Praktik hos Tess! Dag 3

Det har varit fullt upp hela dagen idag (också)! Men det är roligt!
Idag har jag arbetat med totalt sju hästar, varav fyra helt själv. I morse tog jag den stora skäcken Skellur och Tess tog en treåring och så red vi bort till ovalbanan! Tess gav mig en övning jag skulle göra med "Skallen" och det gick bra, han var liksom Ari riktigt trevlig, stor och väldigt rejäl, mycket häst att rida men det gillar jag. Han har fyra bekväma gångarter och lyssnade bra på mig. Det är Toms ridhäst och det märks att han är en riktig karlhäst!
Sedan har jag longerat Tess' tävlingshäst Efni och hennes ungsto Tinna och ett sto som heter Tindra. Det gick väldigt bra med alla tre, Tinna gjorde världens bocksprång och pep samtidigt! Hennes föl väntade så snällt i hagen hos sin "andra mamma" under tiden och Tinna brydde sig inte om att gå ifrån en stund heller! Det är riktigt häftigt med så självständiga föl!
Sedan har jag fått rida en liten stund på gulle-Ess och på en treåring som heter Atlas, han är jättemysig och duktig för sin ålder! Jag gick och betade med Ess en stund efter ridningen så att han fick slippa eksemtäcket ett tag.
Den sjunde hästen jag arbetade med var lilla Jódís tillsammans med Tess. Idag satt Tess på henne och jag stod på marken. Hon är också jätteduktig för att vara så ung, och stencool. Förstod longerigen och hjälperna vi använder!
Jag var helt själv på gården en stund på förmiddagen när Tess åkte till bilverkstaden och fick det punkterade däcket lagat och det gick galant, longerade en av hästarna och pysslade lite med annat. Det känns som att jag skulle klara mig bra på en egen gård! ;)
Jag trivs väldigt bra här på Göranstorps gård, och det är otroligt vackert här! När man går med hästar till och från hagarna ser man långt över vidderna, det är höga berg och djupa dalar här och när solen skiner är det underbart! Jag har tyvärr inte hunnit ta några kort men ska försöka göra det...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0