Snöstorm och vildhäst.

Igår var jag och mamma hemma på förmiddagen, vi är fortfarande sjuka båda två...
När vi åkte ut till stallet följde Julia med.
Veterinären var ut till Fleygur och tittade på hans stora knöl på halsen och satte i ett dräneringsrör, hoppas han blir bra snart! Under tiden veterinären donade red vi.
Vickan och Julia red barbacka samtidigt på Skjálgur, det gick jättebra. Jag red först på Garpur och visade vägen. Vi red i alla gångarter, skritt, tölt och galopp, fast istället för att trava töltade Vickan och Julia för att inte skumpa av...! Det var jätteroligt, på hemvägen hade vi tölttävling och Garpur hängde på jättebra, fast Skjálgur vann förstås! När vi började våran tur och red från stallet kom det några få snöflingor från himlen och ju längre vi red desto mer snöade det, när vi kom tillbaka vräkte det ner! Hästarna fick gå ut i snöovädret och äta en sen lunch.
Under hela eftermiddagen och kvällen öste det ner snö och det kom säkert mellan 5-10 cm!
Idag snöade det inte alls. Jag och pappa åkte ut till stallet på förmiddagen, jag red på Garpur och pappa red med på Skjálgur! Vi tog lilla rundan och fortsatte sedan mot Larsbo. På hemvägen hettade Garpur till, pappa och Skjálgur red en bit före oss och Garpur gjorde allt för att hinna ikapp. När jag höll igen honom kände jag hur han samlade energi, för att sedan explodera och rusa iväg i galopp till de andra så fort jag gav efter det minsta! När jag sedan höll in honom igen gjorde han en liten antydan till att resa sig (några cm bara =P) när vi skulle gå fram igen. I sista backen skulle jag trava med Garpur, men han tänkte bara galopp, för han studsade och for som en liten tätting, han ville bara fram och protesterade skarpt när jag höll igen honom. Till slut gick han ner i trav och vi travade i resten av backen. Hihi, det är såå himla roligt med en pigg häst =-]
Efter stallet åkte vi in till Västerås en sväng. Men jag fick inte uträtta det jag skulle, för både Lantmännen och Hundman hade stängt... Jag hittade inget på Ikea heller, men det gjorde både Vickan, pappa och mormor.

Nu har vi släckt alla lampor i huset, det är bara Elviz som får ha sin värmelampa och uv-lampa på. Earth Hour är en väldigt bra miljökampanj som borde göras oftare! (Jag använder bärbara datorn nu när jag skriver, den behöver ingen sladd så den förbrukar ingen el ;-] ) ! 


Kommentarer
Postat av: Linda

Han har hyfsat bra kondition men den kan bli bättre. Steingrimur som jag också kommer rida lite har däremot sämre kondition. 5 dagar i veckan låter bra. Jag hade velat ha en bana att träna på ibland. Hade varit bra för att träna Tolli i att bli lite mjukare. Får försöka träna så gott jag kan ändå. Det som kan vara lite jobbigt är att han är ganska seg och skulle kunna lyssna lite bättre på skänkeln, men alla hästar är olika. Kanske kommer man se skillnad när han har gått lite. Verkar inte som om han blev riden så mycket innan.

2009-03-28 @ 22:39:24
URL: http://sannythecat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0