Laddar inför praktiken!

Snart är det dags! Imorgon åker jag på praktik till Stenholmen i Linköping!
Det ska bli så himla roligt att jobba med islandshästar i tre hela veckor, praktiken handlar om avel och jag hoppas få vara med om en fölning! Jag kommer att få se deras fina hingstar och alla små söta fölungar! Att få vara med de fantastiska islandshästarna kommer att vara toppen! Kameran är nerpackad tillsammans med alla ridkläder och körkortsboken är med den också, men jag tvivlar på att jag kommer att ha ork (eller tid) till att plugga så speciellt mycket, haha! Det ska bli så otroligt skönt att slippa skolan ett tag och få komma iväg och se och uppleva någonting nytt! Självklart kommer jag att sakna Garpan och familjen men det känns ändå skönt att åka iväg. Det ska bli spännande, roligt och förhoppningsvis väldigt lärorikt!
Igår firade vi Valborg med grannarna och hade grillpremiär! Det var en rolig kväll med mycket skratt och god mat! Vi satt ute på våran altan och hörde både fyrverkerismällar och regnsmatter på taket. Det var jättemysigt och riktigt skönt utomhus. Det blev ingen egen majbrasa i år men det var ju eld i grillen så det fick duga! Det är alltid lika trevligt att umgås med våra grannar!
Den här veckan har vi haft delad stalljour med Annelie eftersom Anki har varit bortrest och imorse var det våran tur att släppa ut hästarna, ingen sovmorgon med andra ord men det gör inte mej något, tack vare att man gick upp tidigt har man hunnit med massor under dagen! Hästarna stod och väntade när mamma och jag kom ut och vi släppte ut dem direkt, Garpur först som gick lugnt och fint och därefter storhästarna som var heltokiga, snurrade runt i boxarna och sedan kastade sig ut i full sula och höll på att snubbla över varandra utanför stalldörren... Snacka om skillnad på hästar?
Jag mockade och mamma fyllde hökassarna när hästarna var ute, sedan gick vi en sväng i skogen under tiden hästarna åt frukosthöet. Det var lungt och skönt i skogen och solen tittade fram mellan träden. Innan vi åkte hem igen släppte vi ut Garpan från sin "mathage" till de andra som precis hade ätit upp sitt ensilage. Det var jätteskönt att ha stallet klart redan på morgonen, önskar jag bodde ute på landet så att jag alltid kunde göra det vid den tiden!
Innan det var dags för lunchhö åkte vi ut till stallet igen. Jag tömkörde Garpan och det gick bitvis bra, det märks att han är lite trött (säkert mycket beroende på värmen eftersom han har en del vinterpäls kvar). Likadant de senaste dagarna när jag har ridit har jag känt att han inte alls är lika på som han brukar, därför passar det jättebra att han får vila under tiden jag har praktik! Han har ju ändå gått i vinter så han förtjänar en lite längre vila!
På eftermiddagen var vi hembjudna till mormor och Daisy tillsammans med morbror Benny och Marita och Ceasar. Vi fick stek med potatisgratäng som som vanligt var jättegott! Till efterrätt fick vi min favorit, hallonpaj! Fast halva var med blåbär men den var mumsig!
När vi kom hem igen packade jag mina väskor och nu sitter jag här och laddar inför imorgon med en kopp te och pringles (vilken kombination!).
Jag hoppas det finns internet i elevhemmet jag ska bo i under praktiken, så att jag kan skriva och berätta om vad som händer och lägga upp lite bilder! Annars får ni som läser vänta till nästa helg då jag kommer hem en sväng, innan jag åker tillbaka igen.
Tills vi hörs, ha det så bra, för det ska jag ha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0