Nu är våren här!

Förbered er på ett lååångt inlägg, det har hänt en del sedan jag bloggade senast och det var för en hel vecka sedan!

Den här veckan har det varit ett hejdundrande vårväder, solen har skinit varje dag, det har varit många plusgrader så all is på vägarna har smält bort. En sak som jag tycker är otrolig är att alla flyttfåglar som har övervintrat i sydeuropa, vet när det blir vår i sverige, och sedan orkar flyga nästan non-stop tvärs över kontinenten!
Mitt sökande efter tussilagon har börjat men än så länge har jag inte hittat några... De dyker nog snart upp, de små söta, gula hästhovarna!

I skolan har vi haft två prov, ett i matte och ett i samhäll. Jag vet inte resultatet på matteprovet, men på samhällsprovet fick jag MVG! I tisdags hade vi även en redovisning på naturkunskapen om solsystemet. Det gick jättebra och våran powerpoint-presentation var jättesnygg!
I onsdags hade vi inga vanliga lektioner eftersom läraren vi skulle ha haft var sjuk, istället var vi ute hela dagen. Det började med ridning på morgonen, jag hade den jättestora hästen Kalla igen. Vi gjorde lite olika lösgjörande övningar och vi fick galoppera, det är ovanligt på dressyrlektionerna! Måste bara nämna att jag tycker att alla storhästar har en sådan ojämn gång, det känns vingligt och klumpigt och konstigt...
Nästa lektion var traktorkörning. Det är så himla roligt! Jag körde först och valde då den stora röda, dagens övning var att förflytta en stor höbal, (en sådan där stor vit bal som man kan se ute på åkrarna). Det var jättelätt och idag fick vi även köra på högre växel. Sedan körde jag även den lilla gröna, den hade ingen klo att bära med, istället fick man använda gaffeln att skyffla upp balen med. Det gick jättebra för mej, jag börjar få in snitzen på att köra traktor!
På lunchrasten satt nästan hela klassen ute i solen och pratade och alla hade köpt varsin marabou-luftbubbelchoklad!
Resten av eftermiddagen hade vi stalltjänst i ridskolestallen. Vi skulle borsta alla hästarna, trimma deras (fjuttiga) hovskägg, eftermiddagsfodra och eftermiddagsmocka... Det var en häst jag skulle borsta som stod i en spita, det gick bra de första borsttagen men sedan fick hästjäkeln något ryck och började toksparka och bitas, den försökte trycka upp mig mot väggen men jag hann backa undan, den trängde in mej i ett hörn och varje gång jag skulle ta mig förbi ut ur spiltan började den sparkas igen, jag hade en sådan himla tur, jag fick inte en skråma men det kunde ha slutat riktigt illa... JAG HATAR STORHÄSTAR OCH RIDSKOLEHÄSTAR,  de är så tjuriga och elaka, de bits och sparkas så fort de får syn på en, de är oberäkneliga och opålitliga. Sådant som händer i storhäst- och ridskolestall behöver man inte ens tänka på hos islandshästarna, jag fattar inte att folk väljer den knäppa sortens hästar att hålla på med när man kan få det så enkelt som med islänningar...?
Iallafall... Efteråt fick vi en ny uppgift, att städa och kratta hela stallplanen. Men, där gjorde jag ett genidrag, istället för att slita med krattan hjälpte jag våran lärare att fylla i grus i hålen i backen, med traktorn! Jag såg chansen att öva mer på att köra traktor och jag tog den! Det var bara jag som gjorde det så nu har min erfarenhet ökat lite till!
Torsdagen var en helt onödig skoldag, lektionerna som vi skulle ha haft var inställda p.g.a. att läraren fortfarande var sjuk, därför hade vi egen tid hela dagen, fram tills idrotten. Jag var iallafall duktig och gjorde klart ett stort arbete som ska vara inlämnat nästa fredag. På eftermiddagen red jag en sväng på Garpur, det blev lite kors och tvärs, hit och dit eftersom det bara var jag som red. Vi red i traktorspår (jättebra, packat underlag!) på två åkrar. På den ena åkern jagade vi två rådjur, de sprang före oss en bit innan de vek av in i skogen. Det tyckte Garpur var kul!
Igår red jag och Vickan en efterlängtad lektion för Lolo. Det var kul att visa upp Garpur, för hon har bara sett honom utan ryttare förut. Vi red på "banan" och gjorde många olika övningar, främst tränade jag Garpur på att gå lugnt och sakta, hans största problem är att vänta, han vill bara ge allt och springa fort, fort! Det gick jättebra och jag är nöjd! Vi red även fram och tillbaka på vägen och tränade övergångar, trav-tölt och det är inga problem för Piggelin! Han tog båda galopperna korrekt. Efteråt var han jättetrött, han var så duktig och gjorde sitt bästa hela tiden!
Det gick jättebra för Vickan och Skjálgur med, de gjorde lite andra övningar än oss utan problem!
Vi fikade utanför stallet innan vi åkte hem. Lolo följde med oss och vi pratade länge innan hon åkte hem och kvällsfodrade sina pållar. Hemgjorda hambugare med strips stod på kvällens meny!

Jag sov inte särskilt länge idag, trots att jag var helt slut igår kväll! Men när det är 10 plusgrader och sol utomhus vill man ju inte sova bort hela dagen heller! Vickan åkte till stan med mormor och Marita, pappa grejade i sitt nya garage och jag och mamma åkte ut till stallet. Idag var det ett riktigt härligt ridväder, soligt och lagom varmt. Laila följde med på Skjálgur idag och jag visade henne hur kul Glåpenvägen är att rida på. Garpur kändes fin från igår och det kändes att han tyckte det var skönt att komma ut i skogen efter gårdagens arbete på banan. På hemvägen tog vi en lång, härlig och snabb galopp, Garpur sträckte ut ordentligt och ökade i varje steg! Vi mötte mamma på vägen, hon hade varit ute och promenerat i vårsolen under tiden vi red.
TACK för sällskapet idag Laila, det var jättetrevligt!
Efteråt stod vi i stallet och pratade och tittade på hästarna som åt sitt e.m. hö, det var så lungt och stilla och mysigt att bara lyssna på deras rofyllda tuggande... Jag älskar att vara i stallet hos de isländska hästarna!

Ja, detta var ett riktigt långt inlägg. Jag kanske ska bli författare...? =)
Lite tråkigt utan bilder men jag ska fota Garpur imorgon!

Kommentarer
Postat av: Annika

Hej Elle! Nu har jag läst för mormor, det var jättekul att få en veckorapport från stallet o Sura. Jag har ju sagt förrut att jag tycker du är så duktig att skriva. HA EN BRA VECKA I SKOLAN OCH I STALLET KRAM FRÅN MORMOR O ANNIKA

2009-03-22 @ 17:26:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0