Praktik hos Tess! Dag 5

Då har redan första praktikveckan gått, men tiden flyger iväg när man har roligt, och jag har ju jättekul...!
Igår lonerade jag Lokki på morgonen och Tindra på eftermiddagen, båda är söta små fuxar. Det gick jättebra och de var duktiga.
På förmiddagen red vi ut på Skellur och Hrefna. Vi tog klätterrundan med den enorma backen och det gick bra, Skellur var lite dryg i början men gav sig ganska snart och blev därefter väldigt trevlig. Sedan fick jag bada Birta och jag tror hon tyckte det var skönt att bli schamponerad. Jätteren och mjuk blev hon efteråt!
Efter lunchen red vi ut igen, Tess tog Askur och jag fick rida på treåringen Atlas! Det var spännande och roligt att rida på en sådan ung häst och han skötte sig bra tycker jag! Vi red i alla gångarterna för att få hästarna att tänka framåt och avslutade lite på ridbanan.
På eftermiddagen kom mamma och pappa för att hämta mig. Då hade Tess och jag lilla Jódís kvar att träna så vi fick lite publik under tiden. Jag fick sitta på henne igår med och vi gick igenom samma övningar som i förrgår. Igår hade vi kopplat tyglarna direkt i bettet och även tagit på en nosgrimma. Jódís var duktig och hon förstod hjälperna lika bra som sist när vi kopplade bort linan. Det är riktigt spännande med unghästar!
Vi sade sedan hejdå och jag började sakna Tess och hästarna redan efter en liten stund, det är en himla tur att jag strax ska tillbaka!
Mamma och pappa kom i en hyrbil eftersom Volvon nu är inne på reparation. Jag körde hem och bilen var jätteskön att köra! (Det är en sprillans ny Volvo V50 Diesel!).
Klockan 19.00 var mamma och jag bjudna på tjejkväll hos Johanna och det var riktigt trevligt med god mat och trevligt sällskap!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0