Ένα Σαββατοκύριακο με άφθονο άλογο!

(Rubriken är på grekiska och betyder en helg med mycket häst)!
Igår gick jag upp klockan 5.25 och tog 6.21 tåget från stationen, men när jag kom till centralen orkade jag inte ta första bussen till skolan, utan jag missade den med flit och satt kvar tjugo minuter på bänken vid hållplatsen och bara tittade på trafiken. Sedan kom jag iallafall först av alla till skolan, till och med före lärarna... Vad onödigt egentligen, antingen kommer jag nästan en timme för tidigt eller ungefär en halvtimme för sent, och kommer man sent blir alla så tjuriga för att de tror att jag "missar" stalltänsten med avsikt. Så därför tvingar jag mej upp mycket tidigare för att bevisa att det inte alls är så...!
För ovanlighetens skull var vi ganska många på stalltjänsten och vi fick då rida i två grupper. Eftersom jag kom i tid fick jag rida i första gruppen och jag fick rida på Goldie, den första stora hästen jag någonsin red på skolan. Det gick bra och efteråt var jag ganska trött... Efter lunchen hade vi svenska och engelska, pluss intaget av gymnasiehästarna. Eftersom hela klassen hjälpte till med det gick det jättefort och vi fick sluta klockan tio över två!
Pappa skjutsade ut mej till Garpan som jag pysslade om ordentligt! Han är så härlig, när jag gick ut i hagen för att hämta vattenhinken och han fick syn på mej, kom han i full fart från längst bort i hagen och undrade vad jag gjorde, och självklart ville han följa med mej in i stallet! Min gullunge!♥

Idag fick jag inte heller sova länge, tjugo i åtta (jaja, liiite sovmorgon!) gick jag upp och gjorde mej iordning för mitt första praktik-tillfälle som "biträdande ridinstruktör" på ridskola. Det blev i Surastallet, nära och bra! Ridläraren jag gick med hette Sandra och hon var jättetrevlig. Jag var med i två grupper idag, först en handikappgrupp och sedan en barngrupp med galoppvana. Det var roligt eftersom jag inte varit "ridlärare" förut, jag stod mest i mitten och tittade på ryttarna och lyssnade på Sandra, men jag fick även assistera lite som ledare. De två handikappade tjejerna var jätteduktiga och de utstrålade en sådan stark glädje och man kunde inte låta bli att smittas av den! Båda ridgrupperna red en lång bana inne i ridhusen med volter runt koner och över kavalettibommar, sedan över ett litet hinder och sedan fortsatte banan likadant fast bakvänt! Det var en del att hålla koll på men de gjorde det bra. Praktiken fortsätter nästa lördag på samma plats och samma tid.
När jag kommit hem och vi hade ätit brunch åkte vi ner till Hallstahammars ishall och tittade på istölten. Det var många kändisar med och en del andra man känner igen också. Måste bara skriva att vissa människor är bra "roliga"... Vi hälsade på Tess och Jennie och Anna m.fl. Tyvärr missade vi Jennies ritter med Erla och Rumur, men Tess och Tóti var med i A-finalen på eftermiddagen. Det är alltid lika roligt att vara på islandshästtävlingar, det är en sådan gemenskap mellan allt folk, både publik och ryttare! Hästarna är superfina och allt är bara så speciellt!
Efter lunchuppehållet drog alla finaler igång, Tóti vann sin klass med Órion (wow vilken fin häst!) och Tess kom fyra i samma med Efni. Han är också så himla fin!
Elitklassen vanns av Johanna Elgholm och Oddur, men det var väldigt jämnt mellan ekipagen!
Efter tävlingarna åkte jag, mamma och Vickan ut till stallet. Garpan gick fram till grinden och väntade när han såg att vi kom! Idag fick han komma ut och promenera lite och se något annat än hagen. Vickan red barbacka på honom och jag gick med. Han var så pigg och glad och gick med öronen spetsade hela tiden och tittade sig omkring. Det var så härligt väder ute och riktigt skönt att promenera. När vi gick hemåt ville Garpur tävla med mej som gick brevid, han ökade stegen och när jag också gjorde det, ökade han sina ännu mer! När jag försökte komma ikapp började han trippa mot tölt och han saktade inte ner förrän vi gjorde halt ett par gånger! Busungen!
Som jag skrev på facebook; Hästar hela dagen, ridskolan på morgonen, istölten i mitten och såklart älskade Garpur! Vad skulle jag göra om det inte fanns hästar i mitt liv !?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0