Frühling.

Solen och värmen kom tillbaka, lagom till skolan började igen... Det är så typiskt! Varför kan det inte vara fint väder när man är ledig och dåligt väder när man är i skolan?
När jag var ute och red i söndags såg jag äntligen några små fina tussilagon som stod i dikeskanten och solade! De är verkligen jättesöta tycker jag! Jag har väntat länge på att de ska komma fram. Garpur gick jättefint och vi dundrade hemåt i full galopp förbi ett hus där det satt flera människor på altanen. De blev så förvånade när de hörde smattret från Garpurs hovar att allihopa vände sig om och tittade efter oss när vi försvann upp för backen!
Förutom tussilagona och alla svanar och kanadagåsar (jag vet att det heter gäss) har det landat några tranor ute på åkern, och i måndags såg jag en humla som surrade förbi i luften. Våren är här på riktigt nu, allt börjar vakna till liv. Småfåglarna sjunger överallt och det är mysigt att vakna på morgonen och höra deras ljud.
Visst saknar jag vintern, man kan verkligen inte klaga över den så länge som den var här med all härlig snö och kyla, men det är även skönt att det är vår. Man blir piggare och gladare och det känns som att man orkar mer (skolan är väl kanske ett undantag), det är jätteskönt att det är ljust så länge om dagarna för då kan man rida sent på eftermiddagen/kvällen med omgivningen fullt synlig, pannlampan behövs inte längre! Och det är till och med ljust tidigt på morgonen när jag går till tåget och det är positivt... Man blir lite mera motiverad.
Snön har smält undan jättefort, det trodde jag inte så mycket som det var! Och det är inte så speciellt lerigt heller, med tanke på allt smältvatten som har varit (är). Då syftar jag mest på Garpurs hage som jag trodde skulle vara ett hav av lera (som det var i höstas). Men det har inte varit någon tjäle i marken trots kylan, snön isolerade marken väldigt bra, så då har allt vatten runnit ner i backen direkt istället för att ha samlats ovanpå. Därför har marken inte heller blivit så söndertrampad. Bara dygnsmedeltemperaturen stiger lite till så kommer Garpur, Floppan och Helge att få vara ute hela dygnet! Så skönt för dem att slippa stå inne i boxarna och inte ha något att göra, det är ju bättre för dem ju mer de får vara ute! Men tyvärr finns det folk som inte förstår det... Kolla bara alla frigående "vildhästar" på Island, de går ute dygnet runt året om och får vara sig själva helt och hållet, de får vara hästar! Jag har svårt att förstå människor som inte strävar efter att sina hästar får ha det så naturligt som möjligt...?

Jag har nog iallafall samlat ihop fällpäls som räcker till fyra par vantar eller liknande (om jag nu hade sparat allt hår), men fortfarande finns det lika mycket kvar. Det känns som ett oändligt fällande, men Garpur tycker det är skönt att stå och bli borstad och jag tycker det är mysigt att borsta. Pälsen är verkligen kanon när det gäller att hålla värmen och skydda och det är bara såå skönt att slippa alla dessa täcken! Istället för att byta täcke tre gånger om dagen beroende på väder och temperatur är det bara att släppa ut honom i hagen och pälsen skyddar mot allt!

Garpur var ledig både i måndags och tisdags så då passade jag på att borsta igenom honom noga. Vi stod ute i det härliga vädret. Man kan dra hur många gånger som helst med borsten utan att mängden hår som lossnar minskar, men någon gång tar vinterpälsen slut...


Nu är det bara tre veckor kvar i skolan innan jag ska åka på avelspraktik. Jag ska åka ner till Linköping och praktisera i tre veckor på Stenholmen! Det ska bli så himla roligt och jättespännande! Jag hoppas få vara med om en fölning, men att bara vara bland en massa islandshästar kommer att vara härligt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0