Hagel!

Vintern har inte gett upp riktigt än, det har haglat en del och idag har det varit snöstorm på förmiddagen. Fast snön smälte direkt när den nuddade marken så det var ju lite tråkigt. Vid det här laget har man nästan glömt hur mycket snö det var en gång i tiden...
Men det som förvånar mej mest är att det inte är någon lera alls i hagarna, det är lite mjukt och upptrampat men ingen lera! Det är super!
Jag var ledig från skolan idag för att vi bara hade två korta lektioner på eftermiddagen, lärarna är så snälla som låter mig vara hemma (och jobba... typ) istället för att pendla fram och tillbaka i flera timmar.
Gårdagen var lång (tisdagar är mördardagar, usch!), jag går upp fem, har stalltjänst klockan åtta, sedan ridning i en timme, därefter lunch och sedan det tråkigaste ämnet naturkunskap, där min dator laggade efter en kvart och stod och uppdaterade i över en halvtimme! Under tiden försökte jag logga in på en annan dator som tog ytterligare ca 10 minuter, men där visade det sig att hela mitt arbete var borta, så det var bara att vänta på den andra datorn och försöka göra klart arbetet på se sista minuterna av lektionen (jag hann inte klart utan fick göra det sista på kvällen när jag kom hem från stallet...). Nästa lektion var svenska där vi läste två texter, sedan hade vi den segaste lektionen i skolan, datorkunskap. Vi satt i ett annat klassrum då, där de stationära datorerna är långsammare än långsammast... Vi fick träna inför provet vi har i excell nästa vecka och det är ju såå svårt... eller inte...
Jag fick hämt av morbror Benny och mormor och Vickan så det var verkligen skönt att slippa vänta på tåget i över en timme, tack så mycket! Jag fick åka i hans "lilla" Dodge Durango, jag gillar den!
Det är inte stalltjänsten och ridningen som är jobbig på tisdagar utan det är just att gå upp fem på morgonen och gå till fyra på eftermiddagen, pluss att man ska ta sig hem också. Stalltjänsten är lätt som en plätt eftersom min grupp är grymt snabba! Ridningen var jättekul, vi fick rida ute på ridbanan och det var superskönt! Jag hade samma häst som förra gången, Karen, och idag gick hon verkligen jättebra! Fattas bara tölten...haha.
Väl hemma fick jag slappna av en stund i soffan framför mitt favoritprogram Scrubs innan det var dags att åka till Garpur när mamma kom hem från jobbet. Han har ledigt på tisdagar så det var bara mockning och borstning på schemat. Han är så glad min lilla häst, han kommer fram till grinden när han ser att vi grejar med vattnet eller diskar ur vattenhinken och sedan står han där och väntar tills vi hämtar honom, eller så står han och tittar in genom sitt fönster när vi mockar! Han älskar att bli ompysslad och vi älskar att pyssla om honom! ♥

I helgen tömkörde jag honom igen och han är så duktig, töltar i form och gör öppna utan problem! Han testade mej lite mer den här gången genom att stanna och vända helt om, men annars sköter han sig utmärkt! På vägen hemåt blev han riktigt pigg, när jag smackade på honom i tölten för att han skulle jobba mer blev det galopp istället! Haha, han är så rolig! En väldigt arbetssam och lyhörd kille som är full i bus!
I måndags skulle jag bara ta en liten galopp hemåt i första backen, men Garpur drog järnet och galopperade i full fart upp för alla tre backarna istället, tjoho! Han är riktigt snabb! Och han lär sig att tölta snabbare och snabbare också, han är en riktig pärla! ♥ Alltid pigg och glad, ALLTID!

Idag fick Garpur ledigt för att han gick i måndags (han brukar ha två lediga dagar i veckan). Han var på riktigt bushumör när jag och pappa kom ut till stallet, han stod och retades med gamla Helge och travade iväg när Helge vände sig om och sedan hoppade han på Floppan genom att stegra sig och tackla henne med frambenen! Det är helt rätt, visa storhästarna att du är en tuffing Garpur, hihi!
Jag gick ut och hämtade honom för en liten genomborstning och hovkratsning. Nästa gång hovslagaren kommer tycker jag det är dags att ta ur sulorna, nu fastnar det bara lera under dem och snön är ju borta.

Nu tycker jag att det är dags för en ny design på bloggen, måste bara fixa en snyggare header men den som är nu får duga tills solen skiner och jag tar med mig kameran till stallet och tar några fina vårbilder som passar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0