En hel del har hänt sedan sist...

... Ja, det kan man lugnt säga...

Jag har inte haft ork att blogga på ett tag, Facebook tar upp all datortid! Hihi...
Det har blivit mycket ridning under höstlovet. I förrgår red jag och Jennie ut på en långtur (2,5 h) på våra pigga små valacker Garpur och Rumur. Det var jätteroligt och Garpur gick superbra, han tyckte verkligen det var kul med sällskap! Jag red bort till Jennie och därifrån visade hon mej en skogsstig och grusväg hon brukar rida på. Som vanligt ville Garpur gå först, även fast han inte känner till stigen så går han bara, möljer fram som en skogsmaskin över stenar och stubbar. När vi kom ut på grusvägen hade världens största gren fastnat i hans svans så jag fick hoppa av och lirka loss den. Vi red ända bort till sjön (Fiskkraken tror jag, fast från ett annat håll än den väg vi red i somras) innan vi vände hemåt igen.
Det blev alla gångarter på vägarna (fyra stycken, eftersom båda hästarna är fyrgångare!). Garpur gick mjukt och avslappnat och Rumur gick fint han också! Det är alltid lika roligt att utforska nya vägar (tycker både jag och Garpur) och det var jättekul att rida med Jennie och Rumur! Det blir fler gånger!

Idag har vi varit i Bastmora och ridit hos Lolo igen. Hon hade lite ärenden att uträtta så vi fick själva välja hästar, ta in dem från hagen och göra iordning dem tills hon kom! Jag red på Rökkvi med Leira som handhäst! Vickan hade Gaukur, mamma Ylur, pappa Audur, Marita Júpiter och Lolo tog Tibrá. Eftersom Titti är så ung red Lolo henne halva ridturen, sedan bytte hon till Leira som jag hade med mej och tog Titti som handhäst. Det är jätteroligt att ha handhäst! Galoppen började lugnt, men sedan började Rökkan och Leira tävla och det gick bara fortare och fortare och fortare! Weeeii!!! Rökkan gick super idag, den lilla pärlan! När vi galopperade i sandbacken var jag sist (då hade Lolo tagit Leira) och jag tyckte att det gick lite sakta, så då gick jag ut på sidan och drog förbi allihopa! De andra hästarna taggade också till då men Rökkan var snabbare! Hahahaha vad roligt det var! Sista töltsträckan hem var underbar, han bara pinnar på och kan tölta precis hur fort som helst! Åååh Rökkvi...!

I tisdags åkte vi till Sågmyra utanför Borlänge, till våra kära vänner Robban och Frida och Rosa och lilla Malva! Det var, som alltid, lika kul att träffa dem! Vi fick god mat och åkte till Lager 157 och shoppade lite. Jag körde hela vägen både dit och hem och när det blir mörkt ute är det jättekul och spännande att köra! Det gick jättebra och nu är det bara nio månader kvar tills jag får ta körkort... Längtar!

Imorgon är det redan söndag, vart har den här veckan egentligen tagit vägen?


Kommentarer
Postat av: Annika

Hej! Det var länge sedan men nu har jag läst allt för mormor så nu väntar vi på veckan som har gått för vi undrar hur det har gått? Ha det så bra kramar från oss

2009-11-08 @ 17:27:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0