Wonderful day!

Det här vädret är så himla underbart! Snö och sol och lagom kallt! Jag älskar vintern!
Pappa skjutsade ut mej till stallet på förmiddagen och jag red en jättemysig barbackasväng med Garpan på Liarsbovägen. Det var lite snö att pulsa i eftersom vägen inte var plogad sen de två senaste snöfallen, men det var inte så mycket ändå, ungefär upp till strax under knäna på Garpur. Ett träd hade lagt sig halvvägs tvärs över vägen som vi fick gå under, sedan forstatte vi fram i den strålande solen! Det var helt vindstilla och jätteskönt, på vägen syntes bara spåren efter rådjuren och Garpur nosade i dem. Det fanns även gropar i snön efter där rådjuren legat och jag såg ett som låg och solade längre bort på vägen. Det såg så mysigt ut men tyvärr sprang den in i skogen när vi kom närmare. När vi vände blev det lite trav och sedan tog vi galopp i tävlingsbacken! Jag tror Garpan tyckte det var roligt att hoppa fram i snön!
Jag lunchade hästarna när vi kom tillbaka från turen och donade sedan i stallet. Det är så skönt att pyssla runt där utan att ha några måsten, bara driva runt och göra det man känner för.
När jag gick ut för att diska rent Garpurs mathink och vattenhink såg jag att Floppan hade brutit sej in i Garpurs mat-hage och stod och åt av hans hö, och Garpur stod på sidan om och tittade på utan att våga gå fram! Det är så typiskt! Nu måste vi hitta på en snabb lösning att hålla henne utanför, för hon kommer absolut inte ge sig med att bryta sig in nu när hon vet att det finns mer mat där när hon har ätit upp sitt! Jag fick jaga iväg henne flera gånger för att Garpur skulle kunna äta upp men varje gång jag vände ryggen till så var hon där igen och rev staketet! Det är inte alls bra, om hon ska bryta sig in och äta upp hans hö får ju inte Garpur i sig den mat han behöver...

På eftermiddagen åkte jag, pappa och Vickan in till Västerås en sväng. Vi skulle bl.a köpa B-vitamin till Garpur och när vi väl var på Granngården och skulle betala fick vi höra att det var 20% på hela hästsortimentet! Jag köpte även ett nytt schabrak med reflex på (perfekt för mej som brukar rida i mörkret!) och det var ju jättebra med rabatten! Då sparade man ju en massa pengar!
Sedan svängde vi in på godisbutiken på Erikslund (ojoj vad mycket godis det fanns där! :) ) och sedan IcaMaxi innan jag körde hem igen! Vi köpte en helgrillad kyckling som vi åt med bakad potatis och det var jättegott!
Imorgon ska vi till Bastmora! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0