Garpur i Bastmora!

Söndagen blev en lång, men fantastiskt underbar dag! Garpur var såå duktig hela dagen, han gick in i den nya transporten utan att bråka (med ny menar jag att han aldrig sett den förut eller ännu mindre varit i den tidigare). Sedan styrde vi färden mot Bastmora. Väl framme släppte jag ut honom i en av småhagarna utanför stallet. Nyfiken kikade han runt och i en av de andra hagarna kom unghästarna Titti och Árgeisli rusande i full fart för att spana in nykomligen! De stod tryckta mot stängslet och glodde på Garpur!
Lolo kom tillbaka från en tur strax efter att vi kommit dit och det passade bra att både Garpur och hennes hästar fick vila lite innan det var dags för våran tur.
Jag tog in Garpur i stallgången och gjorde iordning honom, sedan gick vi ut igen och jag hoppade upp. När vi väntade på de andra kunde Garpur inte stå still. Han var jättetaggad och trampade runt, sedan ställde han sig och sparkade med frambenen och kastade med huvudet!
Vickan fick rida på Blaer, mamma på Rökkvi, pappa på Ylur, pappas kompis Leif och hans fru Ulrika fick Júpiter och Gaukur. Lolo tog Leira. Sedan bar det av ut i skogen och Garpur var jättepigg och på riktigt bra humör! Han hängde på de andra utan problem, han töltade lika fort som dem och skulle prompt vara först! Det är otroligt bra gjort av en ung häst i en ny miljö, att utan det minsta tvekan, helt orädd gå först och leda en grupp okända hästar! När vi skulle galoppera i sandbacken kom Blaer ikapp oss och skulle gå om, men det gick inte Garpur med på, utan han ökade farten och släppte till varje pris inte förbi honom! De två (Garpur och Blaer) blev riktiga tävlingskompisar! Det blev en rolig och fartfylld tur, Garpur tyckte det var jätteroligt att vara ute med flera och han är så tävlingsinriktad att han, om han kommer längre bak i ledet, går ut på sidan och ökar takten för att komma om alla! Min duktiga Garpur har utvecklats såå mycket under våra första 1,5 år tillsammans, jag är så himla stolt över honom! Jag tror att de blev lite imponerade av honom :)När vi kom tillbaka fick Garpur stå i en av boxarna och äta hö och torka under fleecetäcket. Vi fikade i fikarummet och sedan fick jag gå ut och hämta Figge, för Lolo skulle läsa mej att slå i en tappsko! Det var jättesnällt av henne att "spara" en häst åt mej att träna på! Det var inte alls så svårt som jag trodde att det skulle vara, så nu kan jag slå tillbaka lösa skor på Garpur också! Det är en väldigt värdefull kunskap tycker jag! Självklart fick Garpur träffa sin storebror Máni också! De har ju samma pappa; Gustur frá Stykkishólmi! Det var roligt och de fick nosa på varandra, gammal och ung!


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0