Praktik hos Tess! Dag 12 och 13

Igår morse gick vi upp klockan 6 och släppte ut hästarna, fodrade och fixade, sedan lastade vi Kynnir och Efni och lämnade stallbacken fem i sju och åkte mot Johanna Elgholm och Edeby Gård i Mariefred.
Resan gick bra, vi stannade till på Okq8 och köpte frukost (frukt, kanelbulle och dricka).
När vi kom fram mötte vi Anette som också skulle rida lektion samtidigt som Tess (mamma till Ida som jag träffade på Stenholmen!). Första lektionen red de i Johannas nya ridhus (jättefint, påminde om Ia och Denni's). Det såg riktigt bra ut och man får många tips och ideer när man sitter brevid och tittar, då ser man övnigarna från en annan vinkel än om man sitter på hästryggen!
Nästa lektion börjades i ridhuset och sedan fortsatte de på ovalbanan. Jag var fotograf och både fotade och filmade! Det såg riktigt bra ut och Tess är bara så himla duktig!
På hemvägen stannade vi på donken och åt medan hästarna snällt väntade i transporten. Det var gott och väldigt länge sedan jag åt sist!
När vi till slut kom hem (jisses vad trötta vi var sista biten hem...) släppte vi av Kynnir direkt ut till sin hage och sedan åkte vi de sista hundra metrarna till stallet och släppte ut Efni till Garpur och Lokki-Lakki (åh vilket gulligt namn han har! Jag har bara hört Lokki men nu sade Tess hela namnet!). Sent på eftermiddagen/kvällen red och longerade vi träningshästarna, jag red ut på Ess, red Lokki-Lakki på ridbanan och sist longerade jag Askur i coralen i mörkret samtidigt som Tess red Frodi (vi hade belysning från ridbanan men det var väldigt mörkt runt omkring!). Det var stjärnklart ute och fullmånen sken upp ängarna som var disiga av dimma, det är så mysigt ute på landet! På kvällen däckade vi i soffan och när vi lite senare gick och lade oss (efter äppelpajen!) somnade jag direkt!
Idag har det varit en lätt och härlig dag med vackert höstväder. På förmiddagen longerade jag Kynnir och Efni, sedan red jag bort Kynnir till hagen och hämtade tillbaka Tess bil. Därefter red Tess och jag ut på varsin unghäst, hon red sin Tinna och jag red på lilla godis-Jódís. Hon är verkligen kanonduktig för att vara så liten!
På eftermiddagen visade Tess Ísold och Hrefna för Eva, som sedan provred dem innan de släpptes ut i den stora flocken (till Evas och Toms andra hästar) på vila efter två månaders inridning. Vi stod beredda med kamerorna, men som vanligt blev det inte mycket att kalla action...
Senare på eftermiddagen red Tess på Garpur! Det var roligt att se honom från en annan vinkel och det såg riktigt bra ut, vilken fin häst jag har!
Här kommer ett axplock av bilder från mitt minneskort, det blir ju mycket roligare med bilder!:
Jag longerar Garpur

Jag och Ísold från Göranstorp

Tess och Kynnir frá Feti i flygande pass

Ísold och Hrefna med resten av flocken

"Hej på dej"

Vackra Garpur för tre veckor sedan i blank sommarpäls

Nu har han börjat bli riktigt lurvig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0