Heldagskurs på Frötuna Gård!

Idag följde jag med stallgänget till Frötuna Gård på en heldagskurs för Anna!
Tidigt i morse (7.00) skjutsade pappa ut mig till Garpur (som sovit inne i boxen för första gången på ett par månader!) så att jag kunde göra i ordning honom inför resan. Han fick åka själv i en transport som Martina körde och Miramis och Erro åkte i den andra som Jane körde. Garpur var jätteduktig och gick in direkt även idag! Resan gick bra och när vi kom fram till Frötuna ca en timme senare ställde vi in hästarna i uteboxarna och gick sedan ner till ridbanan för att titta på ridgrupperna som red innan oss. Man ser ridningen från en helt annan vinkel från marken och man lär sig mycket av att bara titta. Jag tänker mig in i övningarna som om jag skulle rida på Garpur, fast jag sitter på bänken!
I mitten av förmiddagens ridgrupper tog vi en liten fika i det uppvärmda fikarummet och tittade på några filmsnuttar av Eyjolfur Isolfssons film "Á Hestbaki". Jag vill se hela någon dag!
Jag red i sista gruppen innan lunch och fick prova Annas sadel på Garpur, den låg jättebra och var väldigt skön att sitta i! Garpur gick otroligt bra och vad superduktig, som bara han kan! Han kändes annorlunda, mycket bättre och friare i rörelserna i Annas sadel än i min! Det kändes såå bra!
Mamma och pappa kom en stund och tittade när jag red och filmade och tog kort, så att vi kan analysera ridningen bättre efteråt!
På lunchen fick vi världens godaste Gulaschsoppa! Den godaste jag har ätit någon gång! Sedan pratade Anna lite teori med oss om bland annat klippning/täckning av hästarna och särskild träning vintertid. Det var intressant att diskutera med de andra i gruppen.
Sedan var det dags för eftermiddagspassen. Jag lånade Annas sadel igen och Garpur gick som en dröm. Han var mycket piggare nu på andra lektionen och Anna undrade om han verkligen gått en lektion tidigare, han hade ju hur mycket energi som helst! Jag är helnöjd med dagens kurs, det var verkligen en underbar dag! Nu ska Garpur få vila i tre veckor, det har han verkligen förtjänat! Då kan vi tänka över och smälta in all träning vi fått de senaste veckorna och ta nya tag på höstlovet igen vecka 44!
När vi packat in alla våra saker var det dags att återigen lasta hästarna. Den här gången fick Garpur åka tillsammans med Miramis, för Jane hade med sig Thruma i den andra transporten tillsammans med Erro. Garpur fick stå i den sidan av transporten som vi inte brukar ta, och det tyckte han var konstigt så han ville inte gå in för att det var annorlunda. Men efter några minuters övertalning gick han med på att gå in iallafall, han insåg nog att det inte skulle tjäna någonting till att bråka ändå. Busungen! Hemresan gick bra den också och när vi kom hem till stallet fick Garpur äta mat medan jag packade iordning alla grejer igen. Sedan släppte jag ut honom i hagen vilket han uppskattade mycket! Jag är så stolt över min fina Garpur!
Tack alla inblandade för en underbart rolig, härlig och hästig dag! Den var mycket givande och Anna är en super intruktör!

Kommentarer
Postat av: My

Vad för sadel? Draupnir el?

2010-10-10 @ 09:26:45
Postat av: Linda

Du får lägga ut en liten filmsnutt när du rider Garpur nån gång : )

2010-10-16 @ 14:41:55
URL: http://sannythecat.blogg.se/
Postat av: Linda

Tack : ) Nej, jag har nog inte riktigt fattat det än. Hämtade ut mitt körkort för någon dag sedan och det kändes konstigt att hålla det i handen, haha.

2010-10-31 @ 13:37:48
URL: http://sannythecat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0