Praktik hos Tess! Dag 11

Idag var det som vanligt igen, men det har varit sjukt roligt att ha tagit hand om gården och hästarna alldeles själv! Det känns som om jag är redo för en egen gård nu!
Tess gav mig sovmorgon i morse eftersom hon skulle bort senare på kvällen och jag då skulle sköta kvällspasset i stallet, det var skönt men Puma väckte mig i morse igen för att busa med, och bita min hand. Vill hon att jag ska gå upp då eller är hon bara retsam? Haha.
På förmiddagen fyllde jag på vatten åt hästarna och longerade gulle-Ess, sedan fotograferade jag Tess när hon red på Ísold och Hrefna och fick därefter provrida båda. De var riktigt trevliga och duktiga båda två för att vara treåringar, de ser så små ut när de står i hagen men när jag väl satt upp på dem visade det sig att de var rejäla och kraftiga små hästar!
På lunchen blev jag vädligt irriterad, för att Livräddarna på Bondi Beach var inställt på grund av statsministerns konferenstal eller något sådant shit, nu är valet över så då kan det väl för helvete visas något annat på tvn än de jävla valsnacken! Aaaarrrggghhh... Tänk att det ska bli en sådan hysteri i media så fort det är något!
Efter lunchen longerade jag Tinna och Frodi och när Tess åkt red jag och Eva ut på Skellur och Ari. Hon visade mig en annan härlig ridväg genom skogen och det var obeskrivligt underbart ute! Idag var Skellur jätteduktig och det känns som att vi har hittat varandra nu efter våran dunst igår!
Efter den mycket trevliga ridturen började mitt kvällspass, jag släppte ut Efni och skulle hämta in Garpur och Lokki, men de var spårlöst försvunna i hagen... Jag gick och ropade med såg inte skymten av dem, sedan kom Efni efter mig i full fart och hjälpte mig att leta. Vi delade på oss och gick åt varsitt håll och letade, sedan möttes vi längre fram utan någon större framgång. Vi gick nästan så långt ner i hagen man kommer när Efni plötsligt stannar och spetsar öronen. Jag tittar åt det hållet och ser två busiga luggar titta fram bakom krönet på backen långt inne mellan de snåriga buskarna vid forsen. Efter omkring 30-40 minuter var jag tillbaka i stallet med de två busiga hästarna som lekte kurragömma.
Jag mockade i Lokkis box och sedan pysslade jag med Garpan en stund innan han fick gå ut till Efni igen.
Sedan var det dags att kvällsfodra hästarna i stallet och putsa Tess sadel till imorgon. När jag var klar med den hade det blivit kolmörkt ute, men jag hittade fram till höbalen iallafall och packade kassarna till hästarna som går ute. Det gick rätt snabbt och sedan släpade jag bort 26 kg hö till hagarna, jag fick med mig allt med en gång och kunde fodra hästarna innan jag till slut var klar och gick in!
Imorgon går vi upp klockan 06.00 och lastar hästarna och beger oss till Johanna Elgholm!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0