Våren är här.

Nu har det varit varmt med mellan 5-10 plusgrader och soligt hela veckan (utom i går då det regnade för första gången i år!) och det har varit jätteskönt ute! Det har tagit hårt på snön tyvärr, som smälter till stora sjöar (eller vattenpölar iallafall). Kommunen i Sura har ju varit så duktig och plogat all snö över brunnarna, så snön som smälter från vallarna kan inte rinna ner någonstans utan samlas på vägarna... Och det är inga små vallar vi har heller, de är väl ungefär 2,5 meter breda på båda sidorna om vägen så det finns bara plats för en bil att köra, får man möte är det i princip kört... (haha kört med bilarna...). Men våren verkar iallafall vara här nu och det är så skönt att det är ljust ute på morgonen när jag går till skolan och att det är ljust längre om kvällarna. Jag känner mej mycket piggare och allt känns lättare.
I skolan har det inte hänt något speciellt, vi hade tömkörning i tisdags och jag fortsatte med "lilla" Belsebub. Det är roligt att tömköra och det går faktiskt rätt bra trots att jag aldrig har gjort det tidigare! Jag var ledig i onsdags, vi hade egentligen bara en lektion (matte) men vi var några som frågade om vi kunde få hemuppgifter istället för att pendla flera timmar för en timme i skolan... Våran mattelärare är så snäll så det fick vi!
I torsdags hade vi hoppning och jag hade Virpa igen. Det gick bra och banan vi hoppade var riktigt rolig, det var många snäva svängar och kors och tvärs mellan och över alla hinder. Igår hade vi dressyr på förmiddagen och jag fick rida en ny häst (Mackie). Hon var jättestor och helt okej att rida. Efter lunch tittade vi på film (Kalle och Chokladfabriken), jag hade inte sett den förut men den var bra! Efter filmen fick vi sluta!
Pappa hämtade mej från skolan och på eftermiddagen var det dags att åka och hämta mer hö till Garpur. Jag fick övningsköra med släpkärra både dit och hem till stallet och det gick jättebra. När vi svängde upp på Liarsbovägen var det två djupa spår i den eländiga snöslasken, så jag fick ta fart och bara gasa och parera med ratten! Jag tycker det är skitkul när bilen slirar fram och man får svänga ratten snabbt fram och tillbaka för att försöka hålla bilen på rakt spår, jag garvar hela tiden! (Jag flinar nu också när jag bara tänker på det!) Det gick jättebra och jag fick upp både bil och släp till stallet så att vi kunde dra in den lilla höbalen på 130 kg! Sedan fick jag backa tillbaka bilen ner för den smala vägen och vända den för att sedan backa upp igen och koppla på släpet igen. Det gick också bra (lätt som en plätt, jag är ju grym på att köra! :P). Sedan fick jag även köra med forden i slasken och vända den också...! :)
Garpur och de andra stod och tittade på och såg när maten drogs in i stallet, han väntade vid grinden så det var bara att öppna den och han går raka vägen in i stallet! Självklart fick han smaka på det nya höet när jag borstade honom!
Idag var det dags för praktik på Surastallet igen. Jag fick sovmorgon och sov två och en halv timme längre än i fredags (i fredags gick jag upp 5.25 och imorse 7.47!). Det var skönt. Jag var med i samma ridgrupper som förra veckan (handikappgruppen och den galoppvana barngruppen). De red en rolig bana idag med över bommar och små hinder och alla är jätteduktiga. Nästa lördag är det sista gången och då ska de rida dressyr.

När jag kommit hem därifrån åkte jag, mamma och pappa in till Erikslund en sväng. Jag och mamma gick in på Hööks och under tiden gick pappa in på Jula. Jag köpte ett par nya stövlar från Steeds av ett gummimaterial som blir jättebra att ha när det blir lera i hagen (usch var jag bävar inför den leriga tiden...!). Jag köpte även ett par nya sommarhandskar, en tröja och ett set till Garpan innehållande ett fleecetäcke, grimma, grimskaft och fyra fleecebenlindor! Därefter gick vi in på Arken Zoo och köpte mat till Elviz (syrsor) och tittade på den urgulliga lilla kameleonten de har där som jag vill köpa...! Sist gick åkte vi till Ica Maxi som var min huvudanledning till att åka in till stan, jag skulle köpa filmen New Moon som de släpper idag! Det är uppföljaren till Twilight och den är lika bra som första filmen! Jag köpte även sista boken i serien Vargbröder som jag har väntat på jättelänge! (Den har de också nyss släppt).

Därefter begav vi oss hem och ut till stallet. Idag red jag igång Garpan igen efter kortvilan och han var så glad så. Vickan red barbacka en sväng på honom först och sedan tog jag på honom sadeln och red en bit jag också. Vi skrittade bort till en gigantisk vattenpöl som han fick plaska i! Han kör ner hela huvudet och rör runt i vattnet samtidigt som han sparkar med frambenen, han tyckte det var jätteroligt! Sedan red jag honom i lite tölt (hej vad han töltade!) och så tog vi galopp i en liten backe så han fick sträcka ut sig lite. Sedan vandrade vi hemåt igen och provade det nya täcket och grimman. Skitsnyggt på honom!

 

    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0