Snöstorm.

Som vanligt när skolan börjar igen efter ett lov, har jag blivit förkyld. Jag blir alltid förkyld efter loven och det är så irriterande! Nu har jag varit sjuk i en vecka men jag känner mej bättre nu, så jag ska försöka gå till skolan imorgon...
Fast jag tycker faktiskt att det är skönt att vara sjuk ibland, för då kan man ta det lungt i soffan framför teven och slippa alla måsten i skolan.

I helgen har det blivit mycket rida, i Lördags tog jag och Garpur en lång skrittpromenad med Annelie och Helge. Vi utforskade en ny skogsväg som var jättemysig! Skogen var så tät och med all snö dövades alla ljud ner, bara hästarnas frustanden och knarrande steg hördes. Garpur uppskattade verkligen sällskapet (jag med!), han var jättelugn och avslappnad och det satt i även på Söndagen! Då gick han jättefint, travade lungt och töltade i form! Och då red vi till och med på Liarsbovägen som Garpur av någon anledning inte tycker om längre!
På förmiddagen (på Söndagen) åkte vi upp och red hos Lolo. Innan hon kom gosade vi med hästarna ute i hagen. Lilla Ljósi är så gullig! Jag red på Blaer, Vickan på Audur, Mamma Gaukur, Pappa Figge och Lolo red på Titti. Det var som vanligt jätteroligt och härligt i skogen på de underbara islänningarna, det var jättelängesedan jag red på Blaer och jag kan säga att det var ganska stor skillnad på honom då och nu! Han är jättemysig och riktigt trevlig att rida, med mjuka gångarter! (Fast alla Lolos hästar är ju precis som honom, trevliga och mjuka!) :)

Igår började det att snöa lite lätt, men idag kan man säga att det har stormat ner snö! Det har kommit över en decimeter så det var slirigt att köra ut till stallet. Ingen hade kört på vägen före mej så jag hade inga spår att följa! Spännande och skitkul, jag flinade hela tiden och trampade lite extra på gasen i kurvorna! Det är så roligt att köra bil och nu är det bara sex månader tills jag får ta körkort!
När pappa och jag kom ut till stallet såg vi en översnöad Garpur stå och äta hö ute i hagen! GulleGarpan!
Det är tur att han tål väder så att han slipper ha en massa täcken på sig! Snön lägger sig utanpå pälsen och bildar ett tjockt isolenade lager! Hela manen och luggen var uppfluffade med snö!Kommentarer
Postat av: morbro

krya på dej o fina kort du lagt upp

2010-01-28 @ 04:32:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0