Praktik hos Tess! Dag 14 och 15

Torsdagen blev en lång och rolig dag!
På förmiddagen jobbade vi med några av hästarna (så många vi hann med) innan vi vid lunchtid åkte till Örebro och shoppade! Först blev det ett stopp inne i city vid BurgerKing och det var verkligen inte dumt! Sedan åkte vi till Marieberg och gick in på Granngården som hade 15% på allt foder. Då passade jag på att köpa två säckar (en med betfor och en med Krafft protein) och en ny grimma till Garpur! Jag tyckte att han kunde få en liten present och han har faktiskt använt alla de andra grimmorna vi har, därför var det dags för en ny och den är jättefin! Precis hans färger!
Vi stuvade in alla våra säckar i bilen och transporten som för övrigt redan var fullproppade och fortsatte till Hööks. Tess skulle köpa en ny flughuva till Ess och jag köpte en gummisnodd till Garpur som kan vara bra att ha vid longeringen.
Sedan åkte vi bort till Elgiganten och MediaMarkt där Tess skulle ha lite smått och gott inför resan till Australien. Jag har aldrig tänkt på hur roligt det egentligen är att gå runt och kika i sådana butiker och tänka på allt man vill ha! Nya objektiv till kameran, platt-TV, minneskort, dator...!
Efter det gick vi in på Intersport för att välja ut en ordentlig ryggsäck till Tess, och vi fick otroligt bra hjälp av en kille som väldigt utförligt berättade om alla funktioner och inställningar på ryggan och gav några resetips!
När vi var färdigshoppade åkte vi vidare mot Götarsvik, och den gården gjorde mig helt mållös! J*vlar vilken gård! Den går inte att beskriva med ord utan måste upplevas för att ni ska förstå intrycket!
Därifrån åkte vi strax före åtta på kvällen, det hade börjat bli mörkt och vi stannade till och tankade i Lindesberg ock köpte kvällsmat (i mitt fall två sockermunkar, en chokladbit och en kaktus-festis). När vi nästan var hemma släppte vi av Tess hos Kynnir, Tess tog honom och gick hem i mörkret och jag körde hem bil och släp sista biten och lyste upp vägen för dem.
Vid klockan 22 ungefär började vi träna de fyra hästarna som var kvar (två var) och gjorde klart allt i stallet. Klockan 00.30 kom vi äntligen in och tittade på tv en stund (vi hade ju missat Idol och kollade på reprisen) och åt lite nattmat innan vi gick och lade oss!

Fredag och sista dagen på praktiken (det fick inte vara sant!).
På förmiddagen tränade vi några av hästarna och jag fotade Tess när hon red på Jódís och Frodi. Vid lunchtid hjälpte hon mig lite när jag red på Garpur och det var jättebra! Jag hjälpte till i stallet in i det sista, sedan kom pappa vid ungefär halv tre med transporten. Vi började packa in mina saker i bilen och jag gjorde iordning Garpur för hemfärd. Sist sade vi hejdå till Tess och jag är otroligt tacksam för att jag har fått göra min praktik hos henne!
Det har varit den allra bästa och mest givande praktiken jag har haft, jag har fått mycket mer erfarenheter av bland annat unghästar och förbättrat min ridteknik, eftersom jag har fått rida och tränat så många olika hästar!
Tess har en sådan härlig personlighet och är grymt duktig på det hon gör! Jag önskar henne en underbar tid i Australien och hoppas att hon får många roliga upplevelser!
 

Garpur gick direkt in i transporten även denna gång! Jag tror att han börjar komma över sin trots och har insett att det inte tjänar något till att bråka och att det kanske inte är så farligt att åka i transporten ändå, speciellt inte när destinationen är rolig och spännande! Han är så duktig min prins!
Hemresan gick hur bra som helst och när vi kom hem till stallet igen fick han äta sitt kraftfoder och gå ut i hagen med lilla Piltur. De andra hästarna stod inne över natten för att de skulle iväg nästa morgon och för att Garpur skulle slippa stå inne eller vara själv ute i hagen hämtade jag och pappa Piltur från hingsthagen. De hälsade på varandra, Garpur pep lite och visade att han bestämde och sedan var det inget mer med det.

Usch vad jag kommer att sakna Göranstorp, det är så otroligt vackert där och tillvaron har varit så härlig och lugn. Om inte Tess skulle åka till Australien och gården inte var såld hade jag stannat kvar där!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0