Jag är så lycklig! <3

Nu kan man lugnt säga att det har hänt mycket den senaste tiden! Jag vet inte i vilken ände jag ska börja men jag tar nog det bästa sist i alla fall!
De senaste tre veckorna har jag varit på praktik i ett travstall på Sundbyholm. Det hade jag verkligen inte lust med eftersom jag inte alls tycker om travet och travhästar, men som tur var fick jag vara på samma ställe som min kompis Lina och det gjorde praktiken uthärdlig. Om jag inte hade fått vara med henne hade jag nog struntat helt i travpraktiken. Men nu gjorde jag den i alla fall och Lina och jag har haft det bra!
Travtränaren vi gjorde praktiken hos heter Rikard S Jansson och är en av proffstränarna på Sundbyholms travbana. Han är väldigt trevlig och schysst och är duktig med sina hästar. Hos honom jobbar även två killar från Rumänien, Johnny som pratar riktigt bra svenska och hans bror som inte pratar svenska alls... De var roliga båda två på sina sätt!
Varje morgon har Lina och jag träffats i Kolbäck och därifrån samåkt med varandra till Eskilstuna och Sundbyholm. Det är det som jag har varit mest sur över, inte själva bilresorna för de har vi haft jätteroligt på, utan jag är sur över att vi inte får någon reseersättning från skolan. De skickar iväg oss på praktik hur långt som helst (den här gången fick vi inte ens välja praktikplats själva) och sedan står de inte för bensinkostnaderna. Det tycker jag är helt fel när vi inte ens själva har valt att praktisera så långt bort men ändå själva måste stå för kostnaderna för att ta oss dit där vi kanske inte ens vill vara!
Vi har jobbat 7.00-16.00 fast oftast längre... vilket också har gjort mig sur men vad ska man göra? Vad fick vi göra under de här tre veckorna då? Vi har fått hantera många olika typer av hästar, allt från små ettåringar till nerviga hingstar. Det är en punkt jag känner att jag har utvecklats enormt mycket på, att jag nu vågar hantera stora stissiga hästar. Det hade jag inte vågat göra på samma sätt för ett år sedan!
Sedan har vi fått hjälpa till att sela på och av träningshästarna, hjälp till med inkörningen av ettåringarna, masserat och stretchat hästar och de vanliga praktikantsysslorna såklart, mocka och putsa utrustning och borsta hästarna. Vi har fått köra en häst några dagar i veckan, en häst som är skadad och bara ska skrittas i en speciell tryckvagn för att bygga upp musklerna igen. Den var snäll att köra. Jag tycker det är lite otäckt att köra storhäst, det känns så okontrollerat att ha hästen så långt framför sig och att man bara har tömmarna att inverka med. Om hästen beslutar sig för att dra eller hittar på något annat dumt har man inte mycket att säga till om... Då föredrar jag faktiskt ponnytravare, de är mycket roligare! Men det gick som skrivet bra och hästen vi fick köra var väldigt lugn och snäll.
Jag och Lina har fått träna hästarna i den så kallade Gropen, den kan liknas vid en inhägnad longervolt där hästarna får springa själva utan linor. Själva står vi i mitten och driver fram hästarna så att de hela tiden travar eller galopperar och tänker framåt. Gropen tycker jag är rolig och den är bra att träna hästarnas kondition i. De två ettåringarna fick springa tillsammans och de andra hästarna en i taget.
Det som jag tycker har varit mest spännande (och liiiiite läskigt faktiskt) var när jag fick rida in en av travhästarna! En dag när jag och Lina kom in i stallet tyckte vi att vi såg fel när det stod en häst på gången med en sadel på ryggen, men när vi gick fram och tittade såg vi att vi hade rätt, den hade en sadel! Jag skämtade till Rikard och frågade om han skulle rida;
- Nej nej, jag ska inte rida, du ska! svarade han.
- Va? Ska jag rida? Jag trodde att han skämtade men det gjorde han inte. När han hade tränsat sade han åt mig att hoppa upp på hästen inne i stallet.
- Det är bra om du gör det här inne så jag ser hur hon reagerar.
Jag tittade skeptiskt på honom.
- Vadå, är det ingen som han suttit på henne förut?
- Nej.
- Okeeej...
Jag satte foten i stigbygeln och svingade mig upp. Hästen stod stilla på gången och undrade vad vi gjorde.
- Nu är hon inriden! utropade Rikard när jag kommit tillrätta i sadeln. Det är min värdefullaste häst du sitter på!
Ja det var ju bra att jag fick veta det i alla fall.
Därefter ledde Rikard ut mig på stallplanen och vi gick runt på en liten volt. Då märkte hästen att det satt någon på ryggen och hon började spänna sig och hoppa runt. Men det gick bra och Rikard sade att travhästarna inte brukar reagera så här starkt som hon nu gjorde när hon började studsa. När jag senare skulle hoppa av fick hästen smått panik när jag nuddade marken och kastade sig åt sidan. Tur att jag redan var nere! Veckan efter var det dags för fortsättningen av inridningen. Vi började likadant som första gången med att jag hoppade upp inne i stallet. Sedan ledde Rikard iväg mig en bra bit bort till defileringsvolten utanför travbanan, vi tog ett varv på den och sedan vände vi hemåt igen. Hästen var duktigare idag men stannade till och började studsa ett par gånger på hemvägen. När jag senare hoppade av utanför stallet fick den panik igen och kastade sig av och an ännu värre än första gången. Jag hade i alla fall landat på marken och hann precis hoppa undan när den sparkade ut med frambenen mot mig...!
Tredje inridningsgången och våran sista praktikdag fick Lina följa med och leda mig. Rikard skulle iväg, fast det kändes bra att han litar på oss och vågade släppa iväg oss själva på hans värdefullaste häst...! Hästen skötte sig hyfsat bra och vi gick samma sväng som förra gången, bort till defileringsvolten. När vi kom fram dit tvärstannade hästen plötsligt. När vi skulle försöka få henne att gå framåt igen reste hon sig rakt upp och jag hängde mig fast! På väg ner igen snubblar hästen och går ner på knä och jag tappar ena stigbygeln och blir hängande snett över halsen på hästen! Som tur är har jag väldigt bra balans och lyckades räta upp mig och stoppa in foten i stigbygeln igen! Sedan fortsatte vi ett varv på volten och gick hemåt utan större problem. Oj vad jag känner mig modig som vågade rida på en oinriden häst!

