Andra skolveckan...

Ja, för mej var det här min andra vecka i skolan efter praktiken, haha. Jag gick ju vecka 37, sedan var jag hemma och var sjuk vecka 38 och 39 och nu gick jag vecka 40. Men jag är fortfarande inte frisk, jag hostar och snorar och igår mådde jag jättedåligt... När ska det ta slut? Börjar bli riktigt irriterad...
Men till min stora glädje visade det sig att jag i princip inte hade missat något alls! Det var något arbete jag låg efter med och lite missade anteckningar, så det var jätteskönt att inte ha tonvis med uppgifter liggandes på bänken! Två prov har jag gjort idag också, ett om unghästens utbildning och ett i litteraturhistoria. Litteraturhistorian gick jättedåligt, jag har aldrig gjort sämre ifrån mig på ett prov förut men min hjärna fick total blackout... 13 av 22 poäng fick jag, usch vad dåligt :( Unghästens utbildning gick bättre men jag fick inte reda på resultatet idag.
I tisdags hade vi sitsträning. Vi var fyra stycken i min ridgrupp och då fick två av oss longera hästarna och de andra två sitta i sadeln utan tyglar och stigläder. Vi fick göra olika övningar som gjorde att vi kom ner ordentligt i sadeln och hålla balansen. Vi fick rida i alla (tre...) gångarterna. Jag fick longera och rida Goldie, den första storhästen jag red på på skolan!
I onsdags åkte hela klassen till Örebro Travet. Där fick vi den här gången köra storhäst! Det var jätteroligt och väldig skillnad mot ponnyerna. Vi fick köra på ovalbanan på ett led, jag fick köra först. Vi satt två och två i rockarderna och jag fick köra med en av Kvinnerstaskolans lärare (tror jag han är, han jobbar iallafall där!). Hästarna var pigga och travade fort, och när en proffstränare körde om snabbt på innespåret blev våra hästar ännu piggare och ville dra efter och då gick det ännu fortare! Wiiihi! Man var tvungen att hålla stadigt på tömmarna, för om man lättade det minsta i handen ökade hästarna direkt! Man skulle köra tre varv var, men eftersom jag fick köra med "handledaren" fick jag köra mer! Jag orkade hålla hästen (som hette Axel Bäck) i fem av sex varv innan jag blev för trött i armarna. Men roligt var det! :) En riktig upplevelse!
Onsdagen blev en lång dag för mej, jag gick upp 5.20 och gick och lade mig strax efter 23... Men jag var inte alls trött på kvällen, det kom dagen efter...
Idag var vi i stallet hela förmiddagen och tränade på att linda hästarnas ben och knoppa manarna. Jag har aldrig knoppat en man förut så det tog en väldig tid! Vi ska klara det på mindre än tjugo minuter och när jag hade lindat några ben och knoppat ett par knoppar hade det tagit över en timme!

Äntligen har det blivit frost ute! Som jag har väntat! Det är så himla skönt ute nu, kallt och friskt! Garpur går jättebra, han trivs i det här vädret! Vi red på galoppvägen idag och han var jättepigg! Han ångade på hela vägen och går riktigt fint!
Igår började vi transportträna igen efter hela sommaren, Garpur var lite skeptisk till en början men efter en liten stund gick han in. När det finns havre där inne går det bra! Idag gick han raka vägen in på direkten! Han är så duktig min Piggelinpojke!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0