Praktik hos Tess! Dag 10

Idag har det varit världens drygaste väder precis hela dagen; Regn, uppehåll, regn, uppehåll, regn, uppehåll, regn, uppehåll och så vidare, HELA DAGEN! Inte för att det egentligen gör något, men det var rätt så irriterande att det hela tiden skulle bytas mellan regn och uppehåll... Och några korta solglimtar mellan...
Min morgon var inte rolig, när jag vaknade nös jag en sju-åtta gånger i rad och blev akut tvungen att snyta mig, och därefter började jag att blöda näsblod. Jag skojar inte när jag skriver att det fullkomligt rann blod ur näsan på mig! Det var jätteobehagligt och ville inte sluta heller, jag blev helt förskräckt och trodde att allt blod i hela kroppen skulle forsa ut, det kändes så! Usch! Jag har aldrig blödit näsblod förut (bara någon enstaka droppe någon gång) men idag rann det nonstop och var riktigt läskigt! Som tur var slutade det äntligen efter en stund och jag kunde äta frukost och gå ut och arbeta, men det droppade lite då och då under dagen... Inte roligt.
På morgonen red jag och Tess ut på unghästarna Jódís och Ísold. Jag red på lilla godis-Jódís och hon var jätteduktig! Och modig! Vi red en sväng och provade gångarterna (jag åkte såklart bara med på lillan, hon fick välja gångart själv när vi ökade tempot). Det blev till och med galopp och hon var väldigt duktig!
Sedan red vi ut igen, Tess på Hrefna och jag på hennes egna Tinna! Tinna var riktigt duktig och trevlig att rida, hon hade bra takt i tölten som bara är tränad en vecka och de andra gångarterna var mjuka. Det är så roligt att få prova alla olika hästar!
Innan lunchen longerade jag Efni som var jätteduktig och sedan hjälpte jag Tess att lasta på Mélodía, sedan sade vi hejdå och hon åkte iväg till sin syster i Stockholm och ska vara där över helgen, och jag ska vara hästvakt! Så nu är jag nästintill lite av en boss på gården och det känns roligt!
Efter lunchen och Bondi Rescue red jag ut på Garpur med Eva och Ari som sällskap! Det var riktigt trevligt och hon visade mig en fantastisk ridväg genom skogen. Vi prickade in ritten mitt i ett regnuppehåll och solen tittade fram!
När vi kom tillbaka hade jag lite kvar att göra, longera Frodi, mocka, vattna och fodra, sopa i stallgången, hämta in och släppa ut hästar och göra hökassar. Därefter gick jag in och lagade Tacos och tittade på Idol.
Jag har även äntligen laddat in bilder på datorn och passade på att beställa två postertavlor från Extrafilm.
Imorgon ska jag upp och morgonfodra hästarna och sedan är jag fri att göra som jag vill!
Inridning av Jódís från förra veckan, nu är hon ju värsta ridhästen!
Jag på vackra Kynnir Frá Feti !
Garpur hälsar på Atlas.
Kärt återseende med Efni! De kände igen varandra direkt!

Kommentarer
Postat av: mamma

ni ser ut att ha fullt upp hela dagarna :)

2010-09-19 @ 11:01:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0