville trava. Sedan skrittade jag av honom första biten på Larsbovägen och vi tog in på en packad stig av traktorspår innan vi vände hemåt igen. Han blev väldigt svettig, men fick gå ut med täcke på ändå och äta hö med kompisarna. Han fick ett gigantiskt äpple som belöning för att han är så duktig!
Jag och pappa svängde förbi ramnäs och hämtade upp Daisy som hade varit hos Benny, Marita och Ceasar inatt. Vi lämnade henne hos mormor och åkte sedan hem till oss.
Till kvällen åt vi friterad fläskfilé med strips och vitlökssås till, det var jättegott!

Kommentarer
Postat av: Linda

Hehe, ja visst är det roligt att köra traktor? Lättare än att köra bil tycker jag. Idag var jag ut till stallet och red Tolli. Han går jättebra men vi fick möte av en stor lastbil. Jag hoppade av för att leda honom förbi eftersom han är rädd för lastbilar bland annat. Han stack iväg en bit men stannade och väntade på mig sen. Lite synd att han ska vara så rädd. Men som sagt, annars gick han bra. Hoppas att det går bra med Garpur? Ha en bra vecka.

2009-03-17 @ 22:08:17
URL: http://sannythecat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0