Självklart har det varit skönt att ha varit ute på praktik och slippa skolan, att få jobba ute med kroppen med hästar och inte sitta stilla inomhus vid en skolbänk. Travpraktiken har gett mig många nya erfarenheter och upplevelser och det har varit roligt på sitt sätt att få uppleva travet ändå, FAST jag håller mig hårt kvar vid mina kära islandshästar, inget kommer att få mig att ändra mig om det! Islandshäst = Bäst Utan Protest!

Garpur har gått och haft det bra i nya vinterhagen med grabbarna under tiden jag har haft praktik, han har haft ledigt i tre veckor och bara gottat sig åt allt gräs i hagen. Nu har han lagt på sig lite extra kilon och blivit rund och go. Jag ser det som bra för då har han att ta av i vinter när det blir kallt!
Idag red jag ut på honom för första gången efter hans vila och han var PIGG! Väldigt väldigt pigg! Självklart red jag i min sprillans nya sadel och den är underbar! Just ja, för er som inte vet det så har jag fått köpa en ny sadel åt Garpur, en Top Reiter JR Special! Jag köpte den hos Frötuna Gård på deras Öppet Hus för några veckor sedan. Jag är såå glad åt den! Den ligger jättebra på Garpur och jag sitter som en smäck i den! Den ger Garpur mycket rörelsefrihet och jag kommer åt honom väldigt bra med sätet, den är super helt enkelt!
När vi töltade hemåt idag kände jag att jag verkligen fick rida tölt! Inte bara åka med som jag brukar göra ibland utan verkligen rida! Kontrollera varje steg med sätet, min mage och rygg fick jobba som attan för att orka hålla emot hans steg! Jag kände hur han hela tiden samlade energi som pumpades ut i tölten, vilken power han har när han verkligen tar i! Det var otroligt roligt att rida idag, Garpur Piggelin är världens bästa häst och jag älskar honom!

Det har snöat också och det är jag jätteglad åt! Det var i torsdags förra veckan när jag och Lina åkte till Etuna på morgonen som jag märkte att det började bli frostigt på vägen ungefär vid Stora Ekeby. När vi lite senare passerade Kvicksundsbron blev det bara vitare och vitare längs vägen och mitt leende blev hela tiden större och gladare! Det var omkring 5 cm snö i Etuna hela dagen och jag var överlycklig! Jag älskar snö! Vi hade snöbollskrig på Sundbyholm! På eftermiddagen hade det redan börja smälta bort och vid Kvicksund vad det grönt igen. Men jag var glad för det för det hade ju varit snö!

Okej, nu är det nog dags att skriva om det bästa...!

Det har hänt något underbart som jag inte någonsin trodde skulle hända mig, och absolut inte på det här sättet som det gjorde! Något som lyser upp min vardag och fortsätter att lysa allt starkare, som gör mig otroligt lycklig och hela tiden finns i mina tankar.
Jag har träffat en person, en underbart fantastiskt fin kille, som är snäll, snygg, rolig och positiv, med ett otroligt fint leende och djupa blåa ögon. Han utstrålar en sådan värme och vänlighet och jag kan inte förstå hur det verkligen är sant att det blev vi! Att en sådan underbar kille som honom kunde finnas så nära, att han lade märke till mig som är så blyg. Det började med en fika och sedan har det bara gått utför, vi har träffats nästan varje dag de senaste tre veckorna och haft flera riktigt härliga myskvällar tillsammans! Jag är såå lycklig att jag har fått en så fin kille som honom! Det är helt ofattbart, det här kunde jag aldrig tro för tre veckor sedan! Jag tänker på dig hela tiden, är lycklig när vi är tillsammans och saknar dig när vi är åtskilda, min underbara älskade Andreas! ♥

Kommentarer
Postat av: morbror med familj

vi säger =))))))))))))))))))))))))

2010-11-01 @ 04:03:14
Postat av: Linda

Härligt härligt:)

2010-11-01 @ 15:51:58
Postat av: Linda

Låter som att någon har gått och blivit kär : ) Vad härligt för dig : )

Fick ni följa med ut och köra hästarna på travet? Det är en så häftig upplevelse, fast jag har bara kört hästarna på skolstallet i Rättvik så det är ju snälla hästar där. Körde mest ett russ som hette Gustav men det var häftig att köra de stora hästarna också. Det går så fort. Men som du säger, islandshästarna är bäst! kram

2010-11-02 @ 20:45:39
URL: http://sannythecat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0