The Twilight Saga; New Moon

Den andra filmen ur serien The Twilight Saga har haft världspremiär idag! New Moon!
ÅÅÅÅÅHH JAG VILL SE DEN!!! I LOVE TWILIGHT <3 !!!


Usch vilken vecka...

Den här veckan har inte varit rolig.
Måndag och tisdag har varit långa skoldagar (8.30-15.55 och 8.00-16.15), det är mörkt när man åker dit och mörkt när man kommer hem... Pluss att lektionerna är flera timmar långa och ofta jobbar vi över rasterna (helt okej för mej egentligen men vissa lektioner är segare än andra och då känns de ännu längre).
I onsdags fick jag nästan hjärtstopp när jag blev meddelad att Garpur inte hade ätit sitt morgonhö och inte druckit något under natten, och boxen var en enda röra med allt spån uppe längs väggarna och krubban nerriven. Sedan hade Annelie hittat honom liggandes i hagen! Panikslagen ringde jag till pappa som, som tur var, var i västerås inte långt från mej och så skynade vi oss hem till stallet. Garpur-pojken var hängig men hade ingen feber så jag gick lite med honom. Vi stannade så att han fick äta lite gräs efter vägen och sedan fick han stå inne och vila medan pappa och jag åkte hem och bytte om till stallkläder. När vi kom tillbaka gick jag med honom igen och han verkade lite piggare. Sedan fick han faktiskt gå ut i hagen igen och då gick han bort till skogsdelen och hängde. Det är inte likt honom och när de andra hästarna gick till honom gick han undan för att få stå ifred.
Jag gick ut till honom igen när jag hade gjort klart allt i stallet men han var inte alls lika nyfiken som han brukar, utan tittade när jag kom men ville inte komma fram och buffa...
Jag och pappa åkte ut senare på kvällen för att titta till honom igen och då hade han ätit upp sitt kvällshö och verkade lite piggare.
Hela torsdagen var jag ute i stallet och höll koll på Garpur. Han hade äntligen druckit lite under natten och morgonhöet var också uppätet. Jag promenerade en sväng med honom och han var mycket gladare. Lunchhöet kastade han sig över så han mådde mycket bättre! Han var även nyfiken som han brukar och ville undersöka mina händer och fickor. Jag gick en sväng till med honom på eftermiddagen i mörkret och han var i princip som vanligt.
Idag var han sitt gamla jag igen, buffig och pigg! Nästan hela vattenhinken var tom och all mat uppäten. Jag red en liten sväng på honom i mörkret och idag såg jag faktiskt mer eftersom det inte var någon dimma. Han var yster och töltade iväg några steg innan jag ens hunnit sätta mej tillrätta i sadeln! Han kändes som han brukar så jag tror (och hoppas) att det är över nu. Vi kom fram till att han måste ha fått i sig något skit från backen när han gått och plockat efter strån bland all lera i hagen. Det var nog någon form av lindrigare kolik han hade. Usch vad hemskt det är att inte veta vart de har ont och att de inte kan tala om det! Men som tur är är han okej igen! Min lilla älskling <3

Imorgon får jag äntligen sovmorgon och det ska bli fint väder! Perfekt för en ridtur.

Tillbaka till skolan...

Schemat vi har fått från nu fram till Jullovet är SÄMST. Känner mej väldigt omotiverad till skolan just nu, har aldrig känt såhär förut men det känns som om jag inte orkar lägga ner allt för mycket tid på arbetena... Jag tror inte det beror på höstmörkret för det är mysigt med hösten. Jag har nog bara blivit allmänt skoltrött... Som många andra... Så har även plugghästen hamnat i en svacka...
Nu måste snön komma och stanna kvar så jag blir gladare.Idag red jag och Garpur ute i mörkret. Det var kolsvart och jag såg inte ett smack så Garpur fick vara mina ögon och visa vägen i den mörka dimman. Det var jätteroligt att tölta och trava fram i mörkret och vi galopperade också! Det var häftigt när man inte såg vägen framför sig! Pigg var han som vanligt! <3

Nu blir det lite TV innan jag ska gå och lägga mej, bara för att masa mig upp ur sängen och pendla in till västerås igen.... Suuuuuuck.....

Travhästpraktik.

Förra veckan var jag ute på praktik i ett travstall utanför Västerås. Jag brukar vanligtvis vara jättenervös innan jag kommer dit, men den här gången kände jag ingen nervositet alls, jag kände mig precis som vanligt och det var jätteskönt!
Jag var hos Leif Berggren och hans fru Gunilla och de var jättetrevliga och snälla!
De var egentligen lediga på måndagar, de bara fodrar och mockar åt hästarna. Därför blev det en kort första dag för mej (jag fick sluta klockan 12)!
På tisdagen fick jag köra en av hästarna! Han hette Casher. De hade en träningsslinga runt om anläggningen där vi körde, Gunilla före med en häst och så fick jag köra själv efter henne! Jag har aldrig kört en stor häst själv förut men det gick jättebra! Jag måste skriva att de här travhästarna var mycket snällare än jag trodde! De påminde faktiskt en del om islänningar till lynnet, de var snälla och lugna att hantera, när man ställde upp dem på gången stod de stilla och väntade och de varken sparkades eller försökte bitas! Jag är ju, som skrivet, ganska rädd för storhästar, men de här travhästarna var så snälla så jag var inte alls rädd, de kunde man lita på! :)
Jag har mest fått mockat, totalt mockade jag 68 boxar den här veckan(!), byta täcken och leda hästar till och från hagarna. Men så har jag ju fått köra också! På onsdagen fick jag köra Casher igen, och på torsdagen och fredagen fick jag köra en enorm, två-årig hingst som hette Careful! Han var hur snäll som helst och han blev min favorit!
Jag har en annan favorit också, en 1,5 åring som hette något med Lime (de har ju så konstiga namn? Än vad jag är van vid iallafall!) Han var inte deras utan ägdes av Morten som också höll till i stallet. När jag mockade boxen brevid Limes stod han och tittade på mej hela tiden och tryckte mulen genom boxgallret! Han släppte mig inte med blicken en enda gång och han älskade när jag gick fram och blåste i hans näsborrar! Gud, vilken gullig häst!
På fredagen (sista dagen) bjöd Gunilla mej på donken, så snällt!
Det var roligt även på denna praktik, men jag känner att bara en vecka är lite lite? Jag har ju precis kommit in i rutinerna och börjar lära mig några av hästarnas namn... Men jag kanske ska dit på travpraktiken i trean också, hoppas det!
På fredagkvällen var jag helt slut, hade ont i precis hela kroppen, fast det var en skön smärta som påminde om allt hårt jobb från veckan. Jag är nöjd!

Och i veckan hände det ju också en sak som jag har längtat så otroligt mycket efter...

Det snöade!!! Det snöade jättemycket!!! Jag blev så glad när jag fick syn på de vackra små vita flingorna som singlade ner från himlen!!! Visserligen smälte det bort på en gång, men det har iallafall äntligen SNÖAT! Vintern närmar sig... Tjohej! <3


RSS 2.0