Travhästpraktik.

Förra veckan var jag ute på praktik i ett travstall utanför Västerås. Jag brukar vanligtvis vara jättenervös innan jag kommer dit, men den här gången kände jag ingen nervositet alls, jag kände mig precis som vanligt och det var jätteskönt!
Jag var hos Leif Berggren och hans fru Gunilla och de var jättetrevliga och snälla!
De var egentligen lediga på måndagar, de bara fodrar och mockar åt hästarna. Därför blev det en kort första dag för mej (jag fick sluta klockan 12)!
På tisdagen fick jag köra en av hästarna! Han hette Casher. De hade en träningsslinga runt om anläggningen där vi körde, Gunilla före med en häst och så fick jag köra själv efter henne! Jag har aldrig kört en stor häst själv förut men det gick jättebra! Jag måste skriva att de här travhästarna var mycket snällare än jag trodde! De påminde faktiskt en del om islänningar till lynnet, de var snälla och lugna att hantera, när man ställde upp dem på gången stod de stilla och väntade och de varken sparkades eller försökte bitas! Jag är ju, som skrivet, ganska rädd för storhästar, men de här travhästarna var så snälla så jag var inte alls rädd, de kunde man lita på! :)
Jag har mest fått mockat, totalt mockade jag 68 boxar den här veckan(!), byta täcken och leda hästar till och från hagarna. Men så har jag ju fått köra också! På onsdagen fick jag köra Casher igen, och på torsdagen och fredagen fick jag köra en enorm, två-årig hingst som hette Careful! Han var hur snäll som helst och han blev min favorit!
Jag har en annan favorit också, en 1,5 åring som hette något med Lime (de har ju så konstiga namn? Än vad jag är van vid iallafall!) Han var inte deras utan ägdes av Morten som också höll till i stallet. När jag mockade boxen brevid Limes stod han och tittade på mej hela tiden och tryckte mulen genom boxgallret! Han släppte mig inte med blicken en enda gång och han älskade när jag gick fram och blåste i hans näsborrar! Gud, vilken gullig häst!
På fredagen (sista dagen) bjöd Gunilla mej på donken, så snällt!
Det var roligt även på denna praktik, men jag känner att bara en vecka är lite lite? Jag har ju precis kommit in i rutinerna och börjar lära mig några av hästarnas namn... Men jag kanske ska dit på travpraktiken i trean också, hoppas det!
På fredagkvällen var jag helt slut, hade ont i precis hela kroppen, fast det var en skön smärta som påminde om allt hårt jobb från veckan. Jag är nöjd!

Och i veckan hände det ju också en sak som jag har längtat så otroligt mycket efter...

Det snöade!!! Det snöade jättemycket!!! Jag blev så glad när jag fick syn på de vackra små vita flingorna som singlade ner från himlen!!! Visserligen smälte det bort på en gång, men det har iallafall äntligen SNÖAT! Vintern närmar sig... Tjohej! <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0