Praktik hos Tess! Dag 4

Idag har det varit en ganska lång dag, men rolig och lärorik såklart! Och finfina hästar har jag fått rida!
På förmiddagen longerade jag Birta och treåringen Ísold och fick rida en stund på Ess när Tess nästan var klar med honom. Han har en sådan mysig personlighet och man kan inte låta bli att tycka om honom!
Därefter åkte vi bort till hingsten och tjejerna för att hämta honom och ett av stona som skulle åka hem. Vi hjälptes åt att fånga in dem och sedan sadlade Tess på Kynnir och sade att jag skulle rida hem honom medan hon gick med stoet. Det var RIKTIGT roligt att få sitta på honom kan jag säga! :D
Under tiden Tess sedan red honom på banan fortsatte jag med longering av Frodi och sedan var det mocka-dags. Jag hann med alla hagar utom en och den tar jag i morgon. I ungstonas hage hade jag sällskap av tre mycket nyfkna tjejer, speciellt lilla Jódís som skulle vara med hela tiden och knuffade nästan omkull skottkärran ett par gånger! Men hon är himla mysig, åh vad jag tycker om gulliga unghästar!
Däremellan fick jag även rida på fina Efni medan Tess instruerade! Han var jätterolig att rida! :D
På eftermiddagen var det dags för uteritt. När jag skulle hämta Ari såg jag inte skymten av en enda häst i hagen, så jag visslade och ropade och efter några minuter brakade det till längst bort i hagen nedanför backkrönet och hela flocken kommer galopperande över ängen! Det är så härligt att se hästarna röra sig så "fria". Skellur fick ett riktigt ryck och sprang som en tok fram och tillbaka och hoppade runt i bocksprång medan de andra hästarna bara tittade på honom! Ridturen blev jätteskön i kvällssolen, Ari och Atlas gick jättebra och vi tog en lång härlig galopp efter vägen!
När vi kom tillbaka blev det brått, det var flera hästar som skulle in och ut, det skulle mockas inne och fodras och fyllas på vatten i boxarna, plus att lilla Jódís skulle "inridas", på en halvtimme. Men Tess och jag är ett superteam så det klarade vi med flera minuters marginal! Vi delade upp det mellan oss och till sist hjälptes vi åt med godis-Jódís, som var jätteduktig! Idag satt jag på henne medan Tess var på marken, vi gick igenom grunderna igen (framåt-stop-öka, sakta farten-byta varv) och sedan kopplade Tess bort linan för första gången så att jag själv fick styra henne (hon hjälpte såklart till men utan lina!). Jódís lyssnade jätteduktigt på mig och det kändes lite häftigt att vara den första som red henne själv utan hjälplina! :D Bara tre år men töltar mjukt och fint, hon är jätteduktig för att vara så liten!
När vi var klara skyndade vi oss in till Nora och handlade innan affären stängde (det var därför vi hade tidspress i stallet). Sedan köpte vi med oss pizza hem och åt jordgubbar och grädde till efterrätt! Mums!
Jag måste skriva att praktiken hos Tess är den roligaste praktik jag har haft någon gång, det är så himla mycket roliga saker jag får göra och arbetet är mycket varierat dessutom!
Och idag hann jag faktiskt ta några kort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0