Praktik hos Tess! Dag 1 och 2

Igår morse tog jag Dodgen och åkte ut till stallet. Jisses vad tufft det känns att köra fram i stoora svarta bilen med V8:an brummande, folk vänder sig om och tittar efter en! Haha, jag bara måste ha en sådan någon gång! Man känner sig verkligen som King of the Road när man sitter bakom ratten i en Dodge!
Garpur kom när jag ropade, min duktiga kille! Han fick sig en rejäl genombostning och tuggade hö under tiden. Nu börjar man se att vinterpälsen kommer, han har blivit mjukare och lenare under den fallande sommarpälsen. Vad mysigt det ska bli med vinter, fast först får det gärna vara höst ett tag för det är himla mysigt det med!
När jag kramat Garpan hejdå åkte jag hem och när mamma och pappa kom från jobben packade vi in mina resväskor i bilen och så körde vi (jag) därefter mot Göranstorps Gård! Jag ska göra tre veckors ridsportspraktik hos Tess vilket kommer att bli jätteroligt! Sist vi åkte dit och hälsade på henne åkte vi lite fel, och eftersom jag körde och var inställd på att se en viss vägskylt med Järnboås på hamnade vi naturligtvis fel igen på exakt samma väg som förra gången! Men jag visste att skylten skulle komma och det gjorde den också efter en stund som jag kom ihåg, och efter denna lilla omväg kom vi snart fram till Göranstorps gård!
Tess hälsade och välkomna och så fick jag hjälp att bära upp väskorna till mitt rum. Därefter bytte jag om till stallkläder och gick ner till stallet. Jag sade hejdå till mamma, pappa och Vickan och därefter hjälpte jag Tess med inridningen av ett treåring sto som heter Jódís och så fick jag longera Frodi, en valack som jag faktiskt har träffat förut, då han var två år och stod hos Lolo en vinter alldeles precis i början av mitt "islandshästliv". Det var roligt att se honom igen nu när han har blivit stor. Sedan red jag och Tess ut, jag fick ta Evas Ari (det är Eva som äger Göranstorp) och Tess red Lokki, en fyraåring. Det var roligt och gick bra, Ari är en trevlig och välriden häst! Vädret var perfekt, soligt och lagom varmt!
På kvällen när stallet var klart, några hästar intagna och alla fodrade, åkte jag och Tess in till Nora och handlade. På vägen dit stannade vi till hos hingsten Kynnir och hans ston. De är så fina så! Åh vad mysigt det var inne i Nora, en jättegullig och vacker liten stad! När vi kom hem igen hade Tess och jag Tacoskväll framför TVn! Det var mysigt! Hennes katt Puma var med och och hon låg och sov på soffkanten med ena tassen på min axel.
Idag har vi haft fullt upp! Tess väckte mig klockan 8 eftersom jag har glömt min mobil till väckarklocka hemma... Fast det är rätt skönt att slippa mobilen måste jag säga och det är jätteskönt att inte veta vad klockan är utan att bara låta tiden gå. Jag ska aldrig mer använda klocka (önskar det vore så iallafall). På morgonen longerade jag två hästar, fina skäcken Skellur och efter honom Ess, som verkligen är supergullig! Han har ett kinesöga så han ser lite speciell ut, men som sagt är han jättesöt! Och han tyckte det var såå skönt att bli borstad, överläppen hängde så långt det gick under hela tiden jag pysslade med honom! Båda två var jätteduktiga under longeringen, Skellur hade lite överskottsenergi som han gjorde av med genom att bocka ett par gånger!
Lite senare var det dags för uteritt igen, jag red på Ari och Tess tog sitt ungsto Tinna. Tinnas föl stannade kvar i hagen under tiden hos sin "andra mamma" och sin fölkompis. Det gick jättebra idag med och vägen vi red var lite häftig, världens längsta backe som vi först red uppför (snacka om styrke- och konditionsträning för hästarna!), sedan red vi genom skogen på en stig så att vi kom tillbaka ut på vägen och sedan nedför den oändliga backen igen! Efter lunchen som bestod av resterna av gårdagens tacos, var det dags att fortsätta rida in Jódís. Tess började att rida henne själv inne i stallet fram och tillbaka i gången mellan boxarna, därefter gick vi ut i coralen och jag fick sitta upp! Tess arbetade henne lite smått från marken samtidigt som jag satt på och använde hjälper så att hon lär sig dem. Det är väldigt intressant med unghästar! Jódís är jätteduktig för att bara vara arbetad med i sammanlagt två veckor!
Utöver dessa roliga arbetsuppgifter är det de gamla vanliga sysslorna som gäller; mocka, fodra, fylla hökassar, hämta/lämna hästar till och från hagarna med mera, men det är jätteroligt! Och att vara med islandshästar är det absolut ultimata, det här kan verkligen inte bli mycket bättre! Jo, på en punkt kan det det, Garpur skulle vara här, det skulle vara super. Och nästa vecka kanske jag tar med honom, och det kommer då att bli pricken över i i såfall! Hurra :D
När denna arbetsdag nästan var slut skyndade vi oss till Granngården i Lindesberg för att köpa foder och spån/torv, vi hann precis innan det stängde (kl.18). På vägen hem stannade vi till hos Kynnir och när vi var påväg tillbaka till bilen upptäckte Tess att vi hade fått punktering! Vänstra bakdäcket var helt tomt på luft så då fick vi till att byta ut det. Det var faktiskt inga problem alls, mycket lättare än jag trodde (fast jag har ju gjort det på våran bil så det sitter väl i!). Vi hjälptes åt att skruva loss det punkterade däcket och ta fram reservdäcket, sedan lyfte jag på och skruvade dit det nya medan Tess stuvade undan det trasiga! Lätt som en plätt!
Tess hade en häst kvar att rida och jag fick hämta in de hästar som skulle in för natten. Lokki höll jag nästan på att inte hitta eftersom hagen han går i tillsammans med Efni och två valacker till är enorm! Och den får Garpur gå i om han kommer, med en fors som rinner genom! Det blir perfekt!
Birta och Ísold var lätta att hitta och ta från en annan hage och när dom var inne hämtade jag hö till dem och Tess blev klar samtidigt som mig. Sedan var arbetsdagen slut!

Kommentarer
Postat av: mamma

Det låter som du har det toppen hos Tess :)

2010-09-08 @ 08:40:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0