Körkort!

I förrgår var det dags för både teoriprov och uppkörning! Jag vaknade ungefär en gång i timmen på natten och tittade på klockan för att vara säker på att inte försova mig, trots att jag visste att jag hade ställt klockan på att ringa i god tid... Det var inte så roligt för jag hade tänkt att vara ordentligt utvilad, men jag var inte speciellt trött ändå som tur var...!
Pappa skjutsade in mig till Trafikverket i Västerås. Jag skulle skriva teoriprovet 9.45, men man skulle vara där minst en halvtimme innan för att hinna fotografera sig och skriva en namnteckning som ska vara på körkortet.
När jag hade gjort det var det bara att sitta och vänta i väntrummet. Det var inte roligt, jag var hypernervös och mina armar kändes som darrande asplöv... Till sist (ÄNTLIGEN) ropades vi som skulle skriva provet upp och fick gå in i ett rum och sätta oss vid datorerna. Sedan fick vi börja och frågorna jag fick kändes rätt okej, några av dem var nya men de flesta var bekanta. När jag närmade mig sista frågan kände jag hur hjärtat bultade, hårdare och snabbare. När jag var klar med provet och tryckte på "rätta" kom resultatet efter några plågsamma sekunders väntan; GODKÄND stod det med stora lysande gröna bokstäver! Åh vad härligt det kändes, äntligen kunde jag andas ut! Förarprovet var inte förrän klockan 13.00 så vi hann hem en stund emellan och jag vilade upp mig i soffan. Jag hade en körlektion före i kombination med uppkörningen så pappa skjutsade mig till Körkortexpressen i Hallsta och därifrån körde jag och läraren Jenny till Trafikverket. När vi satt i väntrummet den här gången var jag mitt vanliga iskalla och lugna jag igen, jag kände mig knappt nervös alls inför körningen! Körledaren ropade upp mig och därefter gick vi två ut till bilen. Jag fick göra en del av en säkerhetskontroll innan vi körde iväg; kolla att alla lysen fungerade. Min körledare hette Katarina och var supersnäll, vi körde en sväng runt i Västerås och när vi sedan svängde in på Trafikverkets väg igen frågade jag om vi redan var klara? Hon svarade "Redan? Vi har varit ute och kört i en halvtimme nu!" Det gick iallafall jättefort! När jag hade parkerat på Trafikverket igen sade hon att det hade känts lungt och säkert att åka med mig, och sträckte fram handen och gratulerade mig att jag var godkänd på förarprovet!
Åh vad glad jag blev! Nu har jag äntligen körkort! Jenny satt kvar i väntrummet och tittade spänt på mig när vi gick in, jag flinade och gav tummen upp och då sken hon upp och gav mig en stor grattiskram!
Väl tillbaka på Körkortsexpressen i Hallsta igen fick jag gratulationer från Leena och Libro och fick därefter skriva mitt namn på deras Wall of Fame! Jag fick en t-shirt av dem med trycket "I'm an Excellent driver" och sedan kom pappa och Vickan och hämtade mig. Jag körde hem och det kändes super!
Lite senare på dagen åkte jag och Vickan ut till stallet, jag körde såklart! Hon red på Garpur och jag gick med.
På kvällen firade vi pappa som fyllde år!
Igår åkte jag helt själv ut till stallet, först kändes det lite skumt att vara ensam i bilen, men sedan kändes det härligt! Vilken frihet att kunna ta bilen och åka precis när och vart man vill! Jag och Garpur tog en lite längre runda genom skogen, vi har bara ridit den stigen åt ena hållet två gånger tidigare och tog den nu från andra hållet, Garpur har ett sådant fantastiskt lokalsinne att man inte för en sekund behöver känna sig orolig på att rida vilse med honom, han hittar!
Nu har jag körkort men ingen egen bil, någon av dessa önskar jag mig någon gång!
Volvo C30
Dodge Ram Pickup

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0