Lördag!

Klockan kvart i åtta imorse gick jag upp och morgonfodrade alla hästarna, de blev glada att få mat! Det var tjock dimma ute och riktigt mysigt att smyga runt på gården! Efteråt gick jag in igen, tillbaka till sängen och snoozade en timme till innan jag gick upp för andra gången och åt frukost och sedan gick ut och släppte ut hästarna.
När alla hästarna var ute (det låter ju som om det vore många hästar men det är bara fyra som står inne!), mockade jag och gjorde snyggt i alla boxarna. Fyllde på nytt spån och diskade ur vattenhinkarna och lade in hö till kvällen, så slapp jag göra det sen! Jag sopade extra noga i stallgången när jag inte hade någon tidspress och sedan hämtade jag in Garpan och Efni innan familjen kom och hälsade på. Det var roligt att se dem igen och mojmoj var också med. Vi åt köttfärspizza som hon hade gjort och sedan visade jag dem Ari på ridbanan (saluhäst). Det slutade regna vi lunchtid och sedan har solen skinit hela eftermiddagen och kvällen!
När jag hade ridit klart longerade jag Garpur i coralen inspänd för första gången och han var jätteduktig (vad annars?). Han tyckte det var jättekonstigt först att det var något som höll emot i munnen fast ingen satt på ryggen, men väldigt snart förstod han att det gick att springa ändå och han jobbade på otroligt bra! Han har så lätt för sig och det är så himla roligt att han är så duktig! Han är BÄST helt enkelt!
Vi fikade med äppelpaj innan de åkte hemåt igen och så blev jag åter helt själv på gården. Det är en rätt häftig känsla att ta hand om alla hästarna och gården på egen hand, jag känner mig så vuxen! Jag kan själv!
Garpur fick gå ut i sin jättehage igen och jag donade klart i stallet, fixade resten av hökassarna och så vips började det bli kväll. Jag tog in Ess lite före de andra efterom han har eksem och smorde lite salva i hans panna, han är så himla go, lilla Ess! Lokki fick jag leta efter, eftersom han inte var vid Garpur och Efni utan gömde sig långt in i hagen bakom de snåriga buskarna... Han är söt.
När alla hästarna var nattade gick jag in och stekte hamburgare och tittade på tv, men det fanns inget att se så jag skulle försöka kolla på svtplay men det gick ju självklart inte heller, så efter en kvart gav jag upp och gick in här på bloggen istället... Nu äter jag en massa chips och godis och Tess' katt Puma ligger och sover på min mage.
Kattmys! (Bilden är felvänd).
Några bilder som mamma tog idag när jag red på Ari och longerade Garpur:
Den här bilden på mig och vackra Garpur blev otroligt fin tycker jag!

Kommentarer
Postat av: mamma

"mojmoj" tyckte du såg ut att stortrivas på gården !

2010-09-19 @ 11:00:45
Postat av: Susanne

Hallå Elle -Jag följer din blogg varje vecka. Du skriver jättebra - och vilka fina bilder på Garpur mfl.Ha det bra & hälsa familjen.//Susanne

2010-09-20 @ 14:15:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0