Praktik på Stenholmen!

Nu har en vecka av praktiken gått och det har varit full fart hela tiden!
När jag anlände förra söndagen blev jag mottagen av Marcus Ljungqvist som hälsade mej välkommen och visade mitt rum i elevhemmet. När mamma, pappa och Vickan åkte hemåt igen packade jag upp mina saker och gick ner och hälsade på Ida och Lydia som bor i huset. Några av de andra eleverna som också bor här var hemma över helgen och hade inte kommit än och resten var ute i stallet men dem träffade jag senare på kvällen. Louise, Nicolina, Hulda, Ronja, Sofia och Evelina :) Alla är väldigt snälla, trevliga och glada och vi lärde känna varandra nästan direkt!
Måndagen var min första praktikdag och den började 7.30 i stallet med morgonfordring och utsläpp. Varje dag följs en morgonrutin med utöver ovan nämnda saker även sopning, städning, krattning, hämta/lämna hästar i hagarna och på löpbandet m.m. Min handledare heter Zara och är väldigt bra! Det är en annan praktikant här samtidigt som mej som heter Malin och vi har blivit jättebra kompisar!
Klockan 10.30 varje dag är det fika och då samlas all personal i elevhemmet, det är en perfekt tid för man hinner lagom bli hungrig igen från frukosten, tyvärr är det lätt att föräta sig på mackorna som är så goda och då är man inte så hungrig på lunchen som är klockan 13.00, men det gör ingenting för det går faktiskt i ändå! Man behöver mycket energi till allt jobb i stallarna!
Jag har bland annat fått vara med på ultraljud av ston och tappning av en hingst, sedan har jag varit med till hingststallet, EU-seminstationen, och fått hantera hingsten Sæfari frá Hákoti som är så himla vacker, musblack med ett fantastiskt lynne och utstrålning! Fuxhingsten Grædir frá Dalbæ är helt fantastiskt vacker också! Det är nästan så att man smälter när man ser dem på såhär nära håll, att se dem på tävling är en sak medans att få se dem i deras hemmiljö och i frihet ute i hagarna är en helt annan sak!
Jag har även fått rida, jag fick skrittjobba en äldre häst som heter Litli-Nasi och så har jag fått rida med på två lektioner för Zara på en jättetrevlig och rolig häst som heter Laukur och det var superkul! :D
Det är helt underbart att vara bland islänningar! Det är bara islandshästar så långt ögat når! Här behöver jag inte alls tänka på samma sätt som i skolan (t.ex att ha ögon i nacken eftersom det inte går att lita på de stora hästarna) utan det är bara att göra det man ska! Det är superskönt och jag verkligen stormtrivs här!
Jag var hemma en sväng i helgen och pysslade med Garpan som har vila, jag tror han blev glad att se mej, jag blev iallafall glad att se honom! ♥
Idag har det varit sommar här nere i Linköping, jag har gått i t-shirt nästan hela dagen och på lunchen satt jag, Ida och Malin ute i solen och åt! Jag har även hunnit med att ta några bilder, har inte hunnit tidigare för att det är fullt upp! Men jag älskar detta hästliv och skulle inte vilja göra något annat!
Stenholmen Islandshästcenter!
Varje morgon möts jag av hungriga pållar!
Morgonutsläpp, hela flocken kommer springande!
Grabbarna fick beta på dagen! Glada hästar!
Bláfeldur och Blámóli hjälper mej att mocka i hagen!

Kommentarer
Postat av: Annika

Hej! Va roligt det var att läsa om din praktik och att du trivs så bra. Fina kort som vanligt på många fina hästar. Hoppas att du får fina och varma dagar den tid du har kvar där. Många kramar från Annika

2010-05-12 @ 00:11:33
Postat av: mamma

Du verkar ha det toppenbra !!

2010-05-12 @ 17:08:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0