Sommarlov!

Nu har det efterlängtade sommarlovet äntligen kommit!
Och visst är det den klassiska svenska sommaren med regnskurar stup i kvarten, men jag har haft tur och prickat in mina och Garpurs ridturer mitt emellan dem hittils, utom en gång!
Jag har inte skrivit något på länge för att jag bara har tagit det lugnt och för att det har hänt mycket under den senaste tiden, och för att jag och Vickan har haft filmkvällar/nätter med bland annat Twilightmaraton och The Covernant. Grannungarna har sovit här och då blev jag tvingad att titta på Hannah Montana the movie med dem och den var väl inte någon riktig höjdare direkt...
Nu när jag är ledig kan jag äntligen passa på att läsa, jag älskar ju Fantasy och får låna massor av böcker från snälla Monicka! Femte Twilightboken läste jag ut i ett nafs och nu har jag läst mer än halva i den sjätte och sista boken i Vargbröderserien! De rekommenderas verkligen!

Två födelsedagar i familjen har vi firat, Vickan som fyllde fjortis och veckan efter fyllde mamma! Det har bakats en del och det känns som om huset kryllar av kakor! Pappa gjorde en helt egen smörgåstårta till mamma som smakade jättegott, och såklart Vickans födelsedagstårta också!
Nästa födelsedagsbarn som står på tur råkar vara jag, som fyller 18! Shiet vad häftigt ju! Då hoppas jag ta körkort! Men det är inte förrän i Juli så det är en månad kvar...!

Garpur har fått sommarbete nu, och inatt ska han sova ute för första gången! Vi har tagit det extremt försiktigt med förbetet eftersom han inte har haft något alls att äta och vänja sig med i vinterhagen. Vi har sakta och säkert successivt ökat betestiden för honom och nu är han redo att gå ute dygnet runt!
Han får gå med andra islänningar i sommar till våran stora glädje för honom (!), de är ett helt gäng med busiga unghingstar och en äldre valack och jag tror att han stortrivs! När jag släppte ihop Garpan med den nya flocken (för ca en och en halv vecka sedan om jag minns rätt) blev det riktig action med full fart i galopp fram och tillbaka och bocksprång, stegrigar, sparkar och skrik, men vad roligt de hade! I början hade småpojkarna lite svårt att hänga med Garpur, men de bytte hela tiden av varandra och hjälptes på så sätt åt att trötta ut Garpan. När han började bli trött på att bli jagad började han sparka bakut åt dem istället, men de gav sig inte i första taget och inte G heller, så de kivades en bra stund! Det är i sådana tillfällen man måste ha kameran med sig, och det var precis vad jag hade! Jag fick nästan bara en massa pangfoton, riktiga proffsbilder faktiskt med min proffskamera! (Jag lägger ut några av dem nedanför, men det är inte de bästa bilderna jag kommer att visa, jag lägger nämligen aldrig ut de bästa...!)
Jag vet inte hur länge de höll på, men efter ett tag lugnade det ner sig och Garpur ville beta, hagen han får gå i nu är totalt 9 hektar stor! Småpojkarna följde honom på ett led och jag tror att de tycker det är roligt med en ny lekkompis!
När vi åkte ut på kvällen igen för att ta in Garpur och natta honom åt han sitt kraftfoder saaakta, men höet rörde han inte, istället vände han på sig och ställde sig och vilade! Han var helt slut efter allt spring! Nästa dag fortsatte de att busa men inte alls lika mycket...! Han har kommit in i flocken och nu är det så lungt som det kan bli i en hingstflock! De ser ut att ha det så mysigt så...!
Men trots den enorma hagen som är fylld med mat, är min Garpur så otrolig att han kommer i trav när man ropar på honom! Det är det inte många hästar som gör! ♥

Vi har fått en massa nya ridvägar att utforska och det är så roligt tycker både Garpur och jag, det är spännande att se vad omgivningen har att erbjuda och det finns världens töltväg! Dessutom har vi fått tillgång till en ridbana! Det är väääldigt länge sedan vi kunde rida på en riktig ridbana! (Mer eller mindre omkring två år sedan...). Vi har ridit på den två gånger hittils och jag måste få skriva att Garpan inte var det minsta stel alls trots att vi bara ridit i skogen och på vägar, mjuk och smidig som en atlet så det funkar det också, så det så! Men en riktig bana är välbehövlig för det, så det är perfekt för tillfället! Ridsällskap har vi också fått och Garpan är jättemotiverad när vi rider ut (om han nu kan vara mer motiverad än han brukar vara !?!), töltar som en gud och de andra gångarterna sitter som smäckar de med, det skulle väl vara skritten som inte är den bästa då, som Garpur tycker är helt överflödig när man kan springa fort istället! Haha, min älskling!

Nej nu tror jag jag har fått ut mig allt som jag tänkte skriva, hoppas det blir lite soligt nu så att man kan bli lite brun. Det behöver inte vara överdrivet varmt, bara solen skiner. Mellan +15° och +20° tycker jag är precis lagom på sommaren, med lite vind också så att myggen och knotten håller sig undan.

Bilder från betessläppet!


Full fart med småkottarna efter sig!

Pampig dundrande galopp!

Vilken flott trav han har!


Mot oändligheten i den stooora hagen...

...och tillbaks igen!

Ett skutt!

Kompisar en stund i pausen...


Sedan sätter de igång igen!
(Kolla Garpurs frilla, han kallas även för Brolle nu!)

Tjohoo!


Kommentarer
Postat av: morbror med familj

jippi hoppas det blir ett långt härligt sommarlov med massor me sol o bad o ridning förståss

2010-06-21 @ 15:07:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